25. heinäkuuta 2014

Drunk chicken - mehevä broileri olut-kermakastikkeessa

En varmasti ole ainoa, jota ei tällä hetkellä voisi keittiössä touhaaminen vähempää kiinnostaa. Tuntuu, että lämpö vie kaiken energian ja kaikista mieluiten makoilisin pihalla varjossa ja eläisin pelkästään jogurteilla. Kuitenkin siinä vaiheessa, kun saa ruoan alullensa, muistaa miten kivaa kokkaaminen onkaan ja kyllä se ruokahalukin siitä hiljalleen palaa ruoan valmistuessa. Mitään monimutkaista tai aikaa vievää ei silti viitsi laittaa, joten pikaiset ruokaohjeet ovat erittäin tervetulleita.

Päivän ruoan tein Syötävän hyvän olutkeittokirjan kätköistä löytynyttä ohjetta röyhkeästi muutellen.  Valkopippurin korvasin mustalla ja viherpippurit roseepippurilla. Valko- ja viherpippurit kun eivät kuulu mun suosikkimausteisiin. Valkosipuliakin laitoin hieman reilummin, sillä eihän puolikas kynsi mihinkään piisaa! Kaksikin kynttä oli hieman alakanttiin. Oluena käytin portterin sijaan Mallaskosken Kuohu Valioluokka Stoutia. Kypsennystapakin meni uusiksi, sillä uunin lämmittäminen ei oikein iskenyt, joten muhittelin broilerit kypsiksi kastikkeessa pannulla. Hyvin tuo onnistui näinkin ja ruoka kelpasi kaikille läsnäolleille. Nokian broileri on erittäin helppo valmistaa ja maultaan kerrassaan hurmaava. Ehdottomasti voi tehdä toistekin!




Nokian broileri pannulla

4 broilerin rintafileetä
tilkka öljyä
mustapippuria
suolaa
2 valkosipulinkynttä viipaleina
1-1,5dl portteria (tai stoutia)
1-2dl kanalientä
1rkl fariinisokeria
1tl roseepippuria
1tl sinapinsiemeniä
1dl kermaa
1,2dl smetanaa

  Ruskista broilerifileet öljyssä pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pannulle valkosipuliviipaleet ja anna hieman ruskistua. Nosta broilerifileet lautaselle odottamaan.
  Lisää kanaliemi ja olut pannulle. Lisää fariinisokeri, roseepippurit ja sinapinsiemenet ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää kerma ja smetana ja keitä, kunnes kastike saostuu.
  Nosta broilerit kastikkeen joukkoon ja anna kypsyä miedolla lämmöllä välillä broilereita käännellen noin 15 minuuttia tai kunnes broilerit ovat kypsiä.
  Tarjoa vaikkapa riisin ja salaatin kera.


1 kommentti:

  1. En ole koskaan kokeillut olutta broiskujen kastikkeeseen, tää menee korvan taakse. Mä luulen, että kelpais meidän Isännällekin:

    VastaaPoista