26. lokakuuta 2015

Hey Joe - Sloppy Joe! - herkulliset Sloppy Joe-burgerit

Viikonlopun jäljiltä olo on varsin nuutunut, mutta kokeillaan, josko saisin jotain järkevää kirjoitettua ja samalla purkaa edes hieman tätä reseptisumaa. Viikonloppu oli henkisesti rankka, täynnä suunnatonta surua ja toisaalta jälleennäkemisen riemua. Kiitollinen olen siitä, että sain pitkästä aikaa kaikki äitini sisarukset saman katon alle istumaan iltaa. Näitä tilaisuuksia ei kovin usein ole, ainakaan niin, että minäkin saisin olla paikalla. Kiitos jokaiselle, että kävitte ♥

Muonapuolella siirrytään hieman ajassa taapäin viime viikolla tehtyihin Sloppy Joe-hampurilaisiin. Näissä herkkupaloissa pihvin sijaan käytetään hissukseen muhitettua jauhelihakastiketta ja kyllähän tuo hyvin toimii! Parempia näistä olisi saanut, jos olisi jaksanut leipoa sämpylätkin itse. Nyt iski laiskuus ja turvauduttiin valmiisiin grahamsämpylöihin. Jos kaipaat kastikkeeseen potkua, lisää joukkoon chili tai pari. Sipulia ja valkosipulia laitettiin reilummin ja vihreä paprika vaihtui keltaiseen.




Ohje ei ole omani, vaan löytyi tällä kertaa Gummeruksen "Hampurilainen"-kirjasta. 

Sloppy Joe

675 g naudan jauhelihaa
1-2 sipulia hienonnettuna
2-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 vihreä tai keltainen paprika pieneksi pilkottuna
4½ dl vettä
1 3/4 dl ketsuppia
1½ rkl fariinisokeria
1 tl (dijon-)sinappia
hieman worcestershirekastiketta
1½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
ripaus cayennepippuria
(1-2 chiliä)
Lisäksi:
hampurilaissämpylöitä
(perunalastuja)

  Pane jauheliha ja sipuli isoon kylmään paistinpannuun ja nosta pannu keskilämmölle liedelle. Kypsennä lihaa rikkoen sitä hienojakoisemmaksi, kunnes se alkaa ruskistua.
  Lisää valkosipuli ja paprika ja kypsennä sekoitellen 2 minuuttia. Lisää puolet vedestä. Kypsennä seosta, kunnes se poreilee, ja kaavi pannun pohjaan mahdollisesti jääneet ainekset seoseen.  
  Sekoita joukkoon ketsuppi, sokeri, sinappi worcestershirekastike, suola, mustapippuri, cayennepippuri sekä loppu vesi. Kuumenna seos poreilevaksi, laske lämpö matalaksi ja anna poreilla hiljalleen 30-45 minuuttia, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut ja kastike on sakeaa ja liha mureaa. 
  Lusikoi seosta sämpylöiden väliin ja tarjoa halutessasi perunalastujen kanssa. Meillä hampurilaisiin lisättiin vielä salaattia, sipulia, sulatejuustoviipaleita ja majoneesia. 




Niin joo, lintujen kuvaamisesta innostunut tyttöni laittoi vihdoin oman kuvablogin pystyyn. Löytyy nimellä Emma's Photography. Käykäähän kurkkaamassa :) Juttuja ei vielä ole montaa, mutta niitä tulee taatusti. Kuvia on odottamassa vino pino!
  

6 kommenttia:

  1. Onpa hauska idea!!! Luulen että vetois aika hyvin tuohon meidän isäntään.... ;)
    Ihania nuo Emman kuvat. Instasta olen niitä jo ihaillut!! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun täytyy kokeilla, että kelpaisko :)

      Just eilen käytiin Emman kanssa metsästämässä töyhtötiaisia. Niitä ei löytynyt, mutta käpytikka löytyi. :)

      Poista
    2. Ihanaa että joku tunnistaa lintuja. Mua hävettää tunnustaa, etten oikein tunne mitään lintuja.... :/ Tänä syksynä olen lintukirjasta bongannut pari uutta tuttavuutta. Ehkä se tästä.

      Poista
  2. Mä oon aivan yhtä huono lintujen kanssa. En koskaan muista, että kumpi on varis ja kumpi harakka :D Muista linnuista puhumattakaan. Emma sai ihan pienenä hoitotädin mieheltä lahjaksi lintukirjan ja se on ollut ahkerassa käytössä useamman vuoden. Likka tunnistaa osan linnuista äänenkin perusteella, vaikka mun mielestä ne kaikki kuulostaa samalta.

    VastaaPoista