31. heinäkuuta 2016

Rippijuhlajuttuja vol. 6 - ihana raparperi-mansikkapiirakka

Palataanpas vielä hetkeksi tytön rippijuhliin ja juhlien tarjottaviin. Yksi juhlien makeista herkuista oli Pullahiiren ohjeella tehty raparperi-mansikkapiirakka. Ihanan helppo ohje ja varsin maukas lopputulos! Mitä muuta sitä voi piirakalta vaatia? Koska raparperia ja mansikoita näyttää ainakin vielä olevan saatavilla, niin kannattaa kokeilla. 

Kovin montaa kuvaa ei tästä herkusta tullut napattua, mutta ehkä tästä yhdestäkin selvän saa.




Raparperi-mansikkapiirakka
(pellillinen)

Pohja:
8 dl vehnäjauhoja
3½ dl sokeria
1½ tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
150 g voita
2 dl kermaa
2½ dl maitoa
2 kananmunaa
Täyte:
400 g kermaviiliä
2 dl vaniljakreemijauhetta
2 kananmunaa
n. 150 g mansikoita (tuoreita tai pakasteesta)
n. 300 g raparperia

  Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Lisää kuivien aineiden joukkoon kerma-maito, kananmunat ja voisula. Sekoita taikina hyvin ja levitä syvälle uunipellille leivinpaperin päälle. 
  Sekoita kulhossa kermaviili, vaniljakreemijauhe ja kananmunat. Levitä täyte pohjan päälle. Pilko raparperit ja mansikat. Voit käyttää tuoreita tai pakastettuja mansikoita. Ripottele marjat ja raparperi kermaviiliseoksen päälle. 
  Paista piirakkaa 175 asteessa noin 35-40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ennen paloiksi leikkaamista. 


29. heinäkuuta 2016

Mustikkapannaria ja tarinaa Nuancen paistinpannusta ♥

Kakuista voisi sujuvasti loikata pannujen ja pannukakkujen maailmaan, eli tänään olisi tarjolla niin lahjoituksena saadun paistinpannun esittelyä kuin spelttistä mustikkapannariakin. 




Ruotsalainen keittiötarvikeliike Kitchentime (jolla on verkkokauppa myös Suomessa!) tarjosi minulle paistinpannun testattavaksi. Itse sain tuotteen valita ja kun yksi vanhoista pannuista alkoi olla tiensä päässä, päätin ottaa tälle seuraajan. Joku on joskus kysynyt, että mihin ihmeeseen tarvin sellaisen määrän pannuja ja kattiloita, mitä keittiön hyllyiltä löytyy, mutta kummasti niille kaikille löytyy käyttöä. Valurautapannut ovat tosin harmillisen vähällä käytöllä, sillä kunnolliset, pinnoitetut pannut ovat vaan niin käteviä arkiruoanlaitossa. 



Pannun valinnan suhteen mulla oli muutamia kriteerejä. Koska poistumassa oleva pannu oli 24 senttinen, oli uuden oltava suunnilleen saman kokoinen. Lisäksi pannun piti olla sellainen, joka kestää myös uunin. Tykkään nimittäin tehdä mm. pannupizzoja, jolloin muovi- ja puukahvaiset pannut saa unohtaa. Kahvan piti olla tukeva, että pystyn turvallisesti pitämään pannua käsissä näillä onnettomilla käsilläni. Kun aikani pannuvalikoimaa selailin, päädyin Nuancen Goma nonstick-pannuun. Sen lisäksi, että pannu näytti täyttävän valintakriteerit, oli se myös kaunis. Ja ajattelin, että tällainen pannu toimisi hyvin myös munakkaita suurkuluttavan teinin käytössä.

Pannu saapui pari päivää sitten ja tänään pääsi vihdoin tositoimiin. Jo hyvän tovin olen haaveillut pannulla paistettavista mustikkapannukakuista, joten nyt oli hyvä hetki sekä testata uutta pannua, että toteuttaa pannukakkuhaave. Pannukakkuihin tein spelttisen taikinan ja sokerina käytin ruokokidesokeria. Halusin näistä melko makeita, joten jos sokerimäärä hirvittää, laita vähemmän. Pannukakut olivat varsin herkullisia, mutta minkälaisen tuomion pannu sitten sai? 



Ensin voisin mainita, että pannu oli todentotta yhtä kaunis kuin nettikaupan kuvassakin. Kahva oli pitkä ja varsin hyvä mun käsille. Hieman mietitytti, että mahtuukohan tuo ollenkaan uuniin, mutta mahtuihan se. Vaikka vähän tiukkaa tekikin. Pannukakkuja paistaessa pinnoite näytti toimivan loistavasti. Mitään ei jäänyt pannuun kiinni, joskin taisi sitä voitakin olla paistaessa aika reilusti. Ainoa totuttelemista vaativa asia on pannun pohjan paksuus. Pohja on ohuempi kuin mihin olen tottunut. Sen seurauksena pannukin kuumeni huomattavasti nopeammin kuin mitä vanhat pannut. Sen takia onnistuin polttamaan ensimmäiset kaksi pannukakkua, mutta kun pääsin jyvälle pannun tavoista, ja hoksasin laittaa levyä paljon pienemmälle, alkoi paistaminenkin sujua. Mutta niinhän se on, että jokainen paistinpannu on erilainen ja vaatii hieman totuttelua. Ensivaikutelma pannusta on oikein hyvä, ja uskon, että tämän kanssa tullaan viettämään vielä monta herkullista hetkeä. 



Pakko muuten vielä mainita, että jos olet yhtä höpsähtänyt kakkuvuokiin kuin minäkin, niin käy kurkkaamassa Kitchentimen vuokavalikoima! Oli nimittäin himppasen upeita vuokia! Heti kun saan vuokakaappini järjestykseen ja raivattua sinne lisää tilaa, on pakko ostaa tuolta joku vuoka. 

Hups, pannusta haltioituneena höpötän vaan uuden paistinpannuni hienouksista ja meinaan unohtaa pannukakkuohjeen kokonaan. Tällä ohjeella tulee kolme tahi neljä hieman isompaa pannukakkua. Toki voit tehdä taikinasta myös useamman pikkupannukakun.




