8. tammikuuta 2013

Go ManGo!

Eilen illalla innostuin vielä jatkamaan kaappien tyhjäystä. Purkillisesta mangoja ja kermaa syntyi lempeän ja pehmeän makuinen mangoriisi. Ohjeen oon alunperin kirjoitellut mappeihini persikkariisinä, mutta mango toimi tässä vallan mainiosti.

Mangoriisi

1dl puuroriisiä
5dl vettä
ripaus suolaa halutessa
2dl vispikermaa
1prk mangoviipaleita sokeriliemessä (tai persikkaa)
2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
1tl sitruunamehua

  Keitä riisi kypsäksi (suolalla maustetussa) vedessä. Kaada vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla, vaniljasokerilla ja sitruunamehulla. Valuta mango ja leikkaa viipaleet pieniksi kuutioiksi. Jätä yksi viipale koristelua varten.
  Sekoita riisi ja mangokuutiot kermavaahdon joukkoon. Jaa annoskulhoihin ja nosta hetkeksi viileään maustumaan. Koristele mangolla.

2 kommenttia:

  1. Appelsiiniriisiä on meillä tehty joskus, se oli herkkuani lapsuudessa.. Voisi välillä kokeilla mangolla tai persikalla. Toisaalta nyt alkaa appelsiinitkin olla taas parhaimmillaan..:) Kelpo jälkiruoka!

    VastaaPoista
  2. Appelsiiniriisi kuuluu kanssa mun lapsuuden herkkuihin :)

    VastaaPoista