28. heinäkuuta 2016

Minttusuklainen kakku mansikkakreemillä ja maitosuklaaganachella ♥

Eilen lähti pienen Maia-tytön syntymäpäiville tällainen suklainen kakku. Vähän niinkuin Mummo Ankan kakku, tuumasi serkkuni, kun kuvan näki. 

Sisältä löytyi minttusuklaatäyte, reunoilta mansikkakreemi ja päältä maitosuklaaganache. Vaikka tuohon ganacheen jäikin ilmakuplia, niin kerrankin se onnistui ihan ok. Maltoin antaa ganachen jäähtyä tarpeeksi, ennen kuin kaadoin sen kakun päälle. Enkä  tällä kertaa kaatanut kaikkea kerrallaan, vaan lisäilin suklaata hissukseen, jolloin se ei valunut aivan holtittomasti. Yhdestä kohtaa ganache osui kakkualustaan, muuten se pysyi hyvin kakun päällä. Myös kakun kokoamisen tein toisin kuin yleensä. Kokosin kakun säädettävän kakkureunuksen sisään niin, etten mun tarvinnut enää kiepsauttanut kakkua ylösalaisin ennen koristelua. Kakusta tuli paljon ryhdikkäämpi kuin ennen. 




Reunoilla käytettyä mansikkakreemiä olisi voinut tehdä hieman enemmän. Nyt ei kakun päälle voinut kovin paksua kerrosta kreemiä laittaa, että se piisasi kunnolla kakun reunoille. 

Kaikki muut kakun ainekset ovat laktoosittomia, paitsi täytteessä käytetyt suklaat. Suklaaganachen tein Brunbergin laktoosittomasta maitosuklaasta. 





Lämpimät onnittelut vielä päivänsankarille! ♥ 


Minttusuklaatäytekakku mansikkakreemillä ja suklaaganachella

Pohja:
4 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
tummaa kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
Kostutus:
vedellä laimennettua sitruunemehua
Täyte:
½ levyä (á200g) minttukrokanttisuklaata
1 (41g) Fazermint-patukka
2 dl vispikermaa
100-150 g maustamatonta tuorejuustoa
Kreemi:
100 g voita
2 dl mansikkatomusokeria
1,3 dl tomusokeria
1 tl vettä
Suklaaganache:
130 g maitosuklaata (Brunberg)
3/4 dl kuohukermaa
1 tl voita
Päälle:
tuoreita marjoja
sokerimassakukkia
sokerihelmiä

  Valmista pohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Punnitse munat ja kerro paino 0,7:llä. Näin saat tarvittavan sokerin ja jauhojen painon. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Punnitse jauhot (70% vehnäjauhoja ja 30% tummaa kaakaojauhetta) ja lisää joukkoon leivinjauhe. Siivilöi jauhot muna-sokerivaahdon joukkoon ja nostele taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun (halk. 20cm) vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pohja on kypsä.
   Valmista täyte. Rouhi Fazermint-patukka. Jos suklaa on kovin pehmeää, laita se hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen. Paloittele minttukrokanttisuklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata mikrossa vähän kerrallaan välillä sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita suklaasula tuorejuuston joukkoon. Sekoita kermavaahto suklaaseoksen joukkoon ja lisää vielä rouhittu Fazermint.
   Leikkaa kakkupohja tasaiseksi ja jaa sitten kolmeen osaan. Vuoraa pohjan paistamiseen käytetty vuoka kelmulla ja nosta alin levy vuokaan. Kostuta kevyesti vedellä laimennetulla sitruunamehulla. Levitä päälle puolet täytteestä. Nosta päälle toinen levy, kostuta ja täytä. Nosta kansilevy päälle, kostuta. Kääri kakku muovikelmuun ja anna jässähtää jääkaapissa mielellään yön yli. Voit koota kakun myös suoraan tarjoilualustalle. Jos paistoit kakun irtopohjavuoassa, nosta vuoan reuna tarjoilualustan päälle ja kokoa kakku sen sisään. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin.
  Valmista mansikkakreemi vatkaamalla huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi vaahdoksi lisäten samalla tomusokeria noin desin erissä. Lisää myös vesi vatkauksen aikana. 
  Levitä kakun reunoille ja päälle ensin hyvin ohut kerros kreemiä. Tasoita kreemipinta ja nosta kakku jääkaappiin 15-30 minuutiksi. Levitä sitten kakun reunoille toinen kerros kreemiä, tasoita pinta. 
  Valmista suklaaganache. Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata vähän kerrallaan, välillä sekoittaen. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehumispisteeseen, mutta ei kuitenkaan kiehuvaksi. Kaada suklaa kerman joukkoon ja sekoita varoen, kunnes seos on tasaista. Halutessasi voit lisätä pienen nokareen voita tuomaan kiiltoa.
  Anna suklaaganachen jäähtyä hetken. Kaada suklaa kakun päälle vähän kerrallaan ja tasoita esim. palettiveitsellä tai lastalla. Nosta kakku jääkaappiin ja anna suklaan jähmettyä hieman.
  Koristele kakku haluamallasi tavalla. Tässä kakussa koristeena on sokerimassakukkia, sokerihelmiä sekä tuoreita marjoja. Nimi on kirjoitettu koristelugeelillä.





2 kommenttia:

  1. Ihana kakku! ♥ Mun pitää kans joskus testata tuota ganachea. Sillä saa kyllä niin näyttävän näköisen kakun tehtyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Mulla meni hetki, että opin tuota hyödyntämään. Ja vielä vaatii opettelua. Mutta kakku kerrallaan kohti parempaa lopputulosta. :D

      Poista