15. joulukuuta 2015

Holy smoke - smells good! - SObloggarit ravintolavierailulla

Maanantai-ilta täyttyi hyvästä ruoasta, iloisesta puheensorinasta, kameroiden räpseestä ja naurun remahduksista. Kaunis kiitos SOblogien upeat naiset ja illan tarjonnut Holy Smoke!

SObloggaajat saivat kutsun tulla tutustumaan seinäjokisen Holy Smoke-ravintolan uudistuneeseen ruokalistaan. Aivan kaikki eivät valitettavasti paikalle päässeet, syystä taikka toisesta, mutta oli meitä sentään kahdeksan bloggaajaa maistelemassa ravintolan herkkuja.
Kunhan kaikki olivat saapuneet, alkoi kiivas ruokalistojen tutkiminen. Ensimmäisenä hymyilytti annosten nimet, vaikutti nimittäin hyvin paljon samoilta kuin mitä blogini otsikoista löytyy. Paavo Väyrysen sanoja lainaten "En syytä, enkä väitä, mutta... ". No ei sentäs, biisien nimien käyttäminen otsikoissa tai annosten nimissä on aika yleinen tapa. Valitettavasti mulla ei ole ollut viime aikoina inspistä sopivien biisien etsimiseen, mutta ehkä taas joskus.
Ensimmäisenä tilattiin alkupaloja koko sakille. Jotta kaikki saisi maistaa kaikkea, päätimme tilata kahdet annokset kutakin alkupalaa ja jaimme ne sitten kahden neljän hengen pöytäseurueen kesken. Alkupalavaihtoehtoina oli Wings of change - kanansiipiä talon omalla chilikastikkeella, bbq-kastikkeella tai Siipiweikkojen kastikkeella. Koska meidän pöydässä sattui istumaan kaksi kasvissyöjää, jäi kastikevalinta meidän lihansyöjien kontolle. Kummallekin meistä kelpaa tulinen sapuska, joten päädyimme talon omaan chilikastikkeeseen. Tarjoilija hieman varoitteli kastikkeen tulisuudesta, mutta mun mielestä tuo oli oikein hyvä! Sopivan lämminhenkistä ja oikeasti hyvän makuista.


Wings of change


Toinen alkupala - Heavy fuel - koostui lämpimistä nachoista ja bbq-possusta juustokastikkeella. Ei hullumpaa tämäkään, mutta broilerin siivet chilikastikkeineen vei silti voiton.


Heavy fuel


Viimeinen alkupala, siis Good vibrations oli ainoa sopiva vaihtoehto kasvissyöjille. Tämä alkupala sisälsi ranskalaisia juustokastikkeella. Yksi kehittämisajatus mikä alkupaloista tuli mieleen, oli jokin toisenlainen vaihtoehto kasvissyöjille. Esimerkiksi grillatut kasvikset nachojen ja talon chilikastikkeen kanssa voisi toimia oikein hyvin!


Good vibrations


Mitä ruoan valintaan tulee, on se mulle yleensä äärimmäisen haasteellinen tehtävä. Niin myös tällä kertaa, sillä mieli olisi tehnyt maistaa aivan kaikkea. Pitkään puntaroin valkosipulihampurilaisen ja naudan ulkofileepihvin välillä ja lopulta pihvi jaloviinakastikkeen kera vei voiton. Hyvä niin, sillä tämä oli hyvää! No, kastike oli ehkä aavistuksen suolaista jopa mun makuun, mutta ei se loppujen lopuksi kauheasti haitannut. Tykkään syödä pihvini lähes raakana, siis siten, että se juuri ja juuri käy pannulla kääntymässä. Tällä kertaa pihvi oli ehkä aavistuksen liian kypsä, mutta melko hyvä silti. Maku ja mureus oli kyllä kohdillaan.


Stairway to heaven


Every breath you take


Heatseeker


Positiivista palautetta sai myös Woodstock-kasvishampurilainen, josta löytyi mm. kesäkurpitsaa, munakoisoa ja vuohenjuustoa. Usein kuulemma kasvispurilaiset koostuvat mauttomasta raastepihvistä, mutta tässä oli oikeasti makua. Itse en vuohenjuustosta tykkää, mutta nyt löytyi sellainen, joka mullekin maistui, kun sain pienen palan maistiaisiksi. En vaan muistanut kysyä mistä juustosta oli kyse. Rakas ystäväni tiesi kertoa, että vuohenjuuston maku muuttuu jonkin verran grillatessa. Tieto oli mulle uusi ja täytyy kyllä jossain vaiheessa kokeilla tuota kikkaa.


Woodstock


Tässä kohtaa yksi jos toinenkin taisi olla melkoisen täynnä, mutta siitä huolimatta aina on tilaa jälkiruoalle. Jälkiruoista suurimman suosion taisi saada herkullinen suklaakakku, Sweet home Alabama nimeltään. Myös Summer of 69, siis pala juustokakkua pääsi testiin. Grillattua ananasta ei maistellut kukaan. Juustokakun mausta en tiedä mitään, mutta suklaakakku oli mukavan kosteaa ja mehevää. Eikä maussakaan ollut mitään vikaa. Ähkystä huolimatta tätä olisi voinut syödä toisenkin palan.


Sweet home Alabama


Summer of 69


Ravintolan sisustus on selkeä, siisti ja mukavan tunnelmallinen. Maanantai-iltana väkeä ei ollut kauheasti, mikä oli oikeastaan hyvä. Näin saimme rauhassa tutkailla ravintolaa ja napsia kuvia mielemme mukaan. Kaiken kaikkiaan ilta oli mukava, paikka hieno ja ruoka hyvää! Jos et vielä ole Holy Smoke-ravintolaan tutustunut ja Seinäjoella asut tai liikut, niin käyhän testaamassa. Hintatasoltaan tämä on sopiva, annokset ovat kauniita, palvelu hyvää ja ystävällistä ja ruoka on maistuvaa. Monipuolisesta menusta löytyy taatusti kaikille jotain. Tai no lasten annoksia en listassa nähnyt, enkä hoksannut kysyä löytyykö sellaisia.


Illan tarjosi Holy Smoke

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...