23. kesäkuuta 2015

Kevyesti keskellä kesää - vihreä savusiikalasalaatti sinappikastikkeen kera

Pari päivää sitten haaveilin savusiiasta ja tänään, kuin tilauksesta, löysin sopivan kalan kaupan kalatiskistä. Eihän näillä kaloilla toki ole mitään niiden herkkupalojen kanssa, mitä muksuna ostettiin aina mökiltä kotiin ajellessa, mutta sai silti kelvata paremman puutteessa. Kala pääsi oitis mukavan ruokaisaan kalasalaattiin, jonka valmistin Me-lehdessä ollutta ohjetta soveltaen. 




Vihreä kalasalaatti

Sinappikastike:
1/4 dl sinappia
1 tl sokeria
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
½ dl öljyä
1/4 dl omenamehua
Salaatti:
1 kananmunaa
½ kerää jääsalaattia
½ kerää makeaa friseesalaattia
tilliä hienonnettuna
150 g nahatonta ja ruodotonta savusiikaa
pieni pala purjoa

  Mittaa sinappi, sokeri, pippuri ja suola kulhoon. Lisää öljy ja omenamehu hyvin sekoittaen. Anna kastikkeen maustua pari tuntia jääkaapissa.  
  Keitä kananmuna, jäähdytä ja kuori. Silppua salaatit ja sekoita tillisilppu joukkoon. Paloittele savusiika ja leikkaa huuhtaistu purjo renkaiksi. 
  Laita salaatti kulhoon, sekoita joukkoon kala. Hienonna kananmuna ja lisää se yhdessä purjon kanssa salaattiin. 
  Tarjoa kastike erikseen tai kaada salaatin joukkoon. 


Kesä <3


Kääpiölinnassa valmistaudutaan innolla viikonlopun rokkikekkereihin. Provinssi on täällä taas! Viime vuonna osa järjestelyistä tökki, lähinnä järkkäreiden kohdalla ja mielenkiinnolla odotan millainen festarista tänä vuonna muodostuu. Harmillisesti osa tutusta järjestäjäremmistä on poistunut muiden kuvioiden pariin, joten jo senkin vuoksi tämä Provinssi on erilainen. Meidän osalta juhlinta jää vain parin päivän mittaiseksi ukon töiden takia, eikä lompakkokaan kestäisi neljän päivän rymyämistä. Mutta otetaan niistä parista päivästä sitten kaikki ilo irti!

2 kommenttia:

  1. Mä olin jo ihan huolissani, että olettekos ollenkaan menossa Provinssiin, kun et ole vielä mitään asiasta maininnut! ☺ Toivotaan hyvää festarisäätä ja muutenkin hyvää festarimeininkiä!!!! ♥

    VastaaPoista