1. huhtikuuta 2015

All I smell and taste is garlic! - hurmaavat valkosipuliperunat pannulla

Tein eilen päätöksen, että Kääpiölinnassa vietetään tänä vuonna pääsiäinen ilman ylimääräistä hösöttämistä. En aio juuri siivota, enkä satsata pääsiäisruokiin tahi leivo mitään herkkuja. Tai no tuon leipomisen suhteen saatan muuttaa vielä mieleni, mutta siitäkään en ota mitään stressiä. Taidetaan vaan viettää aikaa laiskotellen ja suklaamunia napostellen. Jotenkin tuntuu, että kaikki potee jonkinasteista kevätväsymystä, joten pitkä laiskotteluviikonloppu tulee ihan tarpeeseen. 

Viime viikonloppuna innostuin pitkästä aikaa tekemään valkosipuliperunoita pannulla. Nämä perunat valmistuvat varsin nopsaan verrattuna uunissa muhitettuihin perunoihin. Ja ainakin mun mielestä ovat parempiakin. Valkosipulia voi laittaa reilumminkin, jos siltä tuntuu. Perunoista saa edes vähän nätimpiä, jos ripsauttaa päälle persiljaa tai ruohosipulia. 




Valkosipuliperunat pannulla

8-10 (n.1kg) kiinteää perunaa
8-10 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä tai voita
1-1½ tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria maun mukaan
2 dl ruokakermaa
Lisäksi:
persiljaa tai ruohosipulia

  Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi (n.3mm) viipaleiksi. Kuumenna rasva suuressa paistinpannussa tai paistokasarissa ja ruskista perunat kevyesti useammassa erässä.
  Kaada ruskistetut perunaviipaleet takaisin pannuun, mausta suolalla, paprikajauheella ja pippurilla. Lisää joukkoon viipaloidut valkosipulinkynnet sekä kerma.
  Anna perunoiden muhia miedolla lämmöllä kannella peitettynä noin 15 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä. Sekoittele varovasti muutaman kerran kypsennyksen aikana.

  Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Halutessasi voit lisätä joukkoon hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia.



6 kommenttia:

  1. Oih, nämä menee kokeiltavaksi meillä pääsiäisenä. Peruna ja valkosipuli on sellaisia raaka-aineita joita meiltä löytyy aina, aterian kulmakiviä! Mähän rakastan valkosipulia ihan suunnattomasti, noh samoin perunaa. En oo yhtään ymmärtänyt sitä, että niin moni pitää perunaa nykyään jotenkin epäkelpona kasviksena, jota ei pitäisi edes syödä. Meillä peruna on ja pysyy pöydässä piste.:)

    Mun mielestä teidän pääsiäissuunnitelmat kuulostaa erittäin tervetulleilta. Olen lapsuudenkodissani omaksunut rakkaan isäukkoni ansiosta sen, että joka juhlapyhiksi on tehtävä suursiivous ja kaiken on oltava erityistä ja kaiken eteen nähtävä kauheasti vaivaa. Äiti taas on ollut aivan eri pataa asiasta. Omassa kodissani en kyllä jaksa stressata noin paljon kaikesta. Siivoan jos jaksan, tehdään mitä tehdään... Tärkeintä on, että saadaan viettää laatuaikaa yhdessä vaikka ulkoilemalla. Suklaamunia pitää tietenkin olla!:) Grillimakkaraa ostettiin, jos vaikka pääsisi notskille paistelemaan.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä kuulostaa teidänkin pääsiäissuunnitelmat! Meillä on usein ollut tapana paistaa ensimmäiset makkarat pääsiäisenä tuossa meidän puugrillissä, mutta tänä vuonna jäi makkaratkin ostamatta.

      Meillä kanssa peruna on ja pysyy ruokapöydässä. Sen lisäksi että se on hyvää, on se myös varsin monipuolin kasvis. En oikein ymmärrä, että miksi siitä pitäisi luopua.

      Poista
  2. Mä taidankin testata näitä heti tänään. Vielä pitäis jotain pientä syötävää kehitellä ennen pohjoiseen lähtöä.
    Ja olen samoilla linjoilla Heidin kanssa; meilläkin peruna on ja pysyy ruokapöydässä!! ☺

    Oikein mukavaa (ja rentouttavaa) pääsiäistä sinne Kääpiölinnaan!! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ehdit testaamaan, niin toivottavasti maistui :) Mä vähän murehdin teidän pitkää ajomatkaa, mutta kuvista päätellen ootte selvinneet hyvin perille <3

      Poista
  3. Empä ole pannussa koskaan kokeillutkaan! Pistetään korvan taakse.

    Minäkään en jaksa stressata pääsiäisestä. Syön mitä syön. Yksin ollessa voi mennä vaikka mäkkiin, jos siltä tuntuu. Suklaamunillakin yhden pääsiäisen hengissä pysyy. Lammasta en osaa laittaa ja se olis ollut Prismassa aika kallistakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä :)

      En mäkään mitään lampaita sun muita viitsinyt ostella. Lapsille suklaamunia ja mämmiä ja siinä ne pääsiäisjutut sitten olikin. Osa porukkaa menee huomenna anoppilaan syömään ja mä kaivelen jääkaapista kaikkea mitä sattuu löytymään. Kipeänä kun ei jaksa lähteä sukuloimaan.

      Poista