23. lokakuuta 2019

Hävikkiherkkuna mehevä manteli-banaanikakku ♥

Viikonloppuna innostuin hävittämään pari ylikypsää banaania sekä manteli- ja cashewpähkinäpussien jämät leipomalla niistä kakun. Ohjeen kakkuun nappasin Kristina Erikssonin Kotileipurin parhaat kirjasta. Alkuperäisessä ohjeessa kakkuun käytettiin saksanpähkinöitä, mutta manteli toimi tässä aivan yhtä hyvin.

Kuivakakuthan tunnetusti paranevat vanhetessaan, mutta meillä ne harvoin säilyvät kovin kauaa. Tämäkin kakku katosi muutamassa päivässä. Mutta kyllähän se siinäkin ajassa parani oleellisesti. Koostumukseltaan kakku on aika tiivis, mutta silti mehevä. 


Banaani-mantelikakku

150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl jauhettua kanelia 
1 tl leivinjauhetta 
3 dl vehnäjauhoja 
100 g pähkinöitä ja/tai mantelirouhetta
2 isohkoa, kypsää banaania
1 dl maitoa 

  Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen välillä sekoittaen. Sekoita kulhossa vaniljasokeri, kaneli, leivinjauhe ja vehnäjauhot. Rouhi pähkinät (tai käytä valmista rouhetta) ja soseuta banaanit. Lisää jauhoseos, pähkinät, banaanisose ja maito kananmunaseokseen. Nostele taikina tasaiseksi lastalla tai nuolijalla.
  Voitele ja jauhota kakkuvuoka (1,5l). Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisen uunin alaosassa n. 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä hieman ja kumoa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti