2. heinäkuuta 2014

I'm talkin' bout the pig - possun lapaa pannulla muhittaen

Huomaa, että meikäläisen touhuissa on taas mukana enemmän vauhtia kuin ajatusta... Eilen possun lapaa leikatessa onnistuin saamaan kunnon haavan sormeen. Laitoin veitsen hetkeksi pöydälle ja jotenkin onnistuin huitasemaan sitä niin, että veitsi päätti tehdä syöksyn lattialle. Pudotessaan veitsen terä osui sopivasti sormenpäähän viiltäen kunnon haavan. Mä en kestä yhtään haavoja tai verta, enkä uskaltanut katsoa itse miten sormelle kävi. Äkkiä sormi suuhun ja juoksin hätyyttämään miehen hätiin. Veren määrä oli melkoinen, mutta tuumattiin, että eiköhän tuo tuosta parane ilman ompeleitakin. Nyt onnistun vähän väliä avaamaan haavan uudelleen tökkimällä sitä milloin mihinkin. Olikohan tämä kaikkien kokkaamieni sikojen kostoisku vai muuten vaan mun loistavaa tuuriani? Perjantaille pitäisi saada yksi kakku tehtyä ja jos ei tuo kipu tuosta helpota, joudun laittaa äitini hommiin. Kyseinen sormi kun on tällä hetkellä täysin käyttökelvoton kapistus ja kun on vielä oikeassa kädessä, hankaloittaa se aivan kaikkea toimintaa.

Mutta järkytyksestä toivuttuani ja sormen paketoinnin jälkeen kokkaaminen jatkui ja possun lapa pääsi pannulle sipulien, porkkanoiden ja lanttujen kanssa. Possun lavasta saa oivaa murkinaa pannulla muhittaenkin, eikä ruoka taatusti ole hinnalla pilattu. En muista mistä tämän ohjeen olen löytänyt, mutta kelpo ohje oli ja lisäksi mukavaa vaihtelua uunissa muhitettaville padoille. 




Sianliha-juurespata
(4ann.) 

300g lanttua
3-3,5dl vettä
0,5tl suolaa
1 lihaliemikuutio
vajaa kilo possun lapaa (paino luineen kaikkineen)
öljyä
3 sipulia
3 porkkanaa
ripaus mustapippurirouhetta
1rkl vehnäjauhoja
2rkl vettä
persiljaa tai maustekrassia

  Kuori lanttu ja leikkaa se sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi. Pane ne pataan (tai isoon paistokasariin), lisää vesi, suola ja liemikuutio. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia.
  Leikkaa liha kuutioiksi ja ruskista kuutiot tilkassa öljyä. Lisää lihakuutiot pataan ja jatka kypsentämistä kannen alla vielä 15 minuuttia.
  Kuori ja viipaloi sipulit ja porkkanat. Lisää ne pataan. Mausta pippurilla. Jatka hauduttamista vielä vartin verran. 
  Lisää lopuksi keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja vesi. Kypsennä vielä 5 minuuttia välillä sekoitellen. Itse annoin pannun jäädä jälkilämmölle vielä vartiksi. Tarkista maku ja ripottele pinnalle maustekrassia tai persiljaa.

1 kommentti:

  1. Voi ei...Sullapa onkin ollut epäonnea kerrakseen!!! :( Toivotaan että haava paranee pikaisesti ja pääset kakkujen tekoon! <3

    VastaaPoista