12. heinäkuuta 2016

Rippijuhlajuttuja vol 3 - Tobleronekakku ♥

Toivottavasti ette kyllästy näihin kakkujuttuihin, sillä näitä piisaa vielä hetken. Ruokatouhut on edelleen mitä sattuu, eikä niissä ole oikein mitään kerrottavaa. Josko ensi viikolla pääsisi taas kiinni normaaliin ruokarytmiin ja saisi suunniltua ruokalistat etukäteen. Mutta koitetaan siihen saakka purkaa näitä rippijuhlajuttuja. 

Yksi juhlapöydän herkuista oli tuhti suklaakakku. Pohjan tein Dr. Sugar:n Amerikan herkkuja-kirjan mukaan, täyte syntyi kotoa löytyneestä Tobleronesta, kermasta ja tuorejuustosta. Päälle laitoin kasan marjoja makua raikastamaan. Tämä kakku oli kyllä tosi hyvää! Tuhdin tumma ja mehevä pohja sopivan makean täytteen kera. Aluksi tosin ajattelin, että pohja on liian raskaan makuinen, mutta kummasti valmiissa kakussa pohja toimi loistavasti! Alkuperäisen ohjeen erikoisvehnäjauhojen tilalla käytin puolikarkeita jauhoja.




Tobleronekakku

2 dl tummaa kaakaojauhetta 
(tästä 3-4 rkl vuokien jauhottamiseen)
3 ½ dl vehnäjauhoja
3½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1½ tl soodaa
2 kananmunaa
1½ dl piimää
1½ dl vahvaa kahvia lämpimänä
50 g voita sulatettuna
1 tl vaniljauutetta
Täyte ja kuorrutus:
250 g mascarponea
2½ dl kuohukermaa
150 g Tobleronea
Koristeluun:
tuoreita marjoja

  Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele kaksi kakkuvuokaa (n.20cm) ja jauhota ne kaakaojauheella. Siivilöi yhteen kaakaojauhe, jauhot, sooda sekä leivinjauhe. Lisää sokeri ja sekoita. Lisää joukkoon kananmunat ja sekoita käsivatkaimella. Kaada taikinan joukkoon vielä piimä, kahvi, voi ja vanilja samalla sekoittaen. Vatkaa pari minuuttia käsin, kunnes seos on tasaista.
  Jaa taikina puoliksi kahteen vuokaan ja paista yksi kerrallaan uunin keskitasossa noin 30-40 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä myös hammastikulla. Meidän uunilla paistoajaksi riitti tuo 30 minuuttia, jolloin kakku jäi sopivan meheväksi.
  Anna pohjan jäähtyä vuoassa 20 minuuttia ja kumoa sitten leivinpaperille. Anna jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä.
  Paloittele Toblerone kulhoon ja sulata varovasti mikrossa 20-30 sekuntia kerrallaan välillä sekoitellen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Anna suklaan jäähtyä hetkisen ja lisää se sitten mascarponen sekaan samalla hyvin sekoittaen. Nostele kermavaahto suklaa-juustoseokseen. 
  Nosta toinen pohjista tarjoilualustalle ja levitä päälle puolet vaahdosta. Nosta toinen pohja päälle ja kuorruta lopulla Tobleronevaahdolla. Koristele tuoreilla marjoilla.


6 kommenttia:

  1. Ei vitsit mikä herkkukakku!!! ♥ Tätäkin on pakko testata. Kunhan löydän Tobleronea jostain. Täältä pikkukaupungista sitä ei tosiaan saa yhdestäkään kaupasta. Viime vuonna leivoin serkun rippijuhliin ja piti tehdä Tobleronimuffinsseja. No ne vaihtuivat lennossa Daim-muffinsseihin koska sitä Tobleronea ei löytynyt mistään. Kävin kaikki 6 kauppaa läpi ja arvaat varmaan kuinka harmitti, kun aika oli muutenkin vähän kortilla.... :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emma toi mulle jostain reissultansa sellaisen ison Toblerone-pötkön. Jostain syystä nuo suklaat ei kaapista tunnu katoavan ja sillä sitten käytin osan tähän kakkuun. :)

      Poista
  2. Vou mikä kakku! Etenkin tuo täyte, mascarpone on vaan niin parasta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D Mascarpone tekee kyllä kakusta kuin kakusta loistavan.

      Poista
  3. Tää oli ihan älyttömän hyvää! Omnomnomnomnom!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä notta maistui. :D Mä voin tehdä joskus uuden ja kutsua teidät sitten teelle.

      Poista