Pitkästä, pitkästä aikaa sain aikaiseksi sellaista ruokaa, josta viitsii jotain kirjoittaakin. Eilen nimittäin syntyi maukas pastavuoka kinkun, pinaatin ja tuoreiden herkkusienten kera. Pinaatti ei ole mun suosikki, mutta tässä ruoassa se kyllä meni. Ja ainahan sen voi jättää pois, jos siltä tuntuu. Keitossa ja lätyissä pinaatti kyllä uppoaa, mutta muuten sen käyttö on aika vähissä.
Tämä pastavuoka valmistuu melko nopsaan, joten on oikein oiva arkiruoka. Pastaa voi vaihdella mielensä mukaan.
Pasta-kinkkuvuoka
n. 300 g pennepastaa
350 g palvikinkkua palana
2 tuoretta herkkusientä
kourallinen tai pari tuoretta pinaattia
1 sipuli
tilkka öljyä
150 g mascarponea
4 dl maitoa
3 kananmunaa
½-1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Pinnalle:
2 rkl Grana Padana-juustoa
Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Pastan kypsyessä hienonna sipuli, kuutioi herkkusienet sekä kinkku ja suikaloi huuhdotut pinaatinlehdet. Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Lisää pannulle sipuli, sienet, kinkku sekä pinaatti ja kypsennä kunnes sipulit ovat kuullottuneet.
Vatkaa kulhossa mascarpone, munat ja maito. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Valuta pasta ja sekoita kinkkuseos pastan joukkoon.
Öljyä laakea uunivuoka. Kaada pasta-kinkkuseos sekä mascarpone-maito vuokaan. Ripottele päälle juustoa.
Kypsennä paistosta 200-asteisen uunin keskitasolla n. 25-30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Ruoka on tehty vanhasta Kotivinkistä löytynyttä ohjetta soveltaen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti