25. tammikuuta 2013

I like chinese food (....the waiters never are rude)

Pakko tunnustaa, että ostin sitten vielä yhden keittokirjan lisää. En toki tänään vaan viime sunnuntaina kirpparilla käydessä. Onko hyvä perustelu, että se maksoi vaan euron? Tosin ei se halpuus taida tuoda lisää tilaa meidän kirjahyllyyn. Täytynee harkita kirjahyllyjen uudelleen organisointia, jos jostain vaikka saisi mystisesti taiottua lisää tilaa (mun keittokirjoille :D).

Mukaan tarttunut opus oli "Kiinalainen keittokirja" ja siitä löytyi tälle päivää ruoka ja salaatti. Salaattia en alunperin aikonut tehdä, mutta kun sattumalta silmiin osui kiva seesami-kaalisalaatin ohje ja kun ainekset löytyi kaapista, niin tottahan sitä piti kokeilla. Ruoat oli kaiketi ihan ok, mutta mulle ei vaan nyt oikein uponnut. Kun ei maistu edes kahvi tai suklaa, niin jotain on pielessä ja pahasti :) Ei siis todennäköisesti ollut ruoan vika tällä kertaa.

Seesami-kaalisalaatti

n.250g kaalia
vajaa 2rkl soijaa
1rkl seesami- tai kasviöljyä
0,5tl sokeria
ripaus suolaa
0,5dl seesaminsiemeniä
tuoretta paprikaa tai chiliä

  Leikkaa kaali parin sentin levyisiksi ja tulitikun mittaisiksi suikaleiksi. Kasta kaalisuikaleet kiehuvaan veteen ja valuta.
  Sekoita salaattikulhossa öljy, soija, sokeri ja suola. Lisää kaali ja sekoita. Ripota joukkoon seesaminsiemenet ja suikaloitua paprikaa tai hieman chiliä.
  Tarjoa salaatti huoneenlämpöisenä alkupalana ja valmista sitä vain kerralla käytettävä määrä.




Spagettia, kiinankaalia, sieniä ja porsasta kastikkeessa

n.200g tuoreita herkkusieniä, tatteja, suppilovahveroita tai kantarelleja 
tai 1tlk (n.450g) säilöttyjä herkkusieniä
1 pienehkö kiinankaali
1tlk bambunversoja tai n.200g ituja
1-2rkl öljyä
250-300g kypsää porsaan-, kanan- tai broilerin lihaa (laitoin possusuikaleita, jotka ruskistin ensin)
1-2rkl soijaa
1tl suolaa (jätin pois)
n.1dl liha- tai kanalientä
2tl perunajauhoja + tilkka vettä
200g ohutta spagettia
1 ohut purjo tai 2 salaattisipulia varsineen

  Jos käytät raakaa suikalelihaa tai broilerisuikaleita, ruskista ne ensin öljytilkassa kuumalla wokkipannulla. 
  Puhdista tai valuta sienet. Leikkaa ne sitten ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös kiinankaali, bambunversot, liha ja purjo tai salaattisipulit.
  Pane spagetti kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kuumenna öljy wokissa, suuressa paistinpannussa tai padassa. Lisää sienet, kiinankaali ja salaattisipulit. Sekoittele aineksia kuumassa rasvassa muutama minuutti.
  Lisää wokkiin lihaviipaleet ja bambunversot tai idut. Sekoita hetki ja lorauta pannuun tilkka liha- tai kanalientä.
  Sekoittele perunajauhot tilkkaan vettä ja kaada suurus ruoan joukkoon. Suurustaminen tekee ruoasta kiiltävän ja koossapysyvän. Mausta ruoka soijalla ja tarvittaessa suolalla. Kaada kypsät spagetit vadille ja muhennos niiden päälle. Tarjoa heti.


Nyt saakin valmistautua henkisesti tulevaan TalviSemi-viikonloppuun elikkäs jalkapallontäyteinen viikonloppu tiedossa. Hurjasti tsemppiä kaikille Semin tytöille, erityisesti nollaykkösille!

3 kommenttia:

  1. Kirjoitanpa vihkoseeni ylös tuon seesami-kaalisalaatin ohjeen, kuulostaa niin hyvältä että kokeiluun menee ja pian! :)

    VastaaPoista
  2. Kokeilin jo! Kiitti ohjeesta. Sellaista vielä, että ohjeessa oli "0,5 tl sokeria, ripaus sokeria". Ajattelin että varmaan 0,5 tl sokeria ja ripaus suolaa..? No niin joka tapauksessa tein ja hyvää oli :)

    VastaaPoista
  3. Voi joo, ripaus suolaa! Kiitti :) Vaikka kuinka muka oikolukee kirjoitustaan, niin aina sinne joku virhe jää.

    Ja kiva että ohje kelpas :)

    VastaaPoista