30. joulukuuta 2020

Paahdettu tomaattikeitto

Tyttö rakastaa erilaisia tomaattikeittoja. Useimmiten teen pikaversion tomaattimurskaa apuna käyttäen, mutta jos on enemmän aikaa ruoanlaittoon, saa tyttö syödäkseen paahdettua tomaattikeittoa. Tästä keitosta onkin tullut yksi tytön lempiruoista.

Yleensä teen tämän keiton lisäillen aineksia summamutikassa. Alla oleva resepti on siis ohjeellinen, kannattaa maistella ja lisäillä mausteita oman maun mukaan.


Paahdettu tomaattikeitto

Paahdetut tomaatit:
9 isoa luumutomaattia
2-3 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa 
1 tl mustapippurirouhetta

Keittopohja:
2 rkl voita tai öljyä 
1 iso sipuli 
2-4 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta timjamia tai 1-2 tl kuivattua
ripaus suolaa 
1 tl mustapippurirouhetta
2 tlk (à400g) tomaattimurskaa
kourallinen tuoretta basilikaa tai 2-3 tl kuivattua
1 rkl ruokokidesokeria
5 dl vettä
1-2 kana- tai kasvisliemikuutiota
loraus ruokakermaa (ehkä n. 1dl)

  Halkaise luumutomaatit ja levitä ne leivinpaperille pellille. Lorauta päälle oliiviöljyä ja ripottele pinnalle suolaa ja rouhittua mustapippuria. Paahda tomaatteja 190 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
  Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lorauta kattilan pohjalle öljyä tai nokare voita. Lisää hienonnetut sipulit ja kuullota niitä muutaman minuutin ajan. 
  Lisää sipulien joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, timjami, ripaus suolaa ja mustapippuria. Anna kuullottua vielä muutama minuutti. Varo ettei sipulit pala. 
  Lisää tomaattimurska, hienonnettu tai kuivattu basilika ja sokeri. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuutin ajan. 
  Lisää vesi, liemikuutiot ja paahdetut tomaatit kattilaan. Anna kiehua hiljalleen vielä 30 minuuttia. Sekoittele välillä. 
  Soseuta keitto esim. sauvasekoittimella. Lisää kunnon loraus kermaa. Sekoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria ja/tai yrttejä.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti