5. kesäkuuta 2016

Tomaattinen kasvisvoileipäkakku ♥

Viikonloppuna sai tehdä kakun jos toisenkin. Päätin kyllä, etten kesän aikana kakkuja juuri leipoisi, mutta eipä se mun päätös kauaa pitänyt. Tämä tomaattinen kasvisvoileipäkakku päätyi eläintenhoitajaksi valmistuneen neitokaisen päivää juhlistamaan. Kakun soveltelin hyödyntäen vanhaa kasvisvoileipäkakun ohjetta.

Kuva kakusta ei ole kummoinen, mutta en viitsi vieraille meneviä kakkuja siirrellä turhaa alustalta toiselle. Muutenkin olen aika neuroottinen noiden kakkujen suhteen, enkä halua pitää niitä huoneenlämmössä yhtään sen enempää kuin on pakko. Mutta ehkä tuosta saa selvää, millainen kakku oli kyseessä. 




Tomaattinen kasvisvoileipäkakku
(halk. 26cm vuokaa)

14 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
14 viipaletta viiden jyvän paahtoleipää
Kostutus:
kasvislientä
Täyte 1:
3dl kuohukermaa
200g tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
10 aurinkokuivattua tomaattia
pieni kourallinen tuoretta basilikaa
1 iso tomaatti
Täyte 2:
100g emmental-mozzarellajuustoraastetta
150g ranskankermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1 pieni punainen paprika
nippu ruohosipulia
Kuorrutus:
400g ruohosipulituorejuustoa
1dl kuohukermaa
Koristelu:
kirsikkatomaatteja
viinirypäleitä
kurkkua
ruohosipulin kukannuppuja
salaattia

  Valmista ensin täytteet. Vatkaa ensimmäisen täytteen kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa, kunnes seos on jämäkkää. Halkaise tomaatti, poista siemenet. Kuutioi tomaatti ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita juustoseokseen tomaatit sekä hienonnetut basilikan lehdet. Valmista toinen täyte. Vatkaa ranskankerma ja tuorejuusto sekaisin. Kuutioi paprika, hienonna ruohosipuli. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
  Leikkaa leivistä ylimääräiset reunat pois. Laita 26 senttisen irtopohjavuoan päälle kaksi pitkää tuorekelmusuikaletta ristikkäin ja painele kelmu vuoan pohjalle. Nosta vuoan pohjalle kerros paahtoleipää. Osaa leivistä täytyy leikata muotoonsa. Kostuta kasvisliemellä. Levitä päälle  puolet tomaattitäytteestä. Levitä päälle kerros paahtoleipää ja kostuta. Levitä paprikatäyte leipien päälle. Nosta päälle kerros paahtoleipää, kostuta ja levitä päälle loput tomaattitäytteestä. Päälle vielä kerros paahtoleipää ja kostutus. Kääräise ylimääräiset kelmut kakun päälle ja nosta kakku jääkaappiin. Anna muhia mielellään yön yli.
  Kumoa kakku alustalle. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto. Tasoita kakun reunat tarvittaessa. Levitä tuorejuusto kakun päälle ja reunoille. Halutessasi pursota yli jäänyt seos kakun päälle. Koristele salaatilla, kirsikkatomaateilla, rypäleillä, kurkkulehdillä ja ruohosipulin kukan nupuilla. 

Lämpimät onnittelut Pauliina valmistumisen johdosta! ♥

5 kommenttia:

  1. Suuret kiitokset maukkaasta voileipäkakusta, oli kyllä todella hyvää! :)

    Terveisin Pauliina

    VastaaPoista
  2. Onpas hyvä vinkki, jätetään odottamaan seuraavia juhlia!

    Kaikkea ihanaa viikkoosi!

    VastaaPoista