15. marraskuuta 2021

Mehevä lohipiirakka ♥

Tämän piirakan leipomisesta on jo hyvä tovi, mutta koska lopputulos oli varsin herkullinen, oli pakko tämä ohje blogiin laittaa. Ohje oli alunperin Pirkasta löytynyt gluteeniton lohipiirakkaohje, mutta koska en viitsinyt gluteenittomia jauhoja yhden piirakan takia ostaa, vaihdoin jauhoseoksen vehnäjauhoihin. Ja ihan hyvin tuo onnistui. No ehkä hitusen valutti rasvaa irtopohjavuoan reunan välistä, mutta maku ja pohjan koostumus oli ihan jees. Kannattaa siis varuuksi laittaa pelti vuoan alle.

Yleensä en tykkää tomaatista ja kalasta samassa ruoassa, mutta tässä se toimi. Tyttökin tykkäsi, vaikkei savukalan ystävä olekaan. Aikalailla kahteen akkaan me taidettiin tämä tuhota. 



Lohipiirakka

150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1 kananmuna
1 rkl vettä
Täyte:
1 pkt (150g) kylmäsavukirjolohiviipaleita
1 pieni sipuli
½ rs (à 250g) kirsikka- tai miniluumutomaatteja
Munamaito:
3 kananmunaa
1 tlk (2dl) vispikermaa
1 dl maitoa
1 ps (150g) emmental-mozzarellajuustoraastetta
½ dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
½ dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
½ tl mustapippuria 
ripaus suolaa

  Nypi kylmä voi ja jauhot sekaisin. Lisää suola, kananmuna ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun korkeareunaisen piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikina haarukalla, tue reunat halutessasi foliosuikaleella ja esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia. 
  Leikkaa lohi hieman pienemmäksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli pannussa. Siirrä pannu liedeltä ja sekoita joukkoon lohi. 
  Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon kerma, maito ja juustoraaste. Lisää yrtit, pippuri ja suola.
  Levitä esipaistetulle pohjalle lohi-sipuliseos ja huuhdotut, halkaistut tomaatit. Kaada päälle munamaito. Jatka paistamista uunin alatasolla noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin ruskean värin. 
  Irrota hetken vetäytynyt piirakka vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Tarjoa lämpimänä iltapalana tai lounasruokana salaatin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti