20. kesäkuuta 2013

Sieniä sateella

Ulkona on pimeää, märkää ja yök. Varsinainen juhannussää siis. Mutta vielä en vaivu synkkyyteen, sillä huomiseksi on luvattu jo lämpimämpää. Tänään tehty ruoka sopi näille keleille mainiosti, sillä mikä olisi parempaa ruokaa palellessa kuin lämmin, pehmeä kantarellikeitto. Tämän keiton ohjeen olen raapustanut ruokaohjemappeihini monta vuotta sitten, joten alkuperä on hämärän peitossa. Keittoa syödessä ihmettelin miksi en ole tätä tehnyt aiemmin, sillä jos sienistä ja sipulista tykkää, niin tämä on taivaallista! Valmistin keiton osin pakastetuista, osin tölkkikantarelleista.Viime kesänä kerätyt kantarellit on nyt sitten syöty :(

Kantarellikeitto

0,5l kantarelleja
1 sipuli
2rkl voita
4rkl vehnäjauhoja
8dl vettä
1 kasvisliemikuutio
200g Olympia sulatejuustpa
mustapippuria
(suolaa)
0,5dl hienonnettua persiljaa

  Paloittele sienet ja hienonna sipuli. Paista niitä voissa, kunnes sienten neste on haihtunut. Sekoita joukkoon jauhot ja vesi. Lisää liemikuutio ja sulatejuusto. Kuumenna sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti. Mausta ja lisää persilja.


Oikein ihanaa Juhannusta kaikille lukijoille! Syökää hyvin ja pitäkää kivaa!

3 kommenttia:

  1. Voi nam mitä herkkua :) täällä jo aurinko paistelee, pitää lähteä ulos ihailemaan, hyvää juhannusta.

    VastaaPoista
  2. Kanttarellit ovat ihania :) Eikä hätää, laskeskelin juuri, että viime kesänä paistettiin kesän ekat kanttarellit juurikin juhannuksena, eli kohta niitä taas saa!

    VastaaPoista
  3. Täältä Seinäjoelta oon löytänyt elämäni aikana yhden vaivaisen kantarellin. Viime vuonna kävin sienestämässä Nokialla serkkuni luona. Serkku on mestari löytämään sieniä :)

    VastaaPoista