Spelttinen mustikkapannukakku pannulla
(3-4ann.)

2½ dl maitoa
1 kananmuna
2 rkl öljyä tai voita sulatettuna
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyväspelttijauhoja
½ dl ruokokidesokeria
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl kardemummaa
1 dl tuoreita mustikoita
Tarjoiluun:
kermavaahtoa 
vaahterasiirappia
tuoreita marjoja
Paistamiseen:
voita

  Vatkaa maidon joukkoon muna sekä öljy tai voi. Lisää jauhot sekä mausteet. Vatkaa taikina tasaiseksi. Sekoita joukkoon vielä mustikat. 
  Kuumenna pannu ja sulata siinä nokare voita. Kaada pannulle taikinaa ja kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes pannukakun pinta on hyytynyt. Käännä lastan avulla ja kypsennä myös toiselta puolelta. 
  Tarjoa tuoreiden marjojen, kermavaahdon ja vaahterasiirapin kera.


Paistinpannun lahjoitti KitchenTime 

28. heinäkuuta 2016

Minttusuklainen kakku mansikkakreemillä ja maitosuklaaganachella ♥

Eilen lähti pienen Maia-tytön syntymäpäiville tällainen suklainen kakku. Vähän niinkuin Mummo Ankan kakku, tuumasi serkkuni, kun kuvan näki. 

Sisältä löytyi minttusuklaatäyte, reunoilta mansikkakreemi ja päältä maitosuklaaganache. Vaikka tuohon ganacheen jäikin ilmakuplia, niin kerrankin se onnistui ihan ok. Maltoin antaa ganachen jäähtyä tarpeeksi, ennen kuin kaadoin sen kakun päälle. Enkä  tällä kertaa kaatanut kaikkea kerrallaan, vaan lisäilin suklaata hissukseen, jolloin se ei valunut aivan holtittomasti. Yhdestä kohtaa ganache osui kakkualustaan, muuten se pysyi hyvin kakun päällä. Myös kakun kokoamisen tein toisin kuin yleensä. Kokosin kakun säädettävän kakkureunuksen sisään niin, etten mun tarvinnut enää kiepsauttanut kakkua ylösalaisin ennen koristelua. Kakusta tuli paljon ryhdikkäämpi kuin ennen. 




Reunoilla käytettyä mansikkakreemiä olisi voinut tehdä hieman enemmän. Nyt ei kakun päälle voinut kovin paksua kerrosta kreemiä laittaa, että se piisasi kunnolla kakun reunoille. 

Kaikki muut kakun ainekset ovat laktoosittomia, paitsi täytteessä käytetyt suklaat. Suklaaganachen tein Brunbergin laktoosittomasta maitosuklaasta. 





Lämpimät onnittelut vielä päivänsankarille! ♥ 


Minttusuklaatäytekakku mansikkakreemillä ja suklaaganachella

Pohja:
4 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
tummaa kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
Kostutus:
vedellä laimennettua sitruunemehua
Täyte:
½ levyä (á200g) minttukrokanttisuklaata
1 (41g) Fazermint-patukka
2 dl vispikermaa
100-150 g maustamatonta tuorejuustoa
Kreemi:
100 g voita
2 dl mansikkatomusokeria
1,3 dl tomusokeria
1 tl vettä
Suklaaganache:
130 g maitosuklaata (Brunberg)
3/4 dl kuohukermaa
1 tl voita
Päälle:
tuoreita marjoja
sokerimassakukkia
sokerihelmiä

  Valmista pohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Punnitse munat ja kerro paino 0,7:llä. Näin saat tarvittavan sokerin ja jauhojen painon. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Punnitse jauhot (70% vehnäjauhoja ja 30% tummaa kaakaojauhetta) ja lisää joukkoon leivinjauhe. Siivilöi jauhot muna-sokerivaahdon joukkoon ja nostele taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun (halk. 20cm) vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pohja on kypsä.
   Valmista täyte. Rouhi Fazermint-patukka. Jos suklaa on kovin pehmeää, laita se hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen. Paloittele minttukrokanttisuklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata mikrossa vähän kerrallaan välillä sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita suklaasula tuorejuuston joukkoon. Sekoita kermavaahto suklaaseoksen joukkoon ja lisää vielä rouhittu Fazermint.
   Leikkaa kakkupohja tasaiseksi ja jaa sitten kolmeen osaan. Vuoraa pohjan paistamiseen käytetty vuoka kelmulla ja nosta alin levy vuokaan. Kostuta kevyesti vedellä laimennetulla sitruunamehulla. Levitä päälle puolet täytteestä. Nosta päälle toinen levy, kostuta ja täytä. Nosta kansilevy päälle, kostuta. Kääri kakku muovikelmuun ja anna jässähtää jääkaapissa mielellään yön yli. Voit koota kakun myös suoraan tarjoilualustalle. Jos paistoit kakun irtopohjavuoassa, nosta vuoan reuna tarjoilualustan päälle ja kokoa kakku sen sisään. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin.
  Valmista mansikkakreemi vatkaamalla huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi vaahdoksi lisäten samalla tomusokeria noin desin erissä. Lisää myös vesi vatkauksen aikana. 
  Levitä kakun reunoille ja päälle ensin hyvin ohut kerros kreemiä. Tasoita kreemipinta ja nosta kakku jääkaappiin 15-30 minuutiksi. Levitä sitten kakun reunoille toinen kerros kreemiä, tasoita pinta. 
  Valmista suklaaganache. Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata vähän kerrallaan, välillä sekoittaen. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehumispisteeseen, mutta ei kuitenkaan kiehuvaksi. Kaada suklaa kerman joukkoon ja sekoita varoen, kunnes seos on tasaista. Halutessasi voit lisätä pienen nokareen voita tuomaan kiiltoa.
  Anna suklaaganachen jäähtyä hetken. Kaada suklaa kakun päälle vähän kerrallaan ja tasoita esim. palettiveitsellä tai lastalla. Nosta kakku jääkaappiin ja anna suklaan jähmettyä hieman.
  Koristele kakku haluamallasi tavalla. Tässä kakussa koristeena on sokerimassakukkia, sokerihelmiä sekä tuoreita marjoja. Nimi on kirjoitettu koristelugeelillä.





