16. syyskuuta 2014

In my own simple way - helppo ja pikainen broileri-rypäleherkku

Voi tätä ilon ja onnen päivää! Liki seitsemän vuoden odotus on päättynyt ja nyt mulla on täysin toimiva hella. Tai kolmea levyä vasta kokeilin ja hyvin näyttää toimivan. Enää ei tarvi arpoa, että missähän järjestyksessä ruoat valmistaisi, eikä tarvi pelätä polttavansa sulakkeet laittamalla liian monta sähkölaitetta päälle samanaikaisesti. Nyt saa muutaman päivän hengähtää ja maanantaina tai tiistaina jatkuu myllerrys kaivinkoneen ja maalämpöasentajien rynnistäessä tontille. 

Ruoaksi oli tarkoitus laittaa broileria sinihomejuusto-rypälekastikkeessa, mutta en oikein tykännyt miehen tuomasta sinihomejuustosta, joten en sitä tohtinut soosiin laittaa. Murustelkoot juustosta tykkäävät tyypit sinihomejuustot annoksensa päälle. Lisukkeeksi paistoin kesäkurpitsaa yhdessä valkosipulin kanssa. Kävin viikonloppuna poimimassa loput kesäkurpitsat maasta ja saaliilla oli painoa reilu 13 kiloa. Onneksi osan sain annettua naapurille, joten ei tuossa ole enää kuin kymmenisen kiloa käytettävänä... Ja jos säät pysyy lämpimänä, saattaa noita tulla vielä lisää, sillä penkkiin jäi muutama pieni kesäkurpitsa.




Broileripihvit viinirypäle-kermakastikkeessa sinihomejuustolla tai ilman

3-4 broilerin fileepihviä
öljyä
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
1dl valkoviiniä
2dl ruokakermaa
1-2dl rypäleitä
(50g sinihomejuustoa)
suolaa tarvittaessa

  Ruskista broilerin fileepihvit öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Mausta maun mukaan pippurilla, paprikajauheella ja suolalla. Kaada pannulle viini ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Jos käytät juustoa, lisää se kastikkeeseen ja kuumenna, kunnes on sulanut. Huuhtele ja halkaise rypäleet ja lisää kastikkeeseen. Tarjoa heti riisin ja salaatin kera. 

4 kommenttia:

  1. Oon ehkä käyttänyt liikaa instagramia kun ensimmäisenä teki mieli tuplanäpäyttää tota kohtaa toimivasta hellasta. Mutta jeeee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Tässä se tuplanäpäyttäminen ei taida oikein auttaa :D Mutta eikö! On tätä odotettu! Oli aivan outoa keittää riisiä, muhittaa broileireita ja paistaa kesäkurpitsoja yhtä aikaa. Jotain olis tietysti voinut keksiä sille neljännellekin levylle....

      Poista
  2. Wau, onnea!! :) Meilläkin oli kun muutettiin Koivurantaan se ongelma, että ei voinut pitää esim. uunia ja kahta levyä yhtaikaa päällä, koska heti meni sulake. Mutta onni on oma sähkömies, ja vikahan oli äkkiä fiksattu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onni on oma sähkömies :) Kyllä toimiva hella/uuni on vaan aika ihana juttu. Nyt sitä osaa arvostaa ihan eri tavalla kuin ennen.

      Poista