5. huhtikuuta 2014

Se repii, raastaa ja kiduttaa... - Nyhtöpossu goes Mexico

Voihan nyhtöpossu minkä teit. Jälleen kera. Tuo simppeli ja suht edullinenkin herkku löysi tiensä jälleen kerran meidän pöytään ja taas osoittautui odottamisen arvoiseksi. Tosin niiden uunista leijailevien sulotuoksujen haistelu oli välillä melkoista kidutusta ja olisi tehnyt mieli repiä possu uunista ennen aikojaan. Tämä on niitä harvoja ruokia, jonka syömistä ei vain voi lopettaa, vaikka maha olisi kuinka täynnä. Huh huh....

Nyhtöpossureseptejä löytyy joka lähtöön ja meilläkin tätä on tehty usealla eri tavalla. Edelleen eniten meidän makuun on possu olut-bbq-kastikkeen kanssa, mutta ei tämäkään huonoa ollut. Päinvastoin! Aluksi oli tarkoitus kypsentää possu coca colassa, mutta kun kyseinen juoma ei kuulu mun, eikä ukon, suosikkeihin, vaihdoin cokiksen miehen ideasta Dr. Pepperiin. Ajatus ei aluksi oikein houkutellut, kun en tuostakaan tykkää, mutta kun näin kyseistä limsaa käytetyn myös Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogissa, päätin minäkin uskaltautua. Hämmentävän hyvinhän se tähän ruokaan sopi, eikä sen makua suoraan tästä löytänyt. Välillä suuhun levisi hienoisia aavistuksia Dr. Pepperistä. Possu syötiin tällä kertaa tacojen ja tortillojen, sekä kasvisten ja juustodipin kera. Osaan laitoin valkosipulikastikettakin, mutta se peitti liikaa possun omaa makua. Ehdottomasti parhaimman makuelämyksen tarjosi nachon päälle laitettu palanen lihaa. Voin kertoa, että niitä söin aivan liian monta... Jos possusta haluaa tulisempaa, pilko mukaan chili tai pari. 




Pulled pork elikkäs nyhtöpossu tacojen kera

n.1,5kg porsaan kassleria
Mausteseos:
0,75dl tummaa ruokokidesokeria
4tl valkosipulimurskaa
0,5rkl jauhettua kuminaa
0,5-1rkl suolaa
vajaa 1tl cayennepippuria
Vuokaan:
2 sipulia karkeasti silputtuna
2,5dl lihalientä
1,5-2dl Dr. Pepperiä 

  Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen kypsentämistä. Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään ja hiero lihan pintaan. Nosta liha kannelliseen vuokaan ja lisää vuokaan sipulisilppu, lihaliemi ja Dr. Pepper. Laita kansi päälle ja kypsennä lihaa 150 asteisessa uunissa 5-6 tuntia.
  Nosta liha laakealle vadille tai vuokaan ja revi liha suikaleiksi. Kaada päälle 3-4 desiä paistolientä. Sekoita ja tarjoa tortillojen, tacojen tai hampurilaisten kanssa. 

Otsikko herätti pakonomaisen tarpeen köllähtää sohvalle Hassisen konetta kuuntelemaan. Voisi se lauantai-ilta huonomminkin kulua!




3 kommenttia:

  1. Mulla on kassler ollut uunissa ysistä lähtien. Kuolen varmaan nälkään ennenkuin se on nyhtökunnossa. Possukka uiskentelee cocacolassa sipulin ja chipotlen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kypsymisen odottelu on kyllä silkkaa kidutusta... Herkullista ruokaa on teilläkin tiedossa. :)

      Poista