11. heinäkuuta 2014

It's a beautiful cookie day - hellepäivän pikaiset kookoskaurakeksit

Vaikka kuinka lupaan itselleni, että nyt en leivo hetkeen, niin kummasti sitä jossain vaiheessa yllättää itsensä kasaamasta kippoja ja aineksia pöydälle ja onnellisesti hymyillen upottaa kädet taikinaan. Koska en halunnut lämmittää tupaa entisestään, tyydyin leipomaan kookoskaurakeksejä, joiden ohjeen olen löytänyt Parrots'n reseptilappusesta. Ruokokidesokerin tilalla käytin palmusokeria, mutta muuten tein keksit ohjeen mukaan. Paistoaika oli mun kekseillä hitusen lyhyempi, sillä ensimmäisestä pellillisestä tuli ehkä turhankin tummia 9 minuutissa. Toisen pellillisen annoin paistua 8 minuuttia ja olivat oleellisesti parempia. Ilmeisesti mun keksit olivat sitten pienempiä, kuin mitä alkuperäisessä ohjeessa. 

Eihän nämä mitään tajunnan räjäyttävän hyviä olleet, mutta toimivat oikein mainiosti siinä kohtaa kun haluaa nopeasti ja helposti jotain pientä hyvää. 
Kookoskaurakeksit

3dl kaurahiutaleita
1dl vehnäjauhpja
0,5dl kookoshiutaleita
0,75dl jogurttikookospaloja rouhittuna
1,5dk ruokokide- tai palmusokeria
1tl leivinjauhetta
1dl maitoa tai kookosmaitoa
130g voita

  Rouhi kookospalat. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää lopuksi joukkoon maito ja sulatettu voi. Sekoita hyvin, nosta taikina hetkeksi kylmään. Muotoile sen jälkeen leivinpaperille pyöreitä keksejä. Jätä hieman leviämisvaraa. Paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. (Mulla 8-9 minuuttia.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...