17. heinäkuuta 2019

Darwin-kakku pätkistäytteellä ♥

Aina välillä lasten kakkutoiveissa törmään sellaisiin aiheisiin, joista en ole koskaan kuullutkaan! Yksi niistä oli veljentytön toive kakusta, jossa olisi Darwin Watterson. Siis mikä ihmeen Darwin? Kiitos internetin ihmeellisen maailman, nyt jo tiedän miltä kyseinen hahmo näyttää, mutta muuta en siitä tiedäkään. 

Päivänsankari toivoi kakkuun suklaista täytettä ja koska Pätkis on kovasti neidin mieleen, tein täytteen sitten siitä. En tällä kertaa edes yrittänyt sulattaa Pätkis-patukoita, kun ei siitä tahdo mitään tulla, vaan tein täytteen Pätkis-suklaalevystä. Se sulaa huomattavasti paremmin. 



Kakun päällystin sokerimassalla ja sokerimassan alle tein suklaisen voikreemin. Kostutukseen käytin Spriteä. Koristeet tein siinä samalla kun kakun päällystin/koristelin. Nämä oli onneksi sellaiset koristeet, joita ei tarvi tehdä aiemmin.



Darwin Watterson-kakku (pätkistäytekakku)

Pohja:
4 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
tummaa kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
Kostutus:
Spriteä
Suklaatäyte:
5 dl vispikermaa
150 g mascarponea
n. 150 g Pätkistä (levy, ei patukat)
Suklaakreemi:
150 g voita
2½ dl tomusokeria
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
Päälle:
2 pkt (á250g) mustaa sokerimassaa
koristeet sokerimassaa

  Valmista kakkupohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Voitele 18-20 senttinen, korkea vuoka tai paista kakku rengasvuoassa. Riko munat kulhoon ja punnitse ne. Kerro paino 0,7:llä, jolloin saat selville tarvittavan sokerin määrän. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. 
  Punnitse vehnäjauhot, kaakaojauhe ja perunajauhot. Tarvittava määrä yhteensä on munien paino * 0,7. Tästä vehnäjauhojen osuus on 70%, perunajauhojen ja kaakaojauhojen yhteensä 30%. Sekoita joukkoon leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele taikina varovasti sekaisin. 
  Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jos kakkuun painettuun tikkuun ei jää taikinaa, on pohja kypsä. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.
  Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Kokoa kakku pohjan paistamiseen käytettyyn vuokaan tai suoraan tarjoilualustalle rengasvuoan sisään.
  Valmista täyte. Sulata paloiteltu Pätkis mikrossa välillä sekoitellen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Mittaa mascarpone toiseen kulhoon, vatkaa notkeaksi ja kaada joukkoon hieman jäähtynyt suklaa. Vatkaa tasaiseksi. Lisää joukkoon kermavaahto ja nostele tai vatkaa tasaiseksi. 
  Nosta alin kakkulevy vuokaan. Kostuta spritellä ja levitä päälle 1/3 suklaatäytteestä. Nosta päälle toinen levy, kostuta ja täytä. Tee vielä yksi kerros ja nosta päällimmäinen kakkulevy paikalleen. Kostuta. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
  Valmista suklaakreemi vatkaamalla huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää kaakaojauhe ja tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa notkeaksi kreemiksi. Mausta vaniljasokerilla. Levitä ohut kerros kreemiä kakun reunoille ja pinnalle vähän kerrallaan. Jos kreemin levittäminen on hankalaa, voit pitää kakkua ensin hetken pakastimessa tai pehmittää kreemiä hyvin varovasti mikrossa muutama sekunti kerrallaan. Kreemipinta kannattaa tasoittaa kunnolla, että sokerimassapinnasta saisi tasaisemman. Nosta kakku hetkeksi kylmään ennen massalla kuorruttamista. 
  Pehmitä sokerimassaa käsissä ja kauli siitä pyöreä levy. Massalevy saa olla reilun kokoinen. Nosta levy kakun päälle ja tasoita varovasti. Leikkaa ylimääräinen massa pois. Tee hahmot ja sateenkaaret sokerimassasta ja paina kakun kylkiin kiinni. Voit käyttää liimaamiseen elintarvikeliimaa tai pikkutilkkaa vettä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti