15. heinäkuuta 2016

Purnukallinen kultaa - ihana mantelinen aprikoosimarmeladi

Tänä vuonna en kauheasti ole hilloja tahi marmeladeja tehnyt, mutta jotain kuitenkin. Muutama päivä sitten purkkeihin pääsi iso satsi niin tavallista kuin suklaistakin mansikkahilloa, pari viikkoa aiemmin oli puolestaan mantelisen aprikoosimarmeladin vuoro. 




Ohjeen tähän ihanaan, makeaan herkkuun löysin Iltapäivän teehetki-kirjasta. Jos mantelit tökkii, voit  huoletta jättää ne pois. Alla olevalla ohjeella ei kovin suurta marmeladisaalista saa, joten jos tiedät menekin olevan suurta, tuplaa annos suosista. 




Aprikoosimarmeladi manteleiden kera

1 kg tuoreita aprikooseja kivet poistettuna
½ dl sitruunamehua
1½ dl vettä
1 kg hillosokeria
25 g mantelirouhetta

  Paloittele aprikoosit pieniksi paloiksi ja pane ne suureen kattilaan. Lisää vesi, sitruunamehu sekä sokeri. Keitä aprikoosit kannen alla pehmeiksi, noin 10 minuutin ajan. Lisää rouhitut mantelit. Kuori pinnalle kertynyt vaahto.
  Jäähdytä 15 minuuttia. Kaada marmeladi kuumennettuihin lasitölkkeihin. Sulje kannet ja anna jähmettyä seuraavaan päivään.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti