11. heinäkuuta 2016

Rippijuhlajuttuja vol. 2 - gluteeniton broilerirullakakku ja kasvispiirakka

Jos sitä sitten jatkaisi näillä rippijuhlien gluteenittomilla herkuilla. Koska muille oli tarjolla parikin voileipäkakkua, halusin varata jotain vastaavaa myös niille, joille ei viljat sovi. Ulla Svenskin Suloiset suolaiset-kirjasta löytyi hauska kalkkunarullakakun ohje, jota sitten soveltelin mieleiseksi. Täytteeksi tuli tällä kertaa broileria. Gluteeniton pannukakku oli kyllä aivan yhtä hyvää kuin normaalikin. Ehkä rakenne oli aavistuksen tiiviimpi, mutta muuta eroa en kyllä huomannut. Tässäkin kakussa kaikki maitotuotteet olivat laktoosittomia.

Siinä yliväsyneenä kylttejä kirjoitellessa nimesin kakun vahingossa voileipäkakuksi, vaikka rullakakku tai pannukakkurulla olisi parempi nimitys. Mutta eihän nimi kakkua pahenna. 




Gluteeniton broilerikakku

Pohja:
6 dl maitoa
3 kananmunaa
4 dl gluteenittomia jauhoja
50 g voita
1 tl suolaa
Täyte:
200 g grillibroileria (leikkele)
200 g paprika-chilituorejuustoa
100 g ranskankermaa
2 salottisipulia
1 pieni punainen paprika
½-1 dl juustoraastetta
persiljaa
Päälle:
200 g ruohosipulituorejuustoa
½ dl ranskankermaa
Koristeluun:
salaattia
tummia rypäleitä
miniluumutomaatteja
herneenversoja
kurkkua

  Vatkaa kananmunat maitoon, sekoita joukkoon jauhot, sulatettu voi ja suola. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille ja kypsennä 200 asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin ruskeita pilkkuja. Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä.
  Sekoita täytteen tuorejuusto ja ranskankerma tasaiseksi. Lisää joukkoon silputtu broileri, kuutioitu paprika, juustoraaste sekä hienonnetut salottisipulit ja persilja. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri tiukaksi rullaksi. Jätä saumapuoli alaspäin. Anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti ennen kuorruttamista.
  Notkista päälle tuleva tuorejuusto yhdessä ranskankerman kera. Nosta pannukakkurulla tarjoilualustalle ja kuorruta tuorejuustoseoksella. Koristele haluamallasi tavalla. 




Gluteenittoman pannukakkurullan lisäksi tarjolla oli myös gluteeniton ja laktoositon kasvispiirakka. Ohje on vanha tuttu, joskin tällä kertaa jätin oliivit pois. 




5 kommenttia:

  1. Tuo rullahan oli kuin suoraan mulle tehty! :) Kiitos ohjeesta ♥ tätä aion testata pikimmiten!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä kävit mielessä, kun tätä tein. :) En vaan muistanut, että pystytkö jo syömään noita gluteenittomia jauhoseoksia?

      Poista
    2. Joskus käytän niitä valmiita jos niitä ei tuu paljoa. Mutta ne on myös helppo korvata itse tehdyllä jauhoseoksella (maissi-, riisi-ja tattarijauhoja).

      Poista
  2. Ihanan näköisiä herkkuja oot loihtinut ja ison työn tehnyt! Onnittelut rippilapselle ja vanhemmille :) Tuo broilerirulla ja suolainen piirakka ovat molemmat älyttömän hyvän näköisiä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! ♥ Muutama juttu on vielä julkaisematta juhlien tarjottavista. :D

      Poista