27. heinäkuuta 2016

Täydellinen mustikka-mascarponekakku ilman liivatetta ♥

Nyt löytyi melkoinen mustikkaherkku! Nimittäin juustokakku mascarponesta, mustikoilla kruunattuna ja vieläpä ilman liivatetta. Ohjeesta saa tällä kertaa kiittää Hannah Milesin Juustokakut-kirjaa. Makunsa puolesta kakku on tosiaan täysi kymppi, mutta minä mokasin tätä tehdessä sen verran, että yritin saada kakun mahtumaan liian pieneen suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Näin täytekerroksesta tuli liian paksu. Ja kun en malttanut antaa kakun jässähtää tarpeeksi ennen vuoan reunan poistoa, pääsi kakku hajoamaan toisesta päästä. Ei pahasti, mutta jos juhlapöytään tätä kakkua teet, niin kannattaa käyttää pyöreää, halkaisijaltaan 20-22 senttistä vuokaa. Päälle tulevaa mustikkaseostakin olisin voinut keittää hieman kauemmin. Itse käytin kakkuun sulatettuja ja valutettuja pakastemustikoita, mutta luulen, että tuoreet saattaisivat toimia paremmin.




Jos mustikka-mascarponekakkua halajat, niin kannattaa pitää tämä ohje mielessä!




Sitruunainen mustikkajuustokakku ilman liivatetta
(10 ann)

Pinnalle:
350 g mustikoita
2 sitruunan vastapuristettu mehu
1,2 dl sokeria
Murupohja:
200 g digestive- tai grahamkeksejä
100 g voita sulatettuna
Täyte;
500 g mascarponejuustoa
5 dl ranskankermaa
3-4 rkl (kukkuramitallista) tomusokeria
2 sitruunan raastettu kuori

  Aloita pinnalle tulevista mustikoista. Mittaa ainekset kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia,  tai niin että mustikat hajoavat ja tuloksena on paksua kastiketta. Nosta kattila levyltä ja jätä mustikat jäähtymään.
  Hienonna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimen avulla. Kaada voisula joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Painele seos tiiviisti voidellun ja leivinpaperilla vuoratun vuoan (20-22cm) pohjalle ja reunoille.
  Vatkaa täytettä varten mascarpone ja ranskankerma sileäksi seokseksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri, lisää sitruunankuori ja vatkaa uudelleen. Maista ja lisää tarvittaessa tomusokeria.
  Nostele täyte pohjan päälle ja tasoita pinta veitsellä tai lastalla. Nosta kakku jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Levitä pinnalle mustikkakuorrute. Anna kakun olla jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia, mutta mieluiten seuraavaan päivään, jotta täyte jässähtää kunnolla. Leikkaa kakku paloiksi ja tarjoa.

Pakko laittaa vielä kuva mun kuvausapulaisesta.  




26. heinäkuuta 2016

Terra by Compagnie de Provence - esittelyssä ihanat ihonhoitotuotteet ♥

Nyt on vuorossa jotain aivan muuta kuin kakkuja tai ruokaa, sillä tänään sukellamme ihastuttavien, ranskalaisten Terra-tuotteiden maailmaan! Nämä ihonhoitotuotteet ovat Compagnie de Provencen valmistamia. Tuotteet ovat täysin kasvipohjaisia ja parabeenittomia, eikä näitä ole testattu eläinkokeilla. 




Alkukesästä SObloggaajat saivat testattavaksi erilaisia saippuoita sekä käsivoiteita ja tänään kertoilen niistä jotain. Mun paketti sisälsi Marseille palasaippuan, appelsiinilta tuoksuvan käsivoiteen sekä viikunanlehtisuihkugeelin. Valikoimaan kuuluu myös tuoksuherkille sopivia tuotteita, ja nyt hieman harmittaa, etten hoksannut pyytää niitä. 

Marseille palasaippua on varsinainen jokapaikan saippua, jolla voit pestä niin tekstiilit kuin itsesikin. Toki tekstiilejä pestessä kannattaa ensin testata tuotteen soveltuvuus kyseiselle materiaalille. Saippua on valmistettu Marseillessa perinteitä kunnioittaen ja sisältää suurimmaksi osaksi kasviöljyjä. Eihän Marseille-saippuan tuoksu sieltä parhaimmasta päästä ole, ainakaan mun mielestä, mutta on se paljon luonnollisempi, kuin keinotekoisin aromein hajustetut kaverinsa. Sen lisäksi saippuaa nuuhkiessa löydän oitis tieni mummolan tynnyrisaunaan, jossa pienenä tuli aina silloin tällöin kylvettyä. Nyt ei ole enää mummaa, eikä saunaa. Mutta tuoksut ja muistot ovat vielä tallella. ♥




Palasaippuan lisäksi sain testattavaksi appelsiinia sisältävää käsivoidetta. Voiteen tuoksu oli ihanan mieto, eli ei ärsyttänyt yleensä niin tuoksuherkkää nenääni. Käsien rasvauksen jälkeen tunne oli aluksi hieman tahmainen, mutta nopeasti se siitä sitten hävisi. Aivan ihana voide joka tapauksessa.





Viimeisimpänä onkin sitten oliiviöljyä ja viikunanlehtiä sisältävä suihkusaippua. Tämän tuoksu oli aavistuksen voimakkaampi, mutta hyvältähän tuo silti tuoksui. Suihkussa tätä pystyn käyttämään, mutta suoraan pullosta nuuskuteltuna tuoksu oli turhan ärhäkkä.




