19. heinäkuuta 2014

Chicken 4 dinner - sitruunaiset broilerikoivet uunijuuresten kera

Kotona ja hellan ääressä taas! Puolet viikosta meni perinteisellä mökki-/Särkänniemi-reissulla ja eilen iltasella ajeltiin takaisin Seinäjoelle. Vaikkei montaa päivää kotoa pois oltu, on tämä kotioloihin tottuminen mukamas hankalaa. Muutamaan päivään ei tarvinnut ruoanlaittoa miettiä, sillä mökillä saatiin serkkuni laittamaa, herkullista ruokaa ja perjantain murkinat syötiin Särkänniemessä. Jo reissuun lähdettäessä lupasin, että nyt en ota yhtään ruokakuvaa ja lupaus piti. Muita kuvia tulikin räpsittyä senkin edestä ja tiedossa on melkoinen urakka, että saan kuvat käytyä läpi. Se homma saa tosin odottaa jotain toista päivää. Luulen, että suuren osan kuvista saa sensuroida....

Onneksi olin ennen reissua suunnitellut viikonlopun sapuskat, sillä nyt pää lyö niin tyhjää, etten voisi kuvitellakaan tekeväni mitään mikä vaatii minkäänlaista älyllistä toimintaa. Ruoan sentään sain tehtyä ja ihan hyvä tuli. Lautaselta löytyi vanhasta Maku-lehdestä poimitun ohjeen mukaan valmistetut sitruunaiset broilerikoivet, jotka syötiin uunijuuresten kera. Ukkonen tosi häiritsi kokkailuja hieman, sillä siinä vaiheessa kun ajattelin laittaa ruoan uuniin, katkesi sähköt. Oletan, että syy oli ukkosen, sillä juuri samalla hetkellä rysähti kovaa jossain lähiseudulla. Varauduin jo siihen, että etsin lähimmän ruokapaikan, jossa hellat toimii ja vien koko sakin syömään. Onneksi sähköt tuli takaisin vajaan tunnin odottelun jälkeen ja sain ruoan uuniin suht' inhimilliseen aikaan.




Sitruunaiset broilerinkoivet
(6ann.)

2pkt(6kpl) broilerin koipireisiä 
(maustamaton)
2 sitruunaa
6 valkosipulinkynttä
1 ruukku timjamia
0,5-1tl suolaa
n.0,25tl mustapippuria
Uunijuurekset:
2 porkkanaa
1 kyssäkaali
1 pieni lanttu
2 sipulia
öljyä
suolaa
mustapippuria

  Leikkaa kuorittu lanttu ja kyssäkaali pieniksi kuutioiksi, viipaloi porkkanat ja lohko sipulit. Levitä kasvikset laakean uunivuoan pohjalle, lorauta joukkoon öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita.
  Leikkaa sitruuna viipaleiksi. Puolita toinen sitruuna ja purista puolikkaan sitruunan mehu. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna puoli ruukkua timjamia. Sekoita valkosipulit ja timjami sitruunamehuun. Irrota sormien avulla broilerin nahka lihasta ja täytä syntynyt kolo valkosipuli-yrttiseoksella sekä sitruunaviipaleella.
  Nosta täytetyt broilerinkoivet uunivuokaan kasvisten päälle, ripottele pintaan suolaa ja mustapippuria. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, kunnes broileri on kypsää ja kasvikset pehmeitä. 
  Koristele sitruunaviipaleilla ja tuoreella timjamilla.

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla että reissu meni hyvin! Ja lapset varmaan nauttivat Särkänniemen riemuista...? :)
    Meillä on aina vakio, että kun tullaan jostain reissusta, syödään kotona perunaa, ruskeaa kastiketta ja lihapullia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli meillä kyllä kivaa, etenkin mökillä. Tajusin siellä terassilla istuessani, että se mökki on ainoa lapsuuteni paikka, johon on ollut mahdollisuus päästä. Valitettavasti tämä vaan saattoi olla viimein kerta, kun sinne pääsi ja se veti mielen aika haikeaksi :(

      Poista