Maailmassa ei kyllä ole montaa asiaa, joka olisi parempaa kuin vastaleivottu mustikkapiirakka! Etenkin kun mustikan kaveriksi laittaa täyteläistä mascarponejuustoa, ei juuri muuta tarvita. Jos mascarpone ei innosta, voi sen huoletta korvata maitorahkalla tai kermaviilillä. Tämä piirakkaohje on ollut mun kestosuosikki jo parinkymmenen vuoden ajan ja aina vaan se maistuu yhtä hyvältä!
Mustikka-mascarponepiirakka
Pohja:
100g voita
0,75dl sokeria
1 kananmuna
1tl leivinjauhetta
2,5dl vehnäjauhoja
Täyte:
200-250g mascarponejuustoa
0,5dl sokeria
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria
n.200-300g pakastemustikoita
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmuna kevyesti
joukkoon. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho keskenään ja lisää
taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Halutessasi voit voidella vuoan, mutta se ei ole välttämätöntä.
Vatkaa täytteeseen tuleva kananmuna ja sokeri kevyesti vaahdoksi.
Sekoita mascarpone ja vaniljasokeri joukkoon. Levitä kohmeiset mustikat piirakkapohjan päälle ja kaada juustoseos pinnalle.
Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25-35 minuuttia. Jos reunat tummuvat liikaa, peitä piirakka kevyesti foliolla kypsennyksen loppupuolella. Anna levätä hetki uunista ottamisen jälkeen.
Toi mascarpone on varmasti hyvää tossa piirakassa. Onko sulla jo uuden sadon mustikkaa, nehän alkaa olla jo kypsiä?
VastaaPoistaVielä ei olla metsässä käyty, mutta suunnitelmissa on kyllä ollut. Tämä kuumuus ei oikein ole houkutellut marjastamaan :/ Syytä kuitenkin olisi pian mennä, sillä joku rohmu on syönyt pakastimesta kaikki mustikat.
PoistaMun pitää kans kokeilla laittaa mascarponea mustikkapiirakkaan, nam! :)
VastaaPoistaKokeile ihmeessä! On aivan ihanaa :)
PoistaMascarpone on ihanaa makeissa piirakoissa. Tosi hyvän kuuloinen ohje!
VastaaPoistaTässä oon kyllä täysin samaa mieltä sun kanssa :)
PoistaKyllä tämä helle voimille ottaa. Täällä onneksi parina päivänä tuli vettä, mutta vähän turhankin voimakkaasti. Perunat, karhunvatukat ja vadelmat ottivat sateesta nokkiinsa. Muuten tuo vesi tekee kyllä luonnolle hyvää!
VastaaPoistaMeillä oli suunnitelmissa käydä katsastamassa luottomustikkapaikka viikonloppuna, mutta taitaa kuitenkin jäädä väliin. Tekemistä kun tuntuu olevan aivan liikaa.... Kuulin kanssa, että tänä vuonna mustikkasato on melko onneton, mutta jospa niitä edes vähän löytäisi.
Helena tässä tämä :)
VastaaPoistaAivan loistavaa piirakkaa. Tästä tuli minun ja ystävien suosikki. Itse laitoin ruisjauhoa n.desin verran vehnäjauhoihin. Viime viikolla leivoin tätä ja tänään uudelleen.
VastaaPoistaMukava kuulla, että ohjeesta on iloa! Täytyypä itsekin kokeilla tuota ruisjauhoja. Kiitos vinkistä! :)
PoistaMitä hyötyä on vaahdotella pohjaa ja täytettä? EIkö se vaan lisää tiskiä ja työvaiheita. Miljoona piirakkaohjetta toimii ihan ilmankin...
VastaaPoistaVarmasti toimiikin.
Poista