21. tammikuuta 2021

Mehevä suklaa-banaanikakku ♥

Banaanikakut jakaa meidän perheessä vahvasti mielipiteitä. Minä ja muksut tykätään, mies ei. Mutta ei estä mua niitä leipomasta, vaikka aika harvoin banaanikakkuja tulee tehtyä. Eilen hedelmäkorin pohjalla kyyhötti kolme pientä, hyvin ylikypsää banaania. Ensin meinasin heittää ne pois, mutta päädyin kuitenkin leipomaan niistä kakun. Ja kyllä kannatti! Meillä kotona-sivuston reseptiä soveltaen kakusta tuli kerrassaan maukas! Ihanan mehevä ja suklainen, joskin rakenteeltaan hieman hajoava. Mutta tulipahan nuo banaanit ja kaappiin jääneet suklaahiput käytettyä.


Suklainen banaanikakku

3 pientä ylikypsää banaania
125 g voita
2 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
½ tl kanelia
1 dl tummaa kaakaojauhetta
100 g maitosuklaahippuja

  Kuori ja paloittele banaanit kulhoon. Painele