29. heinäkuuta 2016

Mustikkapannaria ja tarinaa Nuancen paistinpannusta ♥

Kakuista voisi sujuvasti loikata pannujen ja pannukakkujen maailmaan, eli tänään olisi tarjolla niin lahjoituksena saadun paistinpannun esittelyä kuin spelttistä mustikkapannariakin. 




Ruotsalainen keittiötarvikeliike Kitchentime (jolla on verkkokauppa myös Suomessa!) tarjosi minulle paistinpannun testattavaksi. Itse sain tuotteen valita ja kun yksi vanhoista pannuista alkoi olla tiensä päässä, päätin ottaa tälle seuraajan. Joku on joskus kysynyt, että mihin ihmeeseen tarvin sellaisen määrän pannuja ja kattiloita, mitä keittiön hyllyiltä löytyy, mutta kummasti niille kaikille löytyy käyttöä. Valurautapannut ovat tosin harmillisen vähällä käytöllä, sillä kunnolliset, pinnoitetut pannut ovat vaan niin käteviä arkiruoanlaitossa. 



Pannun valinnan suhteen mulla oli muutamia kriteerejä. Koska poistumassa oleva pannu oli 24 senttinen, oli uuden oltava suunnilleen saman kokoinen. Lisäksi pannun piti olla sellainen, joka kestää myös uunin. Tykkään nimittäin tehdä mm. pannupizzoja, jolloin muovi- ja puukahvaiset pannut saa unohtaa. Kahvan piti olla tukeva, että pystyn turvallisesti pitämään pannua käsissä näillä onnettomilla käsilläni. Kun aikani pannuvalikoimaa selailin, päädyin Nuancen Goma nonstick-pannuun. Sen lisäksi, että pannu näytti täyttävän valintakriteerit, oli se myös kaunis. Ja ajattelin, että tällainen pannu toimisi hyvin myös munakkaita suurkuluttavan teinin käytössä.

Pannu saapui pari päivää sitten ja tänään pääsi vihdoin tositoimiin. Jo hyvän tovin olen haaveillut pannulla paistettavista mustikkapannukakuista, joten nyt oli hyvä hetki sekä testata uutta pannua, että toteuttaa pannukakkuhaave. Pannukakkuihin tein spelttisen taikinan ja sokerina käytin ruokokidesokeria. Halusin näistä melko makeita, joten jos sokerimäärä hirvittää, laita vähemmän. Pannukakut olivat varsin herkullisia, mutta minkälaisen tuomion pannu sitten sai? 



Ensin voisin mainita, että pannu oli todentotta yhtä kaunis kuin nettikaupan kuvassakin. Kahva oli pitkä ja varsin hyvä mun käsille. Hieman mietitytti, että mahtuukohan tuo ollenkaan uuniin, mutta mahtuihan se. Vaikka vähän tiukkaa tekikin. Pannukakkuja paistaessa pinnoite näytti toimivan loistavasti. Mitään ei jäänyt pannuun kiinni, joskin taisi sitä voitakin olla paistaessa aika reilusti. Ainoa totuttelemista vaativa asia on pannun pohjan paksuus. Pohja on ohuempi kuin mihin olen tottunut. Sen seurauksena pannukin kuumeni huomattavasti nopeammin kuin mitä vanhat pannut. Sen takia onnistuin polttamaan ensimmäiset kaksi pannukakkua, mutta kun pääsin jyvälle pannun tavoista, ja hoksasin laittaa levyä paljon pienemmälle, alkoi paistaminenkin sujua. Mutta niinhän se on, että jokainen paistinpannu on erilainen ja vaatii hieman totuttelua. Ensivaikutelma pannusta on oikein hyvä, ja uskon, että tämän kanssa tullaan viettämään vielä monta herkullista hetkeä. 



Pakko muuten vielä mainita, että jos olet yhtä höpsähtänyt kakkuvuokiin kuin minäkin, niin käy kurkkaamassa Kitchentimen vuokavalikoima! Oli nimittäin himppasen upeita vuokia! Heti kun saan vuokakaappini järjestykseen ja raivattua sinne lisää tilaa, on pakko ostaa tuolta joku vuoka. 

Hups, pannusta haltioituneena höpötän vaan uuden paistinpannuni hienouksista ja meinaan unohtaa pannukakkuohjeen kokonaan. Tällä ohjeella tulee kolme tahi neljä hieman isompaa pannukakkua. Toki voit tehdä taikinasta myös useamman pikkupannukakun.




Spelttinen mustikkapannukakku pannulla
(3-4ann.)

2½ dl maitoa
1 kananmuna
2 rkl öljyä tai voita sulatettuna
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyväspelttijauhoja
½ dl ruokokidesokeria
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl kardemummaa
1 dl tuoreita mustikoita
Tarjoiluun:
kermavaahtoa 
vaahterasiirappia
tuoreita marjoja
Paistamiseen:
voita

  Vatkaa maidon joukkoon muna sekä öljy tai voi. Lisää jauhot sekä mausteet. Vatkaa taikina tasaiseksi. Sekoita joukkoon vielä mustikat. 
  Kuumenna pannu ja sulata siinä nokare voita. Kaada pannulle taikinaa ja kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes pannukakun pinta on hyytynyt. Käännä lastan avulla ja kypsennä myös toiselta puolelta. 
  Tarjoa tuoreiden marjojen, kermavaahdon ja vaahterasiirapin kera.


Paistinpannun lahjoitti KitchenTime 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti