30. tammikuuta 2014

Where do broken hearts go? - Särkyneen sydämen kakku

Niin hyvin kuin tuo kaappien ja pakastimen tyhjääminen on edistynytkin, niin vielä siinä piisaa puuhaa. Tänään projekti otti taas pienen harppauksen eteenpäin, kun leivottiin pikkumiehen kanssa suklaakakkua. Ainoa kriteeri ohjeen valinnalle oli, että sain käytettyä muutaman päivän vanhan maitorahkan kaapista pois. Ja tulipahan samalla hävitettyä kaapissa jo tovin majaillut appelsiini-suklaalevykin. Tai siis mitä siitä oli vielä jäljellä. 

Tällä kakulla tuntuu olevan monta eri nimeä, eikä kaikki ohjeetkaan mitä löysin, olleet aivan samanlaisia. Jotkut kutsuvat tätä sydämen surujen kakuksi ja ainesmäärissä oli pientä heittoa. Itse poimin ohjeen Halutaan kokata-sivulta. Alkuperäiseen ohjeeseen ei lisätty lainkaan suklaata, mutta kun halusin levystä eroon, rouhin sen sitten taikinan joukkoon. Oikeastaan tuo appelsiinisuklaa toimi tässä aika hyvin. Siitäkin tämä oli ihana kakku, että aineet vain sekoitetaan keskenään, kaadetaan vuokaan ja paistetaan.




Särkyneen sydämen kakku

5dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
1dl tummaa kaakaojauhetta
1tl soodaa
1tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1prk(250g) maitorahkaa
1dl maitoa
150g voita sulatettuna
2 kananmunaa
100g tummaa appelsiinisuklaata (70%)

  Sekoita kuivat aineet keskenään suuressa kulhossa. Sekoita maito ja maitorahka keskenään ja kaada kulhoon. Lisää sulatettu voi, kananmunat ja hienonnettu suklaa. Sekoita puukauhalla tms. tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 180 asteessa vajaa tunti. Kokeile kypsyys tikulla. Itse voitelin ja jauhotin vuoan hyvin kevyesti.

2 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä ihana kakku kaikessa helppoudessaan. Laitoin viimeksi taikinaan mukaan Mariannarouhetta ja siitä tuli mielettömän hyvää. On muuten kivannäköinen koristelu, ihan kuin helminauha kulkisi kakun sivuja pitkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, tuota Mariannerouhetta täytyykin kokeilla! Marianne on niin hyvää ja taatusti kyllä sopii tähänkin kakkuun. Suuren suuri kiitos vinkistä!

      Poista