29. heinäkuuta 2014

Fry baby fry! - paistettua broileria ja sieniä kookoskermassa

Kääpiölinnassa käytiin eilen kova taistelu kookospähkinän kanssa ja vaikka välillä kuvittelin olevani voitolla, vei kookospähkinä tämän taiston 0-1. Yleensä kookospähkinän saa suht helpolla auki, mutta tämän yksilön kanssa sai todella tehdä töitä. Kun lopulta kuori halkesi, kävi ilmi, että kookospähkinä oli pilalla. Ei sitä enää voinut ruokaan käyttää. Tästä suivaantuneena kaivoin kaapista ylimääräisen kookoskermapurkin ja hyllyltä wokkipannun ja tein kanakeiton sijaan kookos-broileri-sekameteli soosin, joka syötiin nuudeleiden kera. Sinänsä suunnitelmien muutos ei haitannut, sillä tämä oli oikeasti hyvää! Eikä kuuman hellan ääressä kovin kauaa tarvinnut seisoskella.




Broileria ja sieniä kookoskermassa

3 broilerin fileepihviä
5 isoa, tuoretta herkkusientä
1 tuore chili
1 sipuli
5rkl maapähkinäöljyä
1-2rkl soijaa
muutama tippa kalakastiketta
1rkl limemehua
1-2tl ruokokidesokeria
1 pieni tlk kookoskermaa
tuoretta korianteria

  Hienonna chili (poista siemenet halutessasi) ja sipuli. Puolita puhdistetut herkkusienet ja leikkaa puolikkaat viipaleiksi. Suikaloi broilerin fileepihvit. 
  Kuumenna 3rkl maapähkinäöljyä wokkipannulla. Lisää pannulle sienet, sipulit ja chilisippu. Paista sekoittaen 1-2 minuuttia. Siirrä kasvisseos lautaselle odottamaan. Kuumenna loput öljyt pannulla ja ruskista broilerit nopeasti 1-2 erässä. Pannu saa olla todella kuuma! Mausta broilerit soijalla.
  Lisää kasvisseos broilerien joukkoon. Kaada kookoskerma pannulle, mausta kalakastikkeella, ruokokidesokerilla ja limemehulla. Kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua muutama minuutti.  Hienonna päälle tuoretta korianteria. Tarjoa nuudelien tai riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti