27. elokuuta 2012

Ei ohukainen vaan paksukainen

Vaikka oon mukamas päättänyt, että maksimissaan yksi postaus per päivä saa piisata, niin nyt on pakko tehdä poikkeus ja muistaessaan laittaa tämä ohje heti kiertoon. Mulle iski iltasella hirmuinen lättyhimo, mutta en viitsinyt enää lättyrumbaan ryhtyä. Muistin siinä sitten yhdet lettuleivokset, joita joskus ennen muinoin aina tein. Mitään käsitystä mulla ei ole ohjeen alkuperästä, mutta tällä saa todella helposti ja nopeasti jotain lettujen ja pannukakkujen risteytystä muistuttavaa. Hyviäkin ovat! Leivosten kanssa oli tällä kertaa vaniljakastiketta, vaniljasiirappia, pakastemustikoita ja tuoreita vadelmia. Aika loistava iltapala, etten sanoisi.

Lettuleivokset

2 kananmunaa
1dl sokeria
1dl margariini- tai voisulaa
2dl kermamaitoa (laitoin pelkkää maitoa)
0,5tl suolaa
3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

  Sekoita munat ja sokeri keskenään puuharukalla. Lisää joukkoon sula rasva, kermamaito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.
  Paista taikinasta hyvin miedolla lämmöllä ohukaispannulla tai tavallisella isolla paistinpannulla leivoksia, paistoaika noin 3-5 minuuttia/puoli. Taikinaa kannattaa laittaa pannulle pieniä annoksia kerrallaan, sillä taikina leviää ja kohoaa paistettaessa.
  Tarjoa leivokset hillon, appelsiinimarmeladin tai survottujen marjojen kanssa. Myös kermavaahto, jäätelö tai vaniljakastike toimii.



4 kommenttia:

  1. Mä tein noita paksukaisia ja ai jee ku ovat hyviä!! Kiitos kivasta ohjeesta, tätä teen kyllä toistekin. Jo pelkkä taikinakin oli niin hyvää!

    VastaaPoista
  2. Hyvä että kelpas :) Mä oon kanssa tykästynyt noihin. Oikein hyvä vaihtoehto lätyille. Ja joo, se taikinakin on hyvää :)

    VastaaPoista
  3. Tosi hyvää! Tehtiin min kaverin kanssa ja tänää tehää uudestaan! Kiitos reseptistä ��

    VastaaPoista