27. heinäkuuta 2016

Täydellinen mustikka-mascarponekakku ilman liivatetta ♥

Nyt löytyi melkoinen mustikkaherkku! Nimittäin juustokakku mascarponesta, mustikoilla kruunattuna ja vieläpä ilman liivatetta. Ohjeesta saa tällä kertaa kiittää Hannah Milesin Juustokakut-kirjaa. Makunsa puolesta kakku on tosiaan täysi kymppi, mutta minä mokasin tätä tehdessä sen verran, että yritin saada kakun mahtumaan liian pieneen suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Näin täytekerroksesta tuli liian paksu. Ja kun en malttanut antaa kakun jässähtää tarpeeksi ennen vuoan reunan poistoa, pääsi kakku hajoamaan toisesta päästä. Ei pahasti, mutta jos juhlapöytään tätä kakkua teet, niin kannattaa käyttää pyöreää, halkaisijaltaan 20-22 senttistä vuokaa. Päälle tulevaa mustikkaseostakin olisin voinut keittää hieman kauemmin. Itse käytin kakkuun sulatettuja ja valutettuja pakastemustikoita, mutta luulen, että tuoreet saattaisivat toimia paremmin.




Jos mustikka-mascarponekakkua halajat, niin kannattaa pitää tämä ohje mielessä!




Sitruunainen mustikkajuustokakku ilman liivatetta
(10 ann)

Pinnalle:
350 g mustikoita
2 sitruunan vastapuristettu mehu
1,2 dl sokeria
Murupohja:
200 g digestive- tai grahamkeksejä
100 g voita sulatettuna
Täyte;
500 g mascarponejuustoa
5 dl ranskankermaa
3-4 rkl (kukkuramitallista) tomusokeria
2 sitruunan raastettu kuori

  Aloita pinnalle tulevista mustikoista. Mittaa ainekset kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia,  tai niin että mustikat hajoavat ja tuloksena on paksua kastiketta. Nosta kattila levyltä ja jätä mustikat jäähtymään.
  Hienonna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimen avulla. Kaada voisula joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Painele seos tiiviisti voidellun ja leivinpaperilla vuoratun vuoan (20-22cm) pohjalle ja reunoille.
  Vatkaa täytettä varten mascarpone ja ranskankerma sileäksi seokseksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri, lisää sitruunankuori ja vatkaa uudelleen. Maista ja lisää tarvittaessa tomusokeria.
  Nostele täyte pohjan päälle ja tasoita pinta veitsellä tai lastalla. Nosta kakku jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Levitä pinnalle mustikkakuorrute. Anna kakun olla jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia, mutta mieluiten seuraavaan päivään, jotta täyte jässähtää kunnolla. Leikkaa kakku paloiksi ja tarjoa.

Pakko laittaa vielä kuva mun kuvausapulaisesta.  




7 kommenttia:

  1. Onpas ihanan kuuloinen herkku! Pistän heti korvan taakse! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä kokeilla! Mustikat ja mascarpone on lyömätön pari. :)

      Poista
  2. Tuota mä kyllä teen.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että ohjeesta on muillekin iloa. :) Täytyy käydä kurkkaamassa arvontaa.

      Poista
  3. Mä kans bongasin tän ohjeen jo Facebookin puolelta ja laitoin heti sen kirjanmerkkeihin. Tätä pitää testata, kunhan taas malttaa pysyä poissa ulkoa ja seisoskella keittiön pöydän ääressä leipomassa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kelit ei kyllä innosta leipomaan, ellei ole aivan pakko. Mä oon ollut aika tiiviisti sisällä kaikkien kakkujuttujen takia ja nyt päätin, että kunhan huomenna saan yhden kakun maailmalle, pidän ainakin parin viikon tauon kakuista.

      Poista
  4. Tosi herkullisen näköinen ja kuulloinen. Ja ihanan simppelin oloinen. Taidanpa tehdä viimeistään lasten synttäreille, kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista