14. heinäkuuta 2014

Crazy legs! - rapeat broilerinkoivet nektariini-bbq-kastikkeen kera

Mitä saadaan, kun bbq-kastiketta valmistaessa kesken loppunut siirappi korvataan suunnilleen ensimmäisellä asialla mikä silmiin osuu? No tietenkin nektariini-bbq-kastike! Hassun hedelmäinen soosi joka kaikessa omituisuudessaan muistuttaa hivenen sweet chilikastiketta ja ensijärkytyksen jälkeen saa hymyn huulille. Näin kävi eilen keitellessä bbq-kastiketta broilerin koipipaloille. Siirappi kun kuuluu niihin aineksiin, joita löytyy kaapista aina, enkä edes tajua tarkistaa, että löytyykö sitä tosiaan tarpeeksi. Mutta suuren suurta vahinkoa ei tapahtunut, sillä kastikkeesta tuli täysin syömäkelpoista. Jatkossa tosin laittaisin etikkaa ehkä hieman vähemmän, sillä sen maku tuli ehkä hitusen liikaa esiin. Cayennenkin voisi korvata tuoreella chilillä, jos tulisempaa haluaa. Mutta muuten kelpo kastike, jota voi uskaltautua tekemään toistekin broilerin kaveriksi.




 Rapeat broilerinkoivet nektariini-bbq-kastikkeella

900g valmiiksi maustettuja broilerin koipipaloja
1,5dl corn flakesia
1 keltuainen
0,5dl nektariini-bbq-kastiketta tai valmista bbq-kastiketta

  Huuhtele broilerin koivista enimmät mausteet pois, poista nahka halutessasi ja kuivaa hyvin. Lado koivet leivinpaperilla vuoratun uunivuoan pohjalle. Sekoita bbq-kastike ja keltuainen keskenään ja voitele koivet seoksella. Murskaa corn flakesit kevyesti käsissä ja ripottele koipien pinnalle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes pinta on rapea ja broilerit kypsiä.




Nektariini-bbq-kastike

1 nektariini pieninä kuutioina
4-6rkl valkoviinietikkaa
3rkl ruokokidesokeria
2rkl ketsuppia
0,5dl tummaa siirappia
1 yksikyntinen valkosipuli hienonnettuna
0,25tl cayennepippuria
0,5tl suolaa

  Laita kastikkeen ainekset pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljaa poreilleen 20-30 minuuttia. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Käytä osa broilerien voitelemiseen ja osa kastikkeena valmiin ruoan kanssa. 

2 kommenttia:

  1. Hauska idea lisätä hedelmää BBQ-kastikkeeseen. Nektariini varmasti sopii hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina välillä huomaa, miten oudotkin yhdistelmät oikeasti toimii :) Aluksi olin kyllä vähän epäileväinen, mutta hyvä soosi tuli. Varauduin jo henkisesti tekemään uuden kastikkeen, jos tuo ei olisi ollut syömäkelpoista.

      Poista