Mistä näitä S. Luhtalan maahantuomia ihanuuksia sitten saa? Kun koko Suomea ajattelee, niin ainakin Stockmann tavarataloista ja Tampereen sekä Oulun näitä löytyy. Mutta koska täällä Etelä-Pohjanmaalla ei Stockmannia ole, niin kannattaa suunnata kulkunsa Seinäjoelle Sapiraan tai Lapualle Kukkakauppa Latva-Rasulaan. Myös Sisustus Stars Kauhavalla sekä Sisustus Kokon Alajärvellä toimii jälleenmyyjinä.

Tuotteen on

25. heinäkuuta 2016

Simppeli kinkku-sienikastike pastalle

Kaikkien kakkujuttujen jälkeen voisi välillä laittaa jakoon jotain ruokaisaakin. Edelleen meillä elellään tällaisilla pikaruoilla. Milloin syödään jotain vokkia, milloin pastaa. Toisinaan saatan innostua keittämään kattilallisen keittoa, mutta sen vaativampia juttuja ei ole lähiaikoina tiedossa. Mutta tärkeintä lienee, että saa jotain murua rinnan alle. Ja kunhan arki tästä taas normalisoituu, niin ehkä kiinnostus ruoanlaittoakin kohtaa kasvaa.




Sieni-kinkkupasta

100-200 g palvirouhetta
200 g tuoreita herkkusieniä
2 valkosipulinkynttä
öljyä
3 dl ruokakermaa
½ tl kasvisfondia
mustapippuria
Lisäksi:
tuorepastaa
persiljaa

  Viipaloi puhdistetut sienet ja kypsennä niitä hetki öljyssä pannulla. Lisää kinkkurouhe sekä hienonnettu valkosipuli ja paista vielä hetki. Lisää pannulle kerma ja mausta kastike pippurilla sekä kasvisfondilla. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen viitisen minuuttia. 
  Tarjoa tuorepastan kera.


24. heinäkuuta 2016

Minecraft-kakku Daim-täytteellä

Yksi viikonlopun kakuista oli Minecraft-kakku 12 vuotta täyttäneelle nuorelle miehelle. Kakun sisältä löytyy kaakaopohja, Daim-täyte sekä eristeen virkaa toimittava kaakao-voikreemi. Päivänsankari oli netistä bongannut kuvan kakusta, joka toimi sitten tässäkin innoittajana. Tosiasiassa kakku ei muistuta alkuunkaan sitä annettua kuvaa, mutta kuulemma päivänsankari oli varsin tyytyväinen siitä huolimatta. Pakko muuten kehaista, miten mukava ja kohtelias tämä nuori mies oli kakkua noutaessaan. Aivan tuli itsekin hyvälle tuulelle.




Kakkupohjan tein taas tutulla laskukaavalla, eli punnitsin munat ja kerroin painon 0,7:llä. Näin sain selville tarvittavan sokerin ja jauhojen määrän. Jauhoista 70% oli vehnäjauhoja, loput tummaa kaakaojauhetta. Jos omistat kantikkaan kakkuvuoan, niin kannattaa paistaa pohja siinä. Itse paistoin kakun suorakaiteen muotoisessa vuoassa ja leikkasin sentin verran reunasta pois, jolloin sain pohjasta oikean muotoisen. Yksi hyvä tapa on tehdä kakku kääretorttulevyistä leikkaamalla. 

Kakkukoristeet tein vajaa viikko aiemmin, ja vähän jännitti, että ehtivätkö näillä keleillä kuivaa tarpeeksi. Koristeiden sisältä löytyy pätkät spagettia, joiden avulla osat pysyy paremmin kiinni toisissaan. Toki käytin lisäksi elintarvikeliimaa. Kakun reunoista löytyvät pienet neliöt leikkasin samalla, kun koristelin kakkua. Creeperistä löytyvät vihreät kuviot tein elintarviketussilla. 

Tämä kakku onnistui muuten ihan ok, mutta kakun pinta jäi hieman kuperaksi. Eikä nuo kuutiot ja hahmotkaan täysin kantikkaita ole. Lisäksi ajatuksissani länttäsin tuon ukon ja kuutiot kakun päälle viistoon, vaikka pelin teeman mukaisesti olisivat saaneet olla suorassa kakkuun nähden. Seuraavalla kerralla sitten toisin.

Kakun kuvaamisen jälkeen kirjoitin pintaan vielä päivänsankarin nimen ja iän. 




Minecraft-kakku Daim-täytteellä

Pohja:
6 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
maitoa
Täyte:
5 dl vispikermaa
1 levy (200 g) Daim-suklaata
1 pss Daim-rakeita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
Suklaakreemi:
200 g voita 
3½ dl tomusokeria
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1½ rkl maitoa
Päälle:
600 g vihreää sokerimassaa
pieni pala ruskeaa sokerimassaa
pieni pala mustaa sokerimassaa
pieni pala vaalean vihreää sokerimassaa
Koristeet:
sokerimassaa
spagettia tukikepeiksi

