22. heinäkuuta 2014

Life is just a bowl of cherries - makean vaniljainen kirsikkahillo

Kirsikkahillo meinasi jäädä tältä kesää keittämättä, sillä vaikka ainekset oli jo ostettu, ei ajatus kirsikoiden perkaamisesta innostanut tippaakaan. Ensimmäinen marjasatsi päätyikin likööriksi, sillä siinä vaiheessa, kun sain pienen inspriraatiomurusen hillon keittämiseen, olivat kirsikat jo ylikypsiä. Liköörissä moinen ei haittaa, mutta hilloon en viitsinyt niitä marjoja käyttää. Toiselle marjasatsille meinasi käydä samoin, mutta viime tingassa pakotin itseni hillonkeittohommiin. Eihän kirsikka- tai minkään muunkaan hillon keittäminen mitenkään vaikeaa ole, mutta jostain syystä nyt ei vaan huvittanut. Kaipasin hieman vaihtelua viime kesän manteliliköörillä maustettuun kirsikkahilloon, joten nappasin ohjeen vaihtelun vuoksi Gurmee-blogista. Hyvä hillo tuli, joskin aavistuksen kauemmin olisin hilloa voinut keittää. Nyt tuo jäi vähän löysäksi. Ja ehkä tuo on aavistuksen liian makeaa mun makuun, mutta tuskinpa siitä mulle mitään jää, kun kirsikkahillolle perso tyttöni saa purkit käsiinsä. 
Vaniljainen kirsikkahillo

500g perattuja kirsikoita (n.1kg)
3dl hillosokeria
1 vaniljatanko
1,5rkl appelsiinilikööriä (Cointreau)

  Pese kirsikat hyvin ja poista kivet. (Helpoiten onnistuu halkaisemalla kirsikka sormin ja kaivamalla kivi irti.) Pilko kirsikat halutessasi pienemmiksi Laita kaikki aineet kattilaan (vaniljatanko halkaistuna ja siemenet hilloon raaputeltuna), kuumenna hiljalleen ja anna sitten kiehua kymmenisen minuuttia. Ota kattila hellalta, poista vaniljatanko ja kaavi pintaan muodostunut vaahto pois.
  Purkita hillo heti puhtaaseen kuumennettuun purkkiin ja sulje tiiviisti. Hillo on valmista käytettäväksi vuorokauden kuluttua ja se säilyy viileässä noin vuoden. Purkit kannattaa täyttää piripintaan jotta estetään homeen syntyminen tehokkaasti.
  Valmista hilloa tuli noin 5 desiä. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...