27. helmikuuta 2018

Ihana, mehevä suklaakakku ♥

Lomasuunnitelmat meni kertaheitolla uusiksi, kun onnistuin sunnuntaina hajottamaan autoni. Tarkoitus oli pojan kanssa käydä siellä sun täällä, mutta autotonna se ei nyt onnistu. Uusi osa autoon olisi Suomesta ostettuna maksanut maltaita, mutta onneksi ebay ja saksalainen varaosaliike pelasti ja uusi osa on ihan just matkalla Suomeen. Osan laskeuduttua täytyy tietysti saada auto vielä korjaamolle, mutta nyt on sentään jo vähän toivoa, että saan auton parin viikon sisällä käyttökuntoon. Tai kyllähän tuo auto liikkuisi, jos tyytyisi ajamaan noin kahtakymppiä. 

Nyt voi onneksi jo hymyillä, mutta vielä aamulla olin niin pahalla päällä, että oli pakko turvautua taikinaterapiaan ja leipoa jotain, jossa on paljon suklaata. Ei se leipominenkaan ihan kommelluksitta sujunut, mutta lopputulos oli kuitenkin varsin hyvä. Mehevä pohja ja paksu kerros suklaata ei vaan voi olla pahaa!




Mehevä suklaakakku (pellillinen)

6 kananmunaa
5 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl maitoa
300 g voita sulatettuna
6 rkl kaakaojauhetta
Kuorrute:
400 g maitosuklaata
200 g voita
Koristeeksi:
nonparelleja

  Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri hyväksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Lisää myös sulatettu, jäähdytetty voi sekä maito. Sekoita varoen tasaiseksi taikinaksi. Vältä turhaa vaivaamista.
  Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 175 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia tai kunnes pohja on juuri ja juuri kypsä. Anna pohjan jäähtyä.
  Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla. Anna kuorrutteen jähmettyä ennen leikkaamista paloiksi.




10 kommenttia:

  1. Näyttää ihan huisan mehevältä, vau! ♥ Ihan älyttömän herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja toivotaan, että saat auton pian takaisin käyttöön! :)

      Poista
    2. Kiitos! Auton osa on vielä matkalla kohti Seinäjokea, mutta jos posti vaan kulkee ja korjaamolle saa nopeasti ajan, niin toiveissa on päästä loppuviikosta Veikon rattiin. :)

      Poista
  2. Näyttää ihanan mehevältä. :)

    VastaaPoista
  3. Toivotaan että auto tulee pian kuntoon!! Harmittavaista etenkin kun olitte juuri tehneet suunnitelmia, mutta näinhän tää elämä välillä menee. :/
    Ja vitsit minkänäköistä piirakkaa olet tehnyt! Tätä pitääkin testata hetimiten!

    VastaaPoista
  4. Ihanan muhkeita suklaapaloja ja tuo kuorrute miltei huutaa maistamaan :P Tsemppiä autonkorjailuihin! Meillä jäi pelkääjän puolen oven kahva käteen ja uutta odotellaan edelleen...

    VastaaPoista
  5. Tein mut sovelsin ja en ikinä enää sovella hyyyyiiiii laitoin tummaa leivonta suklaata päälle. Tuli aiva järkkyä mut pohja hyvää.. eli mitä opimme tästä ota fazerin sinist tai muuta vastaavaa... ugh oon puhunu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tumma leivontasuklaa saattaa kyllä olla melko tujua tämän päällä. Fazerin sininen toimii aina. 😊 Mutta hyvä että pohja maistui!

      Poista