14. heinäkuuta 2016

Rippijuhlajuttuja vol. 4 - mansikka-suklaawhoopies ja pienet suolaiset rullat ♥

Yksi rippijuhlien suosikeista oli Tarun ohjeella valmistetut mini-whoopiet. Ihania, pieniä herkkupaloja, joita tuli huomaamatta syötyä yksi jos toinenkin! Positiivista oli myös se, että nämä kesti hyvin pakastuksen. Sain siis huoletta tehdä nämä jo hyvissä ajoin ennen juhlia. Whoopiet ovat olleet jo kauan "todo"-listalla ja nyt harmittaa, etten ole aiemmin saanut näitä tehtyä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Tarun ohjeesta poiketen, käytin mansikkakreemiin hieman enemmän mansikan makuista tomusokeria ja jätin suklaakuorrutuksen sekä nonparellit pois. Minä sain tästä taikinasta noin 90 pikkuruista leivonnaista. 




Mansikka-suklaawhoopies

125g pehmeää voita tai margariinia
1 1/2-2 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl jauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
½ tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
120-150g ranskankermaa
1 dl maitoa
Mansikkakreemi:
150 g voita
4 dl mansikkatomusokeria
1 dl tomusokeria
1 rkl vettä

  Vatkaa pehmeä rasva sekä sokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen maidon ja ranskankerman kanssa taikinaan hitaasti sekoitellen.
  Pursota taikina pellille. Miniwhoopieita tehdessä taikinanokare saa olla maksimissaan peukalonpäänkokoinen. Keot kasvavat uunissa noin puolitoistakertaisiksi. Paista 180 asteisen uunin keskitasolla noin 11 minuuttia. 
  Valmista mansikkakreemi vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi (5-10 min) lisäten tomusokeria 1 desin erissä. Mansikkatomusokerin määrällä pystyy säätämään mansikan makua. 
  Pursota kreemi jäähtyneille leivonnaisille ja paina kannet päälle. Halutessasi voit kuorruttaa whoopiet suklaalla, mutta ovat kyllä loistavia tällaisenaankin. Nämä kestävät hyvin pakastuksen!

Muiden pikkutarjottavien virkaa juhlissa hoiti äitini tekemät kinkku-juustotäytteiset rieskarullat sekä kasvis-juustotäytteiset tortillarullat. Jostain syystä rieska ei näissä toiminut kunnolla, vaan rullat halkeilivat helposti. Maussa ei sen sijaan ollut mitään vikaa, sillä nämä katosivat hetkessä.




2 kommenttia:

  1. Ihania herkkuja nämä whoopiesit ovatkin! Kiva kun sielläkin tykättiin! :D
    Rieskarullatkin ovat ihania! Itse en ole niitä koskaan tehnyt, mutta kuuluvat parin siskon ja veljen vaimon valikoimiin ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin tykättiin! Täytyy käydä kurkkimassa sulta lisää whoopies-ohjeita ja tehdä joskus lisää. :)

      Poista