  Voitele ja jauhota kantikas vuoka, koko n. 23*23cm. Punnitse munien paino. Kerro paino 0,7:llä, jolloin saat selville tarvittavan sokerin määrän. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Punnitse jauhoja ja kaakaojauhetta saman verran, kuin sokeriakin. Vehnäjauhojen osuus on 70%, kaakaojauheen 30%. Sekoita joukkoon leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele taikina varovasti sekaisin. Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jos kakkuun painettuun tikkuun ei jää taikinaa, on pohja kypsä. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.
   Valmista täyte. Paloittele suklaalevy mikron kestävään kulhoon ja sulata mikrossa vähän kerrallaan välillä sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Anna suklaan jäähtyä hetkisen ja sekoita se sitten tuorejuuston joukkoon. Lisää kermavaahto sekä Daim-rakeet. Sekoita täyte sekaisin.
   Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa pohjan paistamiseen käytetty vuoka kelmulla ja nosta alin levy vuokaan. Kostuta kevyesti maidolla. Levitä päälle puolet täytteestä. Nosta päälle toinen levy, kostuta ja täytä. Nosta kansilevy päälle, kostuta. Kääri kakku muovikelmuun ja anna jässähtää jääkaapissa mielellään yön yli. 
  Koristele kakku. Valmista suklaakreemi vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja muut ainekset keskenään notkeaksi kreemiksi. Levitä ohut kerros kreemiä kakun reunoille ja pinnalle vähän kerrallaan. Jos kreemin levittäminen on hankalaa, voit pitää kakkua ensin hetken pakastimessa tai pehmittää kreemiä hyvin varovasti mikrossa muutama sekunti kerrallaan. Kreemipinta kannattaa tasoittaa kunnolla, että sokerimassapinnasta saisi tasaisemman. Nosta kakku hetkeksi kylmään ennen massalla kuorruttamista.
  Pehmitä päälle tuleva sokerimassa käsissä ja muotoile siitä neliön muotoinen pala. Kauli siitä sitten reilusti kakkua suurempi levy ja nosta levy kakun päälle kaulimen tai kaulinta-alustan avulla. Tasoita kakun pinta ja reunat ja leikkaa ylimääräinen massa pois. Leikkaa vaaleanvihreästä, mustasta ja ruskeasta massasta pieniä neliöitä ja liimaa ne elintarvikeliimalla tai veden avulla kakun pintaan. Nostele sokerimassakoristeet paikoilleen. Steve, creeper ja enderman on kiinnitetty kakkuun spagettien ja liiman avulla. Jos haluat kakusta kiiltävän, suihkauta pintaan kakuille tarkoitettua kiiltosuihketta. 



23. heinäkuuta 2016

Viikonlopun kakkukavalkadi ♥

Kun muut nauttivat eilen helteistä, väkersin minä varsin viileässä keittiössä muutaman kakun tuttavan muksun rippijuhliin. Luojan kiitos, maalämpörempan yhteydessä laitettiin keittiöön semmoinen kunnon viilennin (vai mikähän tuon oikea nimi on...), sillä ei tuolla muuten olisi kyllä mitään leivottu. 

Juhliin meni tällä kertaa pari kasvisvoileipäkakkua, yksi lohikakku, kaksi raparperi-mansikkajuustokakkua sekä kaksi punaherukka-valkosuklaakakkua. Koska ohjeet blogista jo löytyy, en niitä tähän enää rustaile. Kuvissa kakkujen päältä puuttuvat ristit, mutta en niitä tohtinut vielä päälle laittaa. Sokerimassa ja liivate kun eivät tunnetusti toisistaan piittaa. Siksi annoin ristit päivänsankarin äidin hellään huomaan. Ristien pohjat eristin vielä valkosuklaalla, jos vaikka edes vähän aikaa pysyisivät hyvinä. 

Mutta sitten niihin kakkuihin. Ensimmäisenä olisi tarjolla valkosuklaa-punaherukkakakut. Marmorointia en tällä kertaa edes yrittänyt, vaan tein suosista erilliset kerrokset. Valkosuklaatäyte on todella makea, kun taas punaherukka on varsin kirpsakka. Toimii siis yhdessä hyvin. 






Seuraavana vuorossa raparperi-mansikkajuustokakut.




Voileipäkakkujen kuvaaminen aamuhämärässä oli taas haasteellista, mutta ehkä noista kuvista jotain selvää saa. Voileipäkakuista voisi ensin laittaa tarjolle lohikakun. Pienensin alkuperäistä ohjetta hieman ja kakku on mitoitettu noin 20 hengelle. 






Sitten vielä kasvisvoileipäkakut ja nämä juhlat ovat mun puolesta puikoissa. Suuren suuret onnittelut vielä rippilapselle! ♥ 






20. heinäkuuta 2016

Rippijuhlajuttuja vol. 5 - hurmaava savulohipiirakka ♥

Pienen tauon jälkeen täällä taas! Tehtiin viikonloppuna pikavisiitti Tampereelle rippijuhliin ja kun kerran sinne saakka mentiin, niin hoidettiin siinä samalla jokavuotinen Särkänniemi-reissukin. Normaalisti on samalla reissulla katsastettu myös serkun vanhempien mökki, mutta koska mulla on tiedossa melko kiiruinen loppuviikko, oli se mutka pakko jättää väliin. Harmillista, mutta eipä näille voi oikein mitään. Rippijuhlista on vielä pakko mainita sen verran, että oli aika ihana mennä kerrankin valmiiseen kahvipöytään! Eikä herkulliset kakut ja piirakat ainakaan sitä riemua vähentäneet! Kiitos vielä emännälle mukavista juhlista ja lämpimät onnittelut juhlien sankarille! ♥ 

Mutta palataanpas me vielä tytön rippijuhliin ja siellä tarjolla olleeseen savulohipiirakkaan. Ohjeen tähän herkkuun nappasin Nannelta Elämää Koivurannassa-blogista. Alunperin tämä on lähtöisin Ruokasurffausta-blogin Annalta. Että kiitosta vaan molemmille! Tämä piirakka oli aivan älyttömän hyvää! Pohja oli loistava, samoin täyte! Eikä mennyt miksikään, vaikka tein piirakan ajoissa ja laitoin muutamaksi päiväksi pakastimeen. Jos hyvää savulohipiirakkaa haluat, niin tätä kannattaa kyllä kokeilla!




Savulohipiirakka pellillinen

Pohja:
300 g voita
6 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
2 tl suolaa
Täyte:
500 g lämminsavulohta
1-2 suippopaprikaa
pala purjoa
200 g vahvaa juustoraastetta
6 kananmunaa
3 dl ruokakermaa
200 g creme fraichea
½ dl hienonnettua tilliä
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä

  Valmista ensin pohja. Leikkaa todella kylmä voi kuutioiksi ja laita isoon kulhoon. Kaada voikuutioiden päälle suola ja vehnäjauhot. Nypi voi ja jauhot sekaisin, kunnes koostumus on murumaista. Lisää vesi ja vaivaa taikina nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa liikaa, ettei taikinaan ala muodostumaan gluteenia (elastisuutta). Taikinan tulee säilyä muromaisena eikä leipämäisenä.
  Painele taikina leivinpaperille syvälle pellille kostutetuin sormin. Muista myös reunat. Nosta taikinapelti pakastimeen siksi aikaa, kun uuni kuumenee 200 asteeseen. Esipaista pohjaa uunin alimmalla tasolla 10-15 minuuttia, kunnes pohja on kauniin kullan ruskea.
Valmista täyte sillä välin, kun esipaistat pohjaa. Hienonna purjo, suippopaprika ja tilli. Riko kananmunat tyhjään kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää sekaan kerma ja creme fraiche. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin. Lisää munaseokseen purjo, paprika, tilli ja juustoraaste. Sekoita. 
  Kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Palottele lohi ja levitä palat täytteen päälle. Painele lohta tarvittaessa haarukalla, jolloin se uppoaa paremmin täytteen sekaan. 
  Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n.20-25 minuuttia. Jos piirakka alkaa saamaan liikaa väriä, laita leivinpaperi piirakan päälle.





15. heinäkuuta 2016

Purnukallinen kultaa - ihana mantelinen aprikoosimarmeladi

Tänä vuonna en kauheasti ole hilloja tahi marmeladeja tehnyt, mutta jotain kuitenkin. Muutama päivä sitten purkkeihin pääsi iso satsi niin tavallista kuin suklaistakin mansikkahilloa, pari viikkoa aiemmin oli puolestaan mantelisen aprikoosimarmeladin vuoro. 




Ohjeen tähän ihanaan, makeaan herkkuun löysin Iltapäivän teehetki-kirjasta. Jos mantelit tökkii, voit  huoletta jättää ne pois. Alla olevalla ohjeella ei kovin suurta marmeladisaalista saa, joten jos tiedät menekin olevan suurta, tuplaa annos suosista. 




Aprikoosimarmeladi manteleiden kera

1 kg tuoreita aprikooseja kivet poistettuna
½ dl sitruunamehua
1½ dl vettä
1 kg hillosokeria
25 g mantelirouhetta

  Paloittele aprikoosit pieniksi paloiksi ja pane ne suureen kattilaan. Lisää vesi, sitruunamehu sekä sokeri. Keitä aprikoosit kannen alla pehmeiksi, noin 10 minuutin ajan. Lisää rouhitut mantelit. Kuori pinnalle kertynyt vaahto.
  Jäähdytä 15 minuuttia. Kaada marmeladi kuumennettuihin lasitölkkeihin. Sulje kannet ja anna jähmettyä seuraavaan päivään.







14. heinäkuuta 2016

Rippijuhlajuttuja vol. 4 - mansikka-suklaawhoopies ja pienet suolaiset rullat ♥

Yksi rippijuhlien suosikeista oli Tarun ohjeella valmistetut mini-whoopiet. Ihania, pieniä herkkupaloja, joita tuli huomaamatta syötyä yksi jos toinenkin! Positiivista oli myös se, että nämä kesti hyvin pakastuksen. Sain siis huoletta tehdä nämä jo hyvissä ajoin ennen juhlia. Whoopiet ovat olleet jo kauan "todo"-listalla ja nyt harmittaa, etten ole aiemmin saanut näitä tehtyä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Tarun ohjeesta poiketen, käytin mansikkakreemiin hieman enemmän mansikan makuista tomusokeria ja jätin suklaakuorrutuksen sekä nonparellit pois. Minä sain tästä taikinasta noin 90 pikkuruista leivonnaista. 




Mansikka-suklaawhoopies

125g pehmeää voita tai margariinia
1 1/2-2 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl jauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
½ tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
120-150g ranskankermaa
1 dl maitoa
Mansikkakreemi:
150 g voita
4 dl mansikkatomusokeria
1 dl tomusokeria
1 rkl vettä

  Vatkaa pehmeä rasva sekä sokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen maidon ja ranskankerman kanssa taikinaan hitaasti sekoitellen.
  Pursota taikina pellille. Miniwhoopieita tehdessä taikinanokare saa olla maksimissaan peukalonpäänkokoinen. Keot kasvavat uunissa noin puolitoistakertaisiksi. Paista 180 asteisen uunin keskitasolla noin 11 minuuttia. 
  Valmista mansikkakreemi vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi (5-10 min) lisäten tomusokeria 1 desin erissä. Mansikkatomusokerin määrällä pystyy säätämään mansikan makua. 
  Pursota kreemi jäähtyneille leivonnaisille ja paina kannet päälle. Halutessasi voit kuorruttaa whoopiet suklaalla, mutta ovat kyllä loistavia tällaisenaankin. Nämä kestävät hyvin pakastuksen!

Muiden pikkutarjottavien virkaa juhlissa hoiti äitini tekemät kinkku-juustotäytteiset rieskarullat sekä kasvis-juustotäytteiset tortillarullat. Jostain syystä rieska ei näissä toiminut kunnolla, vaan rullat halkeilivat helposti. Maussa ei sen sijaan ollut mitään vikaa, sillä nämä katosivat hetkessä.




13. heinäkuuta 2016

Helppo cajunlohi

Ettei elämä olisi pelkkää juhlaa, niin välillä voisi varmaan taas kirjoittaa ihan tavallisesta ruoasta. Mitään suunnitelmallisuuttahan ei viime viikkojen ruokatouhuissa ole ollut, ja lautaselle on päätynyt mitä milloinkin. Inhoan suunnattomasti jokapäiväistä "mitä tänään syötäisiin"-pohdiskelua, mutta en vain ole saanut aikaiseksi suunnitella viikon ruokalistaa etukäteen.

Eilen tein pitkästä aikaa lohta ruoaksi. Eipä tästä kukaan muu piitannut, mutta mun mielestä tällainen cajun-maustettu lohi oli ihan hyvää! No, kyllähän se lohen oma maku aika huolella peittyi vahvojen mausteiden alle, mutta joissain tapauksissa se taitaa olla vaan hyvä juttu. Siis niiden mielestä, joille kala ei ole se mieluisin asia maailmassa. Ohjeen löysin Tänään keittiössä-kirjasta.




