22. joulukuuta 2017

Ihana Daim-juustokakku ♥

Viime viikonloppuna sain taas äitini ja velipojan perheineen meille syömään. Tämä on tällainen jokavuotinen perinne, sillä joulun kukin viettää tahollaan. Tarjottavan pääruoan kanssa ei kauheasti tarvi päätänsä vaivata, sillä tarjolla on aina sitä samaa, nimittäin rakuunabroileria isävainaan reseptillä. Jälkiruokien suhteen saan sentään käyttää enemmän mielikuvitusta ja tällä kertaa innostuin tekemään daimjuustokakkua. Kovasti yritin etsiä sopivaa ohjetta netistä, mutta mielenkiinto reseptien selaamiseen lopahti yhtä nopeasti kuin alkoikin... Lopulta hain vain jotain aineksia kaupasta ja tällainen kakku siitä sitten syntyi. 




Daim-juustokakku

Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g voita sulatettuna
Täyte:
4 dl kuohukermaa
250 g mascarponea
145 g maitosuklaata
3 liivatelehtä
2 rkl vettä
1 pss Daim-rakeita
2-3 rkl tomusokeria
Koristeluun:
pari palaa suklaata sulatettuna
Daim-rakeita
pieniä marenkeja
koristehelmiä

  Hienonna keksit esim. tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita se keksimurskaan. Laita irtopohjavuoan (halk. 24cm) pohjalle leivinpaperi ja painele keksiseos tiiviisti vuokaan.
  Sulata maitosuklaa mikrossa välillä sekoitellen. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon mascarpone ja vatkaa vielä, kunnes vaahto on napakkaa. Kaada hieman jäähtynyt suklaa vaahdon joukkoon samalla sekoittaen. Kuumenna vesi kiehuvaksi, purista liivetelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan. Anna liivateseoksen jäähtyä ihan hetki ja lisää se sitten täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen. Lisää täytteeseen karkeasti rouhitut Daim-rakeet ja mausta maun mukaan tomusokerilla.
  Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä vähintään nelisen tuntia. Poista vuoan reuna ja koristele esim. sulatetulla suklaalla, Daim-rakeilla, marengeilla sekä erilaisilla kakkukoristeilla.


1 kommentti: