6. heinäkuuta 2014

Wokin' all over the world.... - broileria ja kasviksia suolapähkinäkastikkeessa

Kun helteillä ei hellan ääressä huvita seisoskella, eikä aina viitsi grillailla, niin silloin on hyvä nostella wokkipannu ylähyllyltä käyttöön. Eniten wokeissa aikaa menee ainesten pilkkomiseen, muutoin ruoka valmistuu kuin itsestään. Tässä ruoassa paistettujen ainesten joukkoon sekoitettiin suolapähkinöistä ja kermasta tekaistu kastike, joka sopivasti sitoi ainekset yhteen. Erittäin kuumalla pannulla pikaisesti paistettu broileri on ihanan pehmeää ja kasvikset puolestaan mukavan rapsakoita. Meillä ruoka kelpasi jokaiselle, joten ehdottomasti voi tehdä toistekin. 

Samalla sai ruksata keittokirjalistasta yhden kirjan testatuksi, sillä ohje on peräisin "Wok-ruokien parhaat"-kirjasta. Kirja on löytynyt joskus kauan aikaa sitten kirpparilta ja on täynnä niin herkullisen kuuloisia ohjeita, että saa ehdottomasti jäädä meidän hyllyyn. 





Kanaa pähkinäkastikkeessa
(4ann.)

3-4 broilerin rintafileetä ohuina viipaleina
2-3rkl (maapähkinä)öljyä tai margariinia
1-1,5tl jauhettua inkivääriä
1 iso porkkana ohuina viipaleina
1 suikaloitu vihreä paprika (laitoin punaisen)
1 suikaloitu keltainen paprika
2-3 sellerinvartta ohuina suikaleina
Kastike:
1dl suolapähkinöitä
1dl kermaa
1dl vettä + 0,5 kanaliemikuutiota
1tl maizena- tai perunajauhoja
1-2tl sitruunamehua
0,5-0,75tl soijaa
(0,5-1tl currya)

  Aloita kastikkeesta. Hienonna pähkinät monitoimikoneella tai morttelissa tahnaksi. Sekoita kastikeainekset kattilassa ja kiehauta hämmentäen. Nosta kastikekattila liedeltä.
  Kuumenna wokpannu kunnolla. Lisää rasva ja inkivääri. Paista broileri wokissa hämmentäen, puolet kerrallaan. Nosta viipaleet wokista.
  Lisää rasvaa ja paista porkkanaviipaleita noin 1 minuutin, lisää sitten paprikat ja sellerit ja paista vielä 2-3 minuuttia. Lisää broilerit ja kaada joukkoon noin 1,5dl kastiketta. (Itse kaadoin kaikki.) Kuumenna ruoka.
  Tarjoa keitetyn riisin (ja ylimääräisen kastikkeen) kanssa, lisämausta halutessasi soijalla. 


Kääpiölinnan keittokirjat:
(jo käytetyt punaisella tekstillä, poistettavat sinisellä)

1. 1000 cocktailia
2. Alaston kokki (poistettu)
3. Arabialainen keittiö 
4. Arto Paasilinnan taivaallinen herkkukirja
5. Baarimestarin parhaat
6. Curryruoat
7. Diabeetikon ruokavalio
8. Eurooppalaisessa keittiössä
9. Farang - modernia aasialaista
10. Grilli- ja fondyyherkkuja
11. Grillikirja
12. Hannah Montana - Hannahin herkkuja
13. Helpot herkut - juhlaruokia
14. Herkkuja Indonesiasta
15. Hyvän olon herkut
16. Hyvää ruokahalua - Kotikokin parhaat ruokaohjeet
17. Ihanimmat piirakat
18. Italian herkut
19. Itämainen keittiö 
20. Juhlaleivonnaiset
21. Kansainväliset kotiruokasuosikit
22. Karvinen keittää
23. Keittiön tuliset herkut 
24. Keittotieto - kasvisruoat ja kastikkeet
25. Kiinalainen keittokirja
26. Kodin herkkuleivonnaiset 
27. Kodin parhaat juhlat
28. Koko perhe keittiössä 
29. Kotilieden iso leivontakirja
30. Kotilieden parhaat leivonnaiset
31. Kotilieden suuri keittokirja
32. Kotitalous 7
33. Kuppikakut
34. Kreikka - Välimeren keittiö 
35. Kätevä keittokirja
36. Lasten omat synttärikakut
37. Leipää monella tavalla 
38. Leivonta
39. Maailman herkut
40. Maailman keittiöt - opas kansainväliseen ruokakulttuuriin
41. Makeat herkut
42. Marjaherkkuja ja muuta hyvää
43. Maukas texmex-keittiö
44. Maukkaita pikkupaloja
45. Me-lehden ruokakirja
46. Menu keittokirja III
47. Mummo Ankan unelmaherkut
48. Murhaavan herkullista
49. Nanny Ogg's cookbook
50. New Yorkin baarimestarien parhaat drinkit 
51. Painonvartijat - Klassiset herkut
52. Paras keittokirja No 1. Noutopöytään. Parsaherkkuja. Unelmajälkiruokia.
53. Paras keittokirja No 2. Salaatteja. Grilliin. Piknikille. Ym.
54. Paras keittokirja No 3. Rapuja. Sieniä. Marja- ja hedelmäjälkiruokia. Ym.
55. Paras keittokirja No 4. Äyriäisherkkuja. Nopeaa. Suklaista.
56. Paras keittokirja No 5. Intialaista. Patoja. Pastaa.
57. Paras keittokirja No 10. Kananmunia. Lammasta. Kotileipää. Ym.
58. Parhaimmat ruokasienet ja sieniherkut 
59. Pastat
60. Pirkan paras leivontakirja 
61. Pirkan parhaat jouluherkut
62. Pirullisen kuuma chilikirja
63. Prinsessojen keittokirja 
64. Rottatouille - Mestarirotan reseptit
65. Ruokamatka maailmalle
66. Ruokasuosikit: Italia
67. Ruokasuosikit: Jälkiruoat 
68. Ruokasuosikit: Kiina
69. Ruokasuosikit: Kreikka
70. Ruokasuosikit: Meksiko
71. Ruokasuosikit: Sushi
72. Ruokasuosikit: Vokki
73. Ruotsalaisen kokin keittokirja
74. Ruutukokki - Kodin paras keittokirja 
75. Seuran herkut - suuri ruokakirja
76. Suloiset suolaiset
77. Superruokia - syömällä terveemmäksi
78. Suussa sulava suklaa
79. Syötävän hyvä olutkeittokirja
80. Syötävän suloiset kuppikakut
81. Taivaalliset täytekakut
82. Tee itse terveyssnapsit, -viinit ja -liköörit
83. Tyylikkäitä thaiherkkuja hetkessä 
84. Unelmakakut
85. Uusia makuja Kiinasta
86. Valkokankaan herkkuja
87. Vie kielen - Herkullisia ruokaohjeita hyvän mielen keittiöstä 
88. Vietnamilaisen keittiön parhaat
89. Viinanmaustajan käsikirja 
90. Vähäkolesterolista ruokaa
91. Värioppia ja sommittelua ruokaan - keittokirja
92. Wok-ruokien parhaat
93. Yksinkertaisesti parasta - Helppojen herkkujen opas
94. Zanuska - Venäläinen keittiö Jäämereltä Kaukasiaan
95. Fun food - Yllätyksellisiä oivalluksia keittiöstä 
96.  Salaattisuosikit ja parhaat buffetit
97. Tapakset ja antipastot 
98. Pieni jäätelökirja suurista nautinnoista 
99. Sopat!
100. Kakkutikkarit 
101. Kotilieden suuri juhlakirja
102. Lempileivonnaiset 
103. Reseptien aarteet sukupolvelta toiselle

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa hyvältä! Meillä junnaa aina samat kanaruuat (siltä ainakin tuntuu) ja tälläiset kokeilut voisi olla kiva piristys. Tosin en omista wok-pannua. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kyseinen pannu on ajoittain ahkerassa käytössä, enkä kyllä tuosta enää luopuisi. Kätevä kapistus ja ruoka valmistuu kuin itsestään... Tosin ensin saa hyvän tovin käyttää ainesten silppuamiseen :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...