31. heinäkuuta 2016

Rippijuhlajuttuja vol. 6 - ihana raparperi-mansikkapiirakka

Palataanpas vielä hetkeksi tytön rippijuhliin ja juhlien tarjottaviin. Yksi juhlien makeista herkuista oli Pullahiiren ohjeella tehty raparperi-mansikkapiirakka. Ihanan helppo ohje ja varsin maukas lopputulos! Mitä muuta sitä voi piirakalta vaatia? Koska raparperia ja mansikoita näyttää ainakin vielä olevan saatavilla, niin kannattaa kokeilla. 

Kovin montaa kuvaa ei tästä herkusta tullut napattua, mutta ehkä tästä yhdestäkin selvän saa.




Raparperi-mansikkapiirakka
(pellillinen)

Pohja:
8 dl vehnäjauhoja
3½ dl sokeria
1½ tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
150 g voita
2 dl kermaa
2½ dl maitoa
2 kananmunaa
Täyte:
400 g kermaviiliä
2 dl vaniljakreemijauhetta
2 kananmunaa
n. 150 g mansikoita (tuoreita tai pakasteesta)
n. 300 g raparperia

  Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Lisää kuivien aineiden joukkoon kerma-maito, kananmunat ja voisula. Sekoita taikina hyvin ja levitä syvälle uunipellille leivinpaperin päälle. 
  Sekoita kulhossa kermaviili, vaniljakreemijauhe ja kananmunat. Levitä täyte pohjan päälle. Pilko raparperit ja mansikat. Voit käyttää tuoreita tai pakastettuja mansikoita. Ripottele marjat ja raparperi kermaviiliseoksen päälle. 
  Paista piirakkaa 175 asteessa noin 35-40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ennen paloiksi leikkaamista. 


2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen piiras.:) Pitääpä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Tämä oli kyllä hyvää. :)

      Poista