tag:blogger.com,1999:blog-5213955634180936545.comments2024-02-13T09:41:28.931+02:00Kääpiölinnan köökissäAnuhttp://www.blogger.com/profile/17016075380329983644noreply@blogger.comBlogger4676125tag:blogger.com,1999:blog-5213955634180936545.post-59876621728298485302024-01-22T11:57:48.399+02:002024-01-22T11:57:48.399+02:00Kiitos 💖 Herkulliselta näyttää ja tuoksuu 🤗Kiitos 💖 Herkulliselta näyttää ja tuoksuu 🤗Hyväntahtoinen muukalainenhttps://www.blogger.com/profile/08485773195493878639noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5213955634180936545.post-84249097654210743642024-01-02T18:09:51.977+02:002024-01-02T18:09:51.977+02:00No tämä menee testiin ! Juoponkakku :D . Seuraaval...No tämä menee testiin ! Juoponkakku :D . Seuraavalla kerralla kun siskon ja hänen miehen luona menen käymään, niin vien tällaisen kakun tuliaisiksi. Tita https://www.blogger.com/profile/16950923104723504633noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5213955634180936545.post-83403975785919843262023-11-28T09:45:12.542+02:002023-11-28T09:45:12.542+02:00Piimäkakut eivät koskaan ole lukeutuneet omiin suo...Piimäkakut eivät koskaan ole lukeutuneet omiin suosikkikahvikakkuihin, vaikka niitä teenkin. Sen olen huomannut, että suolaripsauksen lisääminen taikinaan ryhdistää kummasti myös piimäkakkujen makua. Mimmi Mhttps://mimminkeittio.vuodatus.net/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5213955634180936545.post-37285539776775405182023-11-22T17:29:34.831+02:002023-11-22T17:29:34.831+02:00Toki voi noinkin tehdä halutessaan ja jos tehoseko...Toki voi noinkin tehdä halutessaan ja jos tehosekoittimen omistaa. Tapoja on monia. Anuhttps://www.blogger.com/profile/17016075380329983644noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5213955634180936545.post-58703788144166039682023-11-22T16:19:45.925+02:002023-11-22T16:19:45.925+02:00Miksi pitäisi siivilöidä kiisselistä marjojen kuor...Miksi pitäisi siivilöidä kiisselistä marjojen kuoret pois ne menee tehosekoittimella pieneksi ja ovat terveellisiäAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5213955634180936545.post-16268973306803794842023-11-18T23:17:29.549+02:002023-11-18T23:17:29.549+02:00Lukemani mukaan mämmiä olisi imellytetty ainakin K...Lukemani mukaan mämmiä olisi imellytetty ainakin Karjalassa vesi-ruisjauhoseoksesta ilman maltaita, joita ei ole ollut käytössä. Samanlaisesta maltaattomasta imelluksesta on ilmeisesti käytetty myös kotikaljan esivanhempaa, "voassia" (kvassi) eli taaria.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5213955634180936545.post-47090645064368077922023-11-13T11:35:29.162+02:002023-11-13T11:35:29.162+02:00Ostin sattumalta alelaarista. Yllätyin oikeasti ku...Ostin sattumalta alelaarista. Yllätyin oikeasti kuinka hyvää leipä oli. Päälle suolakalaa tai kalatahnaa. Ehdottomasti jouluksi, jos jostakin vielä löytyy. Yksi parhaimmista ostamistani saaristolaisleivistä.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5213955634180936545.post-35248359924228836552023-11-13T11:32:43.760+02:002023-11-13T11:32:43.760+02:00Ostin sattumalta alelaarista. Yllätyin oikeasti le...Ostin sattumalta alelaarista. Yllätyin oikeasti leivän mausta. Ostan jouluksi lisää, jos jostakin vielä löytyy. Yksi parhaimmista ostamistani saaristolaisleivistä.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5213955634180936545.post-42284694881245752452023-11-10T18:42:19.517+02:002023-11-10T18:42:19.517+02:00Kerro toki mikä kohta on epäselvä, niin voin tarke...Kerro toki mikä kohta on epäselvä, niin voin tarkentaa.Anuhttps://www.blogger.com/profile/17016075380329983644noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5213955634180936545.post-35108371995310868522023-11-10T18:27:18.471+02:002023-11-10T18:27:18.471+02:00enpä oo näin epäselvää ohjetta ennen nähäny 😤enpä oo näin epäselvää ohjetta ennen nähäny 😤Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5213955634180936545.post-21069572149237590792023-10-04T10:15:16.818+03:002023-10-04T10:15:16.818+03:00Onko kukaan tehnyt koskaan puolukasta likööriä?Onko kukaan tehnyt koskaan puolukasta likööriä?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5213955634180936545.post-41505209788956781432023-07-17T14:50:54.274+03:002023-07-17T14:50:54.274+03:00Kiitos! ♥Kiitos! ♥Anuhttps://www.blogger.com/profile/17016075380329983644noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5213955634180936545.post-27395962748468564552023-07-15T14:13:07.042+03:002023-07-15T14:13:07.042+03:00Tässä yksi peruste nimityksille: Imelletty marjapu...Tässä yksi peruste nimityksille: Imelletty marjapuuro valmistetaan marjoista - yleensä puolukoista.ja jauhoista tai suurimoista.Imelletty marjamämmi valmistetaan marjoista - yleensä puolukoista ja jauhoista ja maltaista. <br /><br />Tämä ohje muuntuu helposti imelletty marjapuuro ohjeeksi jättämällä maltaat pois.<br /><br />Imelletty marjamämmi.<br /><br />3,0 litraa vettä<br />400 g mämmimaltaita<br />800 g karkeita ruisjauhoja tai puurojauhoja<br />0,75 litraa yleensä puolukkasurvosta<br />1/2 - 1 desilitraa siirappia<br />1 teelusikallista suolaa<br /><br />Paistopinnalle paistamisen aikana 2-3 kertaa muutama ruokalusikallinen vettä tai 1-2 kertaa voimakasta siirappivettä. <br /><br />Näin valmistuu imelletty puolukkamämmi:<br /><br />Kuumenna 5 litran kattilassa vettä 70 asteseksi.<br />Sekoita vähitellen jauhot ja maltaat kattilassa 70 asteiseen veteen samalla sekoittaen niin että saat sakean notkeahkon puuromaisen mämmiseoksen. Lisää vain tarvittaessa jauhoja ja maltaita. Seos saa olla tässä vaiheessa hiukan liiankin sakeaa, mutta kuitenkin helposti sekoitettavaa. Mämmiseos notkistuu imeltämisen aikana. Laita kansi kattilaan.<br />Voit kuumentaa uunin valmiiksi 70 asteiseksi.<br />Laita mämmiseoskattila 70 asteiseen uuniin ja anna mämmiseoksen imeltyä noin 5 tuntia ja sekoita välillä.<br />Ota imeltynyt mämmiseos uunista. Lisää imeltyneeseen mämmiseokseen siirappi ja marjasurvos. Jos mämmiseos on liian sakeaa isää vain tarvittessa kuumaa vettä. Lisää suola. Sekoita tasaiseksi.<br />Laita marjamämmi kunnolliseen uunivuokaan ja paista aluksi 150-170 asteisessa sähkölieden uunissa noin 20-30 minuuttia. Alenna uunin lämpötila noin 130 asteeseen ja lisää vuokaan paistopinnalle muutama ruokalusikallinen vettä tai siirappivettä estämään korppuuntumista ja kuorettumista. Näin voit paistaa täysiä vuokia ja saat erinomaisen mehevän imelletyn marjamämmin. Mämmi saattaa kuivua ja korppuuntua sekä kuorettua yllävänkin helposti ja kannattaakin valvoa että mämmi ei kuivu eikä korppuunnu.<br />Paista imellettyä marjamämmiä sähkölieden uunissa noin 5 tuntia. <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5213955634180936545.post-69855577908199873342023-06-30T20:10:12.836+03:002023-06-30T20:10:12.836+03:00Yrttejä voi käyttää liköörin valmistamiseen. Sitru...Yrttejä voi käyttää liköörin valmistamiseen. Sitruunamelissaa ei olla kokeiltu, mutta tuolta ylempää löytyy linkkejä eri likööreihin ja siellä on minttuliköörin ohje jota voisi hyödyntää. :)Anuhttps://www.blogger.com/profile/17016075380329983644noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5213955634180936545.post-14081780231433256652023-06-28T20:16:37.095+03:002023-06-28T20:16:37.095+03:00Sitruunamelissaa pukkaa, voiko käyttää liköörin?Sitruunamelissaa pukkaa, voiko käyttää liköörin?