6. maaliskuuta 2021

Mehevä kahvikakku Amerikasta

Tuon ukkoni toiveesta olen viime aikoina leiponut kuivakakun jos toisenkin. Yleensä kakut ovat olleet ihan perussettiä, enkä niistä ole blogiin viitsinyt mitään kirjoitella. Siis hyviä kakkuja, mutta ei niissä ole ollut mitään uutta eikä ihmeellistä. Poikkeuksen tekee kahvikakku Amerikasta, joka oli varsin piristävä poikkeus. 

En tiedä mistä olen ohjeen alunperin mappeihini kopsannut, sillä tuo resepti on odottanut testausta reilu 20 vuotta. Kakku oli ihanan mehevä ja fariinisokerista, pähkinästä ja kanelista tehty makuraita vain paransi makuelämystä. Kakku on ehdottomasti parhaimmillaan päivä pari leipomisen jälkeen ja hyvin säilyy ihan huoneenlämmössä.

Täyte kannattaisi ehkä yrittää laittaa niin, ettei ylety kakun ulkoreunoille saakka. Se nimittäin tekee kakun rakenteesta hieman hajoavan.




Kahvikakku Amerikasta

250 g margariinia tai voita
3½ dl sokeria
3 kananmunaa
5½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl kermaviiliä
Täyte:
150 g fariinisokeria
125 g jauhettua hassel- tai saksanpähkinää
1 tl kanelia 

  Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen kermaviilin kanssa taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä 1/3 taikinasta voidellun ja jauhotetun rengasvuoan (2l) pohjalle. Levitä sen päälle puolet täytteestä, sitten 1/3 taikinasta, loput täytteestä ja vielä lopuksi loput taikinasta. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa n.50-65 minuuttia, tai kunnes kakku on tikulla koitettuna kypsä. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa kakku.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti