7. heinäkuuta 2019

Helpot juustopiiraset

Enpä sitten ole päivittänyt blogia kuukauteen. Aina välillä on mielessä käynyt, että ehkä voisi jotain kirjoittaa, mutta kun ei edelleenkään ole ollut oikein muuta tarjottavaa kuin kakut, niin ei sitten ole huvittanut. Onhan kakut ihana asia, mutta kun haluaisin tänne välillä jotain muutakin. Teinkin päätöksen, että kunhan parista seuraavasta viikonlopusta selviän, jätän kakkujen leipomiset hetkeksi muille. En tiedä kauanko mun päätös pitää, mutta nyt tuntuu siltä, että on aika vähän hengähtää. Sen lisäksi meillä alkaa yläkerran remontti ja jo nyt koko tupa on ihan hyrskyn myrskyn. Kovasti yritetään saada vinttiä tyhjäksi, mutta kun ei ole oikein mitään paikkaa mihin niitä tavaroita kasaisi, niin tilanne tuntuu lähinnä turhauttavalta. 

Vaikka leipomiset hetkeksi jättäisinkin, niin kyllä niitä kakkuja tänne blogiin ilmaantuu, sillä julkaisemattomia kakkukuvia on edelleen vaikka kuinka. 

Mutta ennenkuin päästää niihin, ajattelin laittaa teille jakoon superhelpon, mutta aika hyvän juustopiirasohjeen. Idean näihin sain Ihanimmat piirakat-kirjasta. En yleensä ole mikään juustojen ystävä, mutta miedolla briejuustolla täytetyt piiraset oli ihan kiva iltapala.


Juustopiirakat
(16kpl)

500 g lehtitaikinalevyjä
200 g Brie-juustoa
kananmuna
seesaminsiemeniä

  Levitä lehtitaikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle. Leikkaa levyt kahteen osaan. Nosta taikinaneliön päälle nokare juustoa. Taita taikinapalat kolmioiksi, kostuta reunat ja painele reunat  hyvin kiinni. Nostele piiraset leivinpaperille pellille. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. 
  Paista 225-asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia, tai kunnes ovat kypsiä ja kauniin vaaleanruskeita. Tarjoa heti.


Tuo pellille valunut rapea juusto oli näissä ehkä parasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti