Kaikkien kakkujuttujen jälkeen voisi välillä laittaa jakoon jotain ruokaisaakin. Edelleen meillä elellään tällaisilla pikaruoilla. Milloin syödään jotain vokkia, milloin pastaa. Toisinaan saatan innostua keittämään kattilallisen keittoa, mutta sen vaativampia juttuja ei ole lähiaikoina tiedossa. Mutta tärkeintä lienee, että saa jotain murua rinnan alle. Ja kunhan arki tästä taas normalisoituu, niin ehkä kiinnostus ruoanlaittoakin kohtaa kasvaa.
Sieni-kinkkupasta
100-200 g palvirouhetta
200 g tuoreita herkkusieniä
2 valkosipulinkynttä
öljyä
3 dl ruokakermaa
½ tl kasvisfondia
mustapippuria
Lisäksi:
tuorepastaa
persiljaa
Viipaloi puhdistetut sienet ja kypsennä niitä hetki öljyssä pannulla. Lisää kinkkurouhe sekä hienonnettu valkosipuli ja paista vielä hetki. Lisää pannulle kerma ja mausta kastike pippurilla sekä kasvisfondilla. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen viitisen minuuttia.
Tarjoa tuorepastan kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti