17. heinäkuuta 2014

It's black currant jelly time! - hyytelöä pakastetuista herukoista

Alkuviikosta hain kesän "pakolliset" mansikkalaatikot. Osa mansikoista pääsi hilloon, loput laitoin pakastimeen talven varalle. Mansikkahillon tein vanhalla hyväksi havaitulla ohjeella, joskin lisäsin hilloon keittovaiheessa yhden vaniljatangon. Mansikoita pakastaessa tajusin, että tila pakastimissa on melko vähissä, joten jotain oli keksittävä. Sattumalta muistin Herkkuhovissa tehdyn hyytelöä pakastetuista mustikoista ja hyödynsin ideaa vanhoihin musta- ja punaherukoihin. Keittelin herukat ensin mehuksi ja mehun hyytelöksi hillosokerilla. Nyt mulla on muutama purkillinen niin musta- kuin punaherukkahyytelöäkin ja vielä pitäisi keksiä niille jotain käyttöä. Mustaherukkahyytelö katoaa varmasti erilaisissa liharuoissa, punaherukkahyytelön käyttötarkoitukset on vielä hieman hakusessa. Mutta miksei noita voi syödä vaikka jogurttien tai murojen kanssa. Maultaan hyytelöt olivat oikein hyviä! Herukoista en sellaisenaan tykkää, mutta hyytelöissä ja mehuissa ne menee.
Herukkahyytelö

Mehu:
reilu 1kg pakastettuja herukoita
2-4dl vettä
Hyytelö:
1l herukoista keitettyä mehua
800-900g hillosokeria 

  Kuumenna vesi ja lisää joukkoon kohmeiset herukat. Keitä vartin verran tai kunnes marjat vaalenevat. Siivilöi ensin marjat pois ja kaada jäljelle jäänyt mehu suodatinkankaan läpi. 
  Kaada mehu ja sokeri puhtaaseen kattilaan. Sekoita vain sen verran, että sokeri liukenee. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen poreillen sekoittamatta 10 minuuttia.
  Tee hyytelökoe: Ota ruokalusikallinen keitosta kylmälle lautaselle ja jäähdytä nopeasti jääkaapissa tai pakastimessa. Vedä lusikalla hyytelön keskelle vako. Jos vako ei umpeudu, hyytelö on valmista. 
  Kuori pinnalle muodostunut vaahto pois. Kuumenna lasipurkit 100 asteisessa uunissa ja kaada hyytelö purkkeihin. Sulje purkit tiiviisti. 
  Säilytä valmis hyytelö viileässä.

2 kommenttia:

  1. Siis hillosokeria vai hyytelösokeria??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun kysyit! Mulla on täytynyt tässä kohtaa tulla ajatusvirhe ja olen kirjoittanut väärin. Siis hillosokeria olen käyttänyt. Korjaankin sen tuohon tekstiin.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...