Cajunlohi

600-700 g lohifileetä
suolaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
½-1 tl cayennepippuria
2 tl kuivattua rosmariinia (jätin pois)
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl sokeria
2 rkl oliiviöljyä

  Mausta lohifilee suolalla. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kaikki loput mausteet. Anna makujen tekeytyä hetki, mutta älä polta mausteseosta. Sivele mausteseos lohifileen pintaan.
  Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla. Lohi on kypsää, kun liha irtoaa hyvin nahasta.






12. heinäkuuta 2016

Rippijuhlajuttuja vol 3 - Tobleronekakku ♥

Toivottavasti ette kyllästy näihin kakkujuttuihin, sillä näitä piisaa vielä hetken. Ruokatouhut on edelleen mitä sattuu, eikä niissä ole oikein mitään kerrottavaa. Josko ensi viikolla pääsisi taas kiinni normaaliin ruokarytmiin ja saisi suunniltua ruokalistat etukäteen. Mutta koitetaan siihen saakka purkaa näitä rippijuhlajuttuja. 

Yksi juhlapöydän herkuista oli tuhti suklaakakku. Pohjan tein Dr. Sugar:n Amerikan herkkuja-kirjan mukaan, täyte syntyi kotoa löytyneestä Tobleronesta, kermasta ja tuorejuustosta. Päälle laitoin kasan marjoja makua raikastamaan. Tämä kakku oli kyllä tosi hyvää! Tuhdin tumma ja mehevä pohja sopivan makean täytteen kera. Aluksi tosin ajattelin, että pohja on liian raskaan makuinen, mutta kummasti valmiissa kakussa pohja toimi loistavasti! Alkuperäisen ohjeen erikoisvehnäjauhojen tilalla käytin puolikarkeita jauhoja.




Tobleronekakku

2 dl tummaa kaakaojauhetta 
(tästä 3-4 rkl vuokien jauhottamiseen)
3 ½ dl vehnäjauhoja
3½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1½ tl soodaa
2 kananmunaa
1½ dl piimää
1½ dl vahvaa kahvia lämpimänä
50 g voita sulatettuna
1 tl vaniljauutetta
Täyte ja kuorrutus:
250 g mascarponea
2½ dl kuohukermaa
150 g Tobleronea
Koristeluun:
tuoreita marjoja

  Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele kaksi kakkuvuokaa (n.20cm) ja jauhota ne kaakaojauheella. Siivilöi yhteen kaakaojauhe, jauhot, sooda sekä leivinjauhe. Lisää sokeri ja sekoita. Lisää joukkoon kananmunat ja sekoita käsivatkaimella. Kaada taikinan joukkoon vielä piimä, kahvi, voi ja vanilja samalla sekoittaen. Vatkaa pari minuuttia käsin, kunnes seos on tasaista.
  Jaa taikina puoliksi kahteen vuokaan ja paista yksi kerrallaan uunin keskitasossa noin 30-40 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä myös hammastikulla. Meidän uunilla paistoajaksi riitti tuo 30 minuuttia, jolloin kakku jäi sopivan meheväksi.
  Anna pohjan jäähtyä vuoassa 20 minuuttia ja kumoa sitten leivinpaperille. Anna jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä.
  Paloittele Toblerone kulhoon ja sulata varovasti mikrossa 20-30 sekuntia kerrallaan välillä sekoitellen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Anna suklaan jäähtyä hetkisen ja lisää se sitten mascarponen sekaan samalla hyvin sekoittaen. Nostele kermavaahto suklaa-juustoseokseen. 
  Nosta toinen pohjista tarjoilualustalle ja levitä päälle puolet vaahdosta. Nosta toinen pohja päälle ja kuorruta lopulla Tobleronevaahdolla. Koristele tuoreilla marjoilla.


11. heinäkuuta 2016

Rippijuhlajuttuja vol. 2 - gluteeniton broilerirullakakku ja kasvispiirakka

Jos sitä sitten jatkaisi näillä rippijuhlien gluteenittomilla herkuilla. Koska muille oli tarjolla parikin voileipäkakkua, halusin varata jotain vastaavaa myös niille, joille ei viljat sovi. Ulla Svenskin Suloiset suolaiset-kirjasta löytyi hauska kalkkunarullakakun ohje, jota sitten soveltelin mieleiseksi. Täytteeksi tuli tällä kertaa broileria. Gluteeniton pannukakku oli kyllä aivan yhtä hyvää kuin normaalikin. Ehkä rakenne oli aavistuksen tiiviimpi, mutta muuta eroa en kyllä huomannut. Tässäkin kakussa kaikki maitotuotteet olivat laktoosittomia.

Siinä yliväsyneenä kylttejä kirjoitellessa nimesin kakun vahingossa voileipäkakuksi, vaikka rullakakku tai pannukakkurulla olisi parempi nimitys. Mutta eihän nimi kakkua pahenna. 




Gluteeniton broilerikakku

Pohja:
6 dl maitoa
3 kananmunaa
4 dl gluteenittomia jauhoja
50 g voita
1 tl suolaa
Täyte:
200 g grillibroileria (leikkele)
200 g paprika-chilituorejuustoa
100 g ranskankermaa
2 salottisipulia
1 pieni punainen paprika
½-1 dl juustoraastetta
persiljaa
Päälle:
200 g ruohosipulituorejuustoa
½ dl ranskankermaa
Koristeluun:
salaattia
tummia rypäleitä
miniluumutomaatteja
herneenversoja
kurkkua

  Vatkaa kananmunat maitoon, sekoita joukkoon jauhot, sulatettu voi ja suola. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille ja kypsennä 200 asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin ruskeita pilkkuja. Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä.
  Sekoita täytteen tuorejuusto ja ranskankerma tasaiseksi. Lisää joukkoon silputtu broileri, kuutioitu paprika, juustoraaste sekä hienonnetut salottisipulit ja persilja. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri tiukaksi rullaksi. Jätä saumapuoli alaspäin. Anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti ennen kuorruttamista.
  Notkista päälle tuleva tuorejuusto yhdessä ranskankerman kera. Nosta pannukakkurulla tarjoilualustalle ja kuorruta tuorejuustoseoksella. Koristele haluamallasi tavalla. 




Gluteenittoman pannukakkurullan lisäksi tarjolla oli myös gluteeniton ja laktoositon kasvispiirakka. Ohje on vanha tuttu, joskin tällä kertaa jätin oliivit pois. 




10. heinäkuuta 2016

Rippijuhlajuttuja vol. 1 - gluteeniton mangojuustokakku

Eilen vietettiin esikoiseni rippijuhlia ja fiilikset ovat hieman... hmmm... moninaiset. Olen suunnattoman ylpeä ja onnellinen, mutta samaan aikaan olo on hieman haikea. Mun pienestä tytöstä on oikeasti kasvanut nuori nainen. 

Rippijuhlien valmistelut olivat kyllä melkoinen rutistus. Onneksi mun äiti oli apuna, eikä ukko ja neitikään tumput suorana seisseet. Vaikkei aivan kaikkea saatukaan tehtyä, niin ei haittaa. Kun tupa ja piha oli edes jotenkin kuosissa, niin se riitti. Mun ei tarvinnut onneksi siivouspuoleen osallistua, enkä olisi kyllä ehtinytkään, sillä pari päivää olin melko tiiviisti keittiön puolella. Aivan liikaahan taas leivoin, mutta se ei ole mitenkään uutta. En vain osannut päättää mitä tarjota, joten tein sitten vähän kaikkea. Muutama kakku on onneksi syöty kokonaan, osaa herkuista olen suosista antanut muille tuhottavaksi. Vielä löytyy pari kakunpuolikasta, jos joku haluaa piipahtaa kahville.  Tarjottavaksi taikuroin mm. mansikka-suklaatäytekakkua niin tavallisena kuin gluteenittomanakin, kasvis- ja kinkkuvoileipäkakkua, mangojuustokakkua, tobleronekakkua, savulohi- ja kasvispiirakkaa, raparperi-mansikkapiirakkaa ja jos vaikka mitä. 

Mistähän sitä sitten aloittaisi näiden ohjeiden purkamisen? Kelpaisiko ensimmäisenä mangojuustokakku? Juustokakun tein tällä kertaa Myllyn Parhaan reseptiä soveltaen. Ohjeen pohja vaihtui gluteenittomiin kekseihin ja voihin, täytteen maitotuotteet oli kaikki laktoosittomia. Tämä kakku on ihan ok, mutta ehkä tuo aiemmin blogista löytyvä ohje on aavistuksen raikkaampi ja parempi. Toki, jos mangosta tykkää, niin sitten suosittelen tätä. 

En ehtinyt kuvaamaan kakkuja etukäteen, joten kaikki kuvat tarjottavista on otettu varsin pikaisesti samalla, kun vieraat saapuivat. Mutta ehkä noista jonkinmoista kuvaa saa. 




Mangojuustokakku (gluteeniton ja laktoositon)

Pohja: 
200 g gluteenittomia keksejä
80 g voita
Täyte:
6 liivatelehteä
½ dl mangotölkin lientä
1 tlk (n.400/250 g) säilykemangoa 
300 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl sitruunamehua tai sitrus-, manteli- tms. likööriä
4 dl kuohukermaa
Päälle:
3 dl mangososetta (esim. Bonne)
4 liivatetta
Koristeeksi:
tummaa suklaata
appelsiinilohkoja
mansikoita 
pensasmustikoita
vihreitä rypäleitä

  Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon. Laita irtoreunavuoan (24cm) pohjalle leivinpaperi, öljyä vuoan reunat kevyesti ja painele keksiseos vuoan pohjalle. 
  Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna ½ dl mangolientä kiehuvaksi esim. kattilassa. Puristele liivatteet ja sulata ne kuumentamaasi liemeen. Anna jäähtyä hetkisen. Soseuta valutet mangot. Lisää tuorejuustoon soseutettu mango, sokerit sekä sitruunamehu. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen ja yhdistä siihen varovasti juustomangoseos. Kaada täyteseos vuokaan. Hyydytä jääkaapissa ainakin muutama tunti. 
  Liota koristehyytelön liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna ½ desiä mangososetta esim. kattilassa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet. Lisää loppu sose joukkoon. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna juustokakun hyytyä vähintään seuraavaan päivään. Koristele juustokakku  ennen tarjoilua. 




Lopuksi on vielä pakko esittää kiitokset veljelle vaimoineen, kun ottivat pikkumiehen juhlien aattona hoitoon sekä ihanalle ystävälle, joka juhla-aamuna hoiti astiat paikalleen meidän ollessa kirkossa ja juhlien aikana keitteli kahvit ja hoiti kaikki keittiöhommat! Kiitos myös ihanille vieraille ikimuistoisesta juhlapäivästä! ♥

6. heinäkuuta 2016

What's Behind The Mask - mansikkakakkua pienelle päivänsankarille ♥

Veljen tyttö täytti alkuviikosta kuusi vuotta ja jälleen kerran sain tehdä neitokaisen kaverisynttäreille kakun. Naamiaisteemalla mentiin tällä kertaa. Ainoa ehto kakun suhteen oli, että siitä täytyi löytyä vappunaamari tai vastaava. Kakun ideointi jäi omien kiireiden vuoksi aika viime tippaan, joten tällainen siitä sitten tuli.




Täytteidenkin suhteen sain vapaat kädet. Koska kakku tuli muksuille, tyydyin varsin perinteiseen mansikka-suklaayhdistelmään. Samainen täyte löytyi muuten päivänsankarin My Little Pony-kakusta pari vuotta sitten. Pohja on kuuden munan ja tehty punnitusmenetelmällä. En minä muita tapoja enää käytäkään, ellei aivan pakko ole. 





Yllättäen sain taas kakun kylkeen pienen reiän aikaiseksi, mutta onneksi rusetti pelastaa. :) Tällainen pikapäivitys tällä kertaa. Palataan taas asiaan, kunhan tytön rippijuhlista on selvitty. 

Lämpimät onnittelut päivänsankarille! ♥