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5213955634180936545.post-15208207409632810242023-06-09T10:10:26.806+03:002023-06-09T10:10:26.806+03:00Mehu sekoitetaan taikinaan samassa kuin muutkin ai...Mehu sekoitetaan taikinaan samassa kuin muutkin ainekset. Korjaan vielä kirjoitusta, kiitos! ♥Anuhttps://www.blogger.com/profile/17016075380329983644noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5213955634180936545.post-89984035927443018762023-06-09T09:59:53.351+03:002023-06-09T09:59:53.351+03:00Mihin jäi appelsiinimehu reseptistä?Mihin jäi appelsiinimehu reseptistä?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5213955634180936545.post-20719664034761487352023-05-28T08:06:52.950+03:002023-05-28T08:06:52.950+03:00Nice post thank you JenniferNice post thank you JenniferAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5213955634180936545.post-78314239290371159622023-05-04T21:54:03.757+03:002023-05-04T21:54:03.757+03:00Ohje kuulostaa helpota ja lopputulos herkulliselta...Ohje kuulostaa helpota ja lopputulos herkulliselta. Kokeilen kyllä itsekkin. Kiitos vinkistä! ArmiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5213955634180936545.post-1026933728763468242023-04-16T11:08:29.150+03:002023-04-16T11:08:29.150+03:00Laitan vain että löysin täältä raejuusto sämpylä o...Laitan vain että löysin täältä raejuusto sämpylä ohjeen ja hei täältähän löytyy muutakin kätevää!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5213955634180936545.post-57266297013522983822023-04-12T00:11:18.991+03:002023-04-12T00:11:18.991+03:00Vaikuttaa lupaavalta. Aion kokeilla.Vaikuttaa lupaavalta. Aion kokeilla.Railahttps://www.blogger.com/profile/10237126348509976807noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5213955634180936545.post-44617687883456021062023-03-16T11:17:16.788+02:002023-03-16T11:17:16.788+02:00Kun tähän ohjeeseen törmäsin, ihmettelin tuota mäm...Kun tähän ohjeeseen törmäsin, ihmettelin tuota mämmi-nimitystä. Koska ensimmäisenä mulle tuli ruispuolukkapuuro mieleen. Mutta sen verran asiaa selvittelin, että marjamämmin ja ruispuolukkapuuron ero on kypsennystavassa. Puuro yleisimmin keitetään kattilassa liedellä ja "mämmi" kypsennetään hitaasti uunissa miedolla lämmöllä, jolloin se imeltyy samalla. Marjamämmin valmistukseen löytyy useampi tapa ja resepti ja varmasti ne reseptitkin elävät tekijän mukaan. <br /><br />Mutta liekö sillä niin suurta merkitystä miksi tätä kutsuu. Hyvää se oli silti. Ja mun mielestä on mukava kaivella vanhoja ruokaohjeita esiin, testailla niitä ja jakaa ohjeita muillekin. Anuhttps://www.blogger.com/profile/17016075380329983644noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5213955634180936545.post-90723210799298768102023-03-16T11:08:11.330+02:002023-03-16T11:08:11.330+02:00Ihan varmasti vastaavaa on syöty iät ajat, sillä r...Ihan varmasti vastaavaa on syöty iät ajat, sillä resepti on vanha, eikä mikään mun oma uusi keksintö. Kuten yllä sanoinkin. Anuhttps://www.blogger.com/profile/17016075380329983644noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5213955634180936545.post-13219285161152964222023-03-16T10:39:59.541+02:002023-03-16T10:39:59.541+02:00En tiedä onko "mämmi" mitenkään suojattu...En tiedä onko "mämmi" mitenkään suojattu, mutta kysehän on ruispuolukkapuurosta.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5213955634180936545.post-56950853606333239762023-03-16T10:37:40.339+02:002023-03-16T10:37:40.339+02:00Tota on kyllä tämmöset kuusvitoset syöneet koko la...Tota on kyllä tämmöset kuusvitoset syöneet koko lapsuutensa. Kaupunkilaisena kun marjapuskia ollut oli puolukka ainoa mitä kotiin saatiin ilmaiseksi. Ruispuolukkapuuroksi silloin sanottiin. Terveellisempi, arkisempi, täyttävämpi muoto tavalliselle "tuulipuurolle" eli vispipuurolle, joka minusta oli tietysti se parempi muoto.Anonymousnoreply@blogger.com