8. tammikuuta 2018

Ihana valkosipulibroileri

Meillä elettiin viime viikolla jännittäviä hetkiä, kun keittiön viemäriputki hajosi ja päästi tiskikoneen vedet kellariin. Aluksi tilanne näytti pahalta, ja jo kauhulla odotin, että koko keittiö pitää purkaa. Ensin kun ei nähty, että mistä kohtaa se putki oikein vuotaa. Kaikeksi onneksi viemäri hajosi kellarin rapussa, eikä tuolla keittiön lattian alla. Ja huomasin vahingon heti, eli vaikka vettä aika paljon kellarin lattialle valuikin, selvittiin kuitenkin ilman suurempaa remppaa. 

Näiden asioiden kanssa painiessa ja leipoessa muille kakkuja, en ole juuri ehtinyt koneen ääressä istuskelemaan. Kirjoitettavia juttuja olisi rästissä vaikka kuinka, enkä taida enää edes muistaa mitä jotkut ruoat/leipomukset pitää sisällään. Tämä viime viikolla tehty broileriruoka oli kuitenkin sen verran hyvä, että pakkohan tämä ohje on muistiin kirjoittaa. Vaikutteita ruokaan otin Kariniemen sivuilta, mutta soveltelin ohjetta taas hieman.




Valkosipulibroileri 

1 pkt (360g) broilerin minuuttipihvejä, valkosipuli-persilja
500 g Lapin puikulaperunaa
4 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
1 prk (70g) tomaattipyreetä
kourallinen kirsikkatomaatteja
4 dl vettä
1 kanaliemikuutio
2 dl kuohukermaa
2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia

  Kuumenna uuni 225-asteeseen. Ota minuuttipihvit huoneenlämpöön raaka-aineiden esivalmistelun ajaksi. 
  Kuori ja leikkaa perunat pieniksi paloiksi. Kuori ja lohko salottisipulit, viipaloi valkosipulinkynnet. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit.
  Mittaa vesi kattilaan. Lisää kanaliemikuutio ja kuumenna, kunnes liemikuutio sulaa. Lisää kerma ja tomaattipyree ja sekoita liemi tasaiseksi. Kuumenna liemi kiehuvaksi. 
  Nosta uunivuokaan perunat, sipulit, valkosipulit ja päälle vielä minuuttipihvit. Kaada kuuma liemi pataan ainesten päälle. Heittele päälle timjamia.
  Kypsennä uunissa 30 minuuttia. Lisää joukkoon halkaistut kirsikkatomaatit. Jatka kypsentämistä vielä noin 15-30 minuuttia, kunnes perunat tuntuvat pehmeiltä ja kypsiltä. 




4 kommenttia:

  1. Voi hitto... :( Vesivahingot on niin hanurista. Me saatiin kesällä sauna taas reeraan vesivahingon jäljiltä. Vaikka vakuutukset onkin, niin kaikki se käsittely kestää aina niin pirun kauan. Ja rahaa kuluu. Me jouduttiin vielä oikein kunnolla tappelemaan sen meiän vakuutustarkastajan kanssa. Tappelu onneksi kannatti ja saatiin uusi ihminen hoitamaan meidän asioita ja sen jälkeen kaikki sujuikin kun tanssi. Tsemppiä ♥
    Tämä resepti on ollut mulla kans "to-do-listalla". Teenkin nyt tämän sun ohjeen pohjilta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikäs siinä teidän saunassa olikaan? Muistan siitä lukeneeni, mutta en enää muista, että mitä siinä sattui. Me täällä odotellaan vakuutusyhtiön päätöstä. Onneksi putkimiehen lasku oli varsin inhimillinen ja tosiaan päästiin pelkällä säikähdyksellä ja yhden putkenpätkän uusimisella.

      Poista
  2. Olen tehnyt tätä jo monta kertaa, tästä on tullut sellainen ruoka jota teen kun on väsynyt tai kipeä, jolloin tekee mieli jotain lohdullista ja kotoisaa ruokaa joka ei kuitenkaan vaadi hirveästi työpanosta. Ihan todella hyvää, kiitos hyvästä ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että tästä on iloa. ♥ Meillä molemmat muksut tykkää tästä ihan hirveästi. Jopa tyttö tätä syö, vaikka yleensä elää pelkällä kasvisruoalla.

      Poista