8. syyskuuta 2017

Vain muutaman omenan tähden! - paistettu kinuskikakku karamellisoiduilla omenoilla


Jotenkin mun tuli surku pöydällä nahistumaan päin olevia omenoita, kun ei ne tahtoneet kelvata kellekään. Kun en oikein muuta niille keksinyt, niin pakko oli sitten leipoa kakku. Pohdin ja tuumailin, että mitä sitä tällä kertaa keksisi ja lopulta syntyi paistettu kinuskikakku karamellisoiduilla omenoilla. Kakun pohja syntyi voista ja Digestive-kekseistä, täytteestä puolestaan löytyy mm. valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa ja rahkaa. 

Kun ensimmäisen kerran kakkua maistoin, en oikein tiennyt mitä tästä ajattelisi. Ei tämä rakkautta ensi puraisulla ollut, mutta mitä enemmän tätä söi, sitä enemmän tästä tykkäsi. Ehkä kokonaisuus oli aavistuksen liian makea mun makuun, kun yleensä en niin kovin imelistä kakuista piittaa, mutta kyllä tämä varmasti syötyä tulee. 







Paistettu kinuskikakku karamellisoidulla omenalla 

Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g voita
Täyte:
1 tlk (397g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
200 g maitorahkaa
3 kananmunaa
2 dl vispikermaa
½ dl Maizenaa
1 tl vaniljauutetta
2 rkl tomusokeria
Omenat:
3-4 isohkoa omenaa
2 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua

  Murskaa keksit hienoksi murskaksi monitoimikoneessa. Sulata voi ja lisää se keksimurskan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat. Painele keksimurska tiiviisti vuoan pohjalle ja reunoille.
  Laita kaikki täytteen ainekset kulhoon ja vatkaa nopeasti tasaiseksi. Kaada seos vuokaan. Täyte on tässä vaiheessa todella löysää!
  Paista kakkua 175 asteisen uunin alaosassa noin 50 minuuttia. Sammuta uuni, jätä uuninluukku raolleen ja jätä kakku jälkilämmölle vielä noin tunniksi. Nosta kakku uunista, pyöräytä kakun reunat vuoasta irti, mutta jätä vuoan reuna vielä paikoilleen. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä, nosta sitten kakku kylmään. Anna olla jääkaapissa vähintään muutama tunti, mutta mieluiten seuraavaan päivään. 
  Kuori ja kuutioi omenat. Sekoita sitruunamehu omenoiden joukkoon. Kuumenna paistinpannu ja levitä siihen sokeri. Kun sokeri alkaa sulaa, voit varovaisesti käännellä pannua, jotta sokeri sulaa tasaisesti. Anna sokerin ruskistua, mutta varo ettei se pala. Kääntele omenakuutiot varovasti karamellisoidun sokerin joukkoon ja kuumenna sekoittaen, kunnes kuutiot pehmenevät hieman. Anna omenakuutioiden jäähtyä ja nostele ne sitten kakun päälle.





4 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä hyvältä tuo kakku😍 Tätä täytyykin kokeilla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Toivottavasti tykkäät, jos ohjetta testaat.

      Poista
  2. Varmasti kannatti pelastaa omenat! Hyvännäköinen kakku.

    VastaaPoista