10. heinäkuuta 2014

It's heaven, hot dog heaven! - nyhtöpossulla täytetyt hodarit

Jos hot dog-taivas on olemassa, niin taisin tänään kolkutella sen portteja. Nyhtöpossulla, kasviksilla, juustolla ja paistetulla ja paahdetulla sipulilla täytetty hodari oli vain jotain niiiiin hyvää. Toki aina on varaa parantaa ja tällä kertaa petrata olisi voinut leipomalla hodarisämpylät itse ja lisäämällä nyhtöpossuun hitusen enemmän mausteita. Sinänsä Yhteishyvästä poimittu pulled pork-ohje oli oikein mainio, mutta hieman siinä oli mausteita säästelty. Tämä oli kuitenkin tähän mennessä testaamistani ohjeista nopein tapa valmistaa nyhtöpossua, eikä juurikaan hävennyt pitkään muhitetuille kavereilleen. Sen verran ohjeesta poikkesin, etten alkanut raahata grilliin puita yhden lihapalan takia, vaan pyöräytin lihaa hetkisen pannulla. Eihän se sama asia ole, mutta näin mentiin tällä kertaa.
Hodarit texmex-nyhtöpossulla

800-900g possun kassleria
Keitinliemi:
5dl coca colaa
5dl vettä
1 lihaliemikuutio
1dl ketsuppia
3rkl taco-mausteseosta
Makuliemi:
1,5-2dl keitinlientä
1dl coca colaa
2rkl ruokokidesokeria
2rkl soijaa
1rkl taco-mausteseosta
1tl sambal oelek-tahnaa
Lisäksi:
hot dog-sämpylöitä
jäävuorisalaattia
sipulia silputtuna
tomaattia kuutioina
kurkkua kuutioina
sulatejuustoviipaleita
paistettua sipulia
paahdettua sipulia
kurkkusalaattia
valkosipulikastiketta

  Kiehauta keitinliemen ainekset. Lisää lihapala ja keitä kaksi tuntia. Nosta liha liemestä ja kääri kelmuun. Kääri vielä folioon. Anna vetäytyä vähintään 20 minuuttia tai jäähtyä kunnolla. Säästä osa keitinliemestä makulientä varten.
  Keitä makuliemen aineksia 5 minuuttia. Grillaa lihan pintaan kaunis väri kuumassa grillissä tai paista paistinpannulla. Nosta liha leikkuulaudalle ja revi kahden haarukan avulla riekaleiksi. Siirrä lihat lämpimän makuliemen joukkoon.
  Lämmitä hodarisämpylät ja täytä haluamallasi tavalla. 

Sitten asiasta astiastoon tai ainakin sinne päin. Mulla on ollut haaveissa osallistua ravintolapäivään laittamalla Kääpiölinnan pihalle pienen kahvilan. Jostain syystä tänään asia on pyörinyt päässä vähän väliä ja oli jo liki, etten asiaa lyönyt lukkoon. Mitään väentungosta näille nurkille on tuskin turha odotella, mutta silti olisi mukava kokeilla miltä tällaiseen tapahtumaan osallistuminen tuntuisi. Mielelläni kuulisin teidän muiden, tapahtumaan osallistuneiden kokemuksia aiheesta. Oliko juttu kaiken vaivan arvoinen? Jos jotain tekisit toisin, niin mitä se olisi? Millaisia asioita kannattaa ottaa huomioon? Parin päivän sisällä on päätös tehtävä, sillä seuraava ravintolapäivä on jo elokuussa, sopivasti mun synttäreiden alla. Jos ei leipomukset menisi kaupaksi, niin saisinpa sitten pyytää kavereita synttärikahville :)

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...