5. heinäkuuta 2014

Run along the rainbow! - Rainbow Dash-kakku pienelle prinsessalle

Veljeni nuorempi neitokainen täytti neljä vuotta ja sain riemukseni leipoa kakun neidin kaverisynttäreille. Koska ponit ovat kova juttu, oli kakkutoivekin aiheeseen liittyvä. Suurin suosikki poneista on Rainbow Dash, joten tottahan neitokaisen oli Rainbow Dash-kakku saatava. Lisäksi synttärisankari toivoi kakkuun jotain, joka liittyisi isosiskonsa suosikkiponiin, Apple Jackiin. Kun en muuta keksinyt, sirottelin kakun pinnalle pieniä sokerimassasta tehtyjä omenoita. Päälle toivottiin sokerimassakuorrutetta ja täytteeksi mansikkaa ja suklaata. 

Koska muuten sain kakun suhteen vapaat kädet, päätin jatkaa sateenkaariteemaa myös kakun sisällä. Ei tuosta varsinaista sateenkaarikakkua tullut, koska en halunnut värjätä täytekerroksia, mutta olipahan edes kakkupohjissa vähän väriä. En kertonut värjätyistä pohjista etukäteen mitään. Kerroin vain, että sisällä on yllätys ja esitin toiveen, että ottaisivat kuvia kakun sisältä, kun sen leikkaavat. Ulkona otetut kuvat ovat siis veljeni käsialaa ja julkaistu ihan luvan kanssa. :) Alunperin mun oli tarkoitus käyttää pohjien värjäämiseen pastavärejä, mutta eihän kaupassa enää ollut niitä värejä mitä olisin tarvinnut. Sen vuoksi jouduin värjäämään punaisen ja keltaisen pohjan nestemäisellä elintarvikevärillä. Siniseen, tai paremminkin turkoosin pohjan taikinaan käytin pastaväriä, kun sitä sattui kaapista löytymään. Ihan hyvin onnistui värjääminen nestemäisillä väreilläkin, eikä taikina ollut moksiskaan ylimääräisestä ainesosasta. Koska aiemmin en tällaista pohjaa ole tehnyt, kävin kurkkimassa vinkkejä Kinuskikissan sivuilta.

Täytteen halusin pitää mahdollisimman yksinkertaisena, että kakku kelpaisi pienillekin vieraille. Siksi tyydyin ihan vaan kermavaahtoon, mansikkarahkaan, tuoreisiin mansikoihin ja maitosuklaaseen. Tänään sain itsekin käydä kakkua maistamassa ja ihan hyvää oli. Ja mikä parasta, itse synttärisankari ja vieraat olivat ihastuksissaan ponilla koristellusta kakusta.  

Kakun tekeminen oli hurjan hauskaa, joskin koin kakkua tehdessä melkoisia suorituspaineita. Hahmojen tekeminen sokerimassasta ei ole mulle mitenkään helppo nakki, siksi siirsin ja siirsin ponin tekemistä, kunnes lopulta oli pakko istua alas ja ottaa massat käsittelyyn. Poniin oli pakko laittaa cocktailtikut pitämään jalat paikallaan ja poni kasassa. Samoin sateenkaaren molempien päiden alareunaan työnsin neljä cocktailtikkua, joiden avulla sain painettua koristeen kakkuun pystyyn. Sateenkaaren laitoin paikoilleen vasta juhlapaikalla ja varmuuden vuoksi pyörittelin valkoisesta sokerimassasta "pilviä" sateenkaaren taakse tuiksi. 

Jotain nostalgistakin tässä kakussa oli, sillä pikkutyttönä tuli poneilla leikittyä paljon. Muistan, että mulla oli sellainen sininen ponitalli ja valkoinen ponien päiväkoti ja monen monta ponia. Harmikseni ne sitten myytiin, kun ei leikit enää kiinnostaneet. Olisi ollut mukava lahjoittaa ne aikanaan omalle tytölleni.




My Little Pony -kakku 

Pohja:
6 kananmunaa
2,25dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1,5dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
sinistä, punaista ja keltaista elintarvike-/pastaväriä
Täyte:
4dl vispikermaa
1tlk(200g) maustettua rahkaa, makea mansikka
0,25dl sokeria
vajaa 100g maitosuklaata
tuoreita mansikoita
Kostutus:
1dl spriteä 
Voikreemi:
150g voita
300g tomusokeria 
1-1,5rkl appelsiinimehua
Päälle:
200g vaaleanpunaista sokerimassaa
100-150g vaaleansinistä sokerimassaa
koristeet sokerimassasta

  Pohja: Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon. Nostele taikina varovasti sekaisin. Jaa taikina tasan kolmeen samankokoiseen kulhoon. Värjää ensin yksi taikinaosa haluamallasi värillä nostelemalla värin varovasti taikinaan. Laita pellille  leivinpaperi ja irtopohjavuoan (halk. n. 23cm) reunarengas (ei siis pohjaa!). Voitele renkaan alaosa öljyllä. Kaada ensimmäinen taikina renkaan sisään ja paista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Irrota reuna ja kumoa kakku toiselle leivinpaperille. Vedä paistopaperi heti irti. Tee näin myös kaksi seuraavaa pohjaa. Anna pohjien jäähtyä.
  Täyttäminen: Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka. Mausta sokerilla. Rouhi suklaa ja viipaloi mansikat. Kostuta alin pohja ja levitä päälle puolet rahkaseoksesta. Levitä päälle mansikkaviipaleita ja rouhittua suklaata. Täytä toinen väli samoin. Nosta päälle viimeinen kakkulevy ja kostuta. Kääri kakku kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
  Koristelu: Kumoa kakku tarjoilualustalle. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Notkista seos appelsiinimehulla. Levitä kreemi kakun pinnalle vähän kerrallaan. Jos kreemi on vaikea levittää, voit pehmittää sitä muutaman sekunnin mikrossa tai pitää kakkua hetken pakastimessa ennen kreemin levittämistä. 
  Kauli sinisestä sokerimassasta kakun ympäri yltävä kaistale ja nosta se paikoilleen. Silottele mahdolliset kuprut. Kauli vaaleanpunaisesta massasta pöytäliinamainen, reunoiltaan aaltoileva levy ja nosta esimerkiksi kaulimen avulla paikoilleen. 
  Nostele koristeet kakun päälle ja tarjoile.





Niin joo. Tämä oli muuten 1000. Kääpiölinnasta ulos tuupattu juttu. Ei hassumpaa. En tiedä paljonko sekaan mahtuu järkevää tarinaa, mutta ei se liene niin vaarallista.

6 kommenttia:

  1. Upea! Saanko minäkin nyt samanlaisen;)
    Miia

    VastaaPoista
  2. Wau, ihan älyttömän hieno kakku, sä olet todellinen taituri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eija :) Kyllähän tuo kakkujen teko vielä opettelua vaatii, mutta on näitä kyllä kiva tehdä. Onneksi saa tehdä välillä muillekin, ettei tarvi kaikkia itse syödä.

      Poista
  3. Tää on kyllä niin uskomattoman kaunis kakku!!!! Olet sä kyllä aikamoinen taituri!! <3
    Kävin tätä jo Facebookissa monta kertaa ihastelemassa.
    Mäkin tykkäsin poneista tosi kovin pienenä. Harmi että silloin ei ollut keksitty tehdä tälläisiä kakkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Itse tuosta löytää kyllä valtavasti kauneusvirheitä, mutta en taida olla koskaan täysin tyytyväinen omiin tekeleihin. Mutta olis tällainen kyllä silloin muksuna kelvannut :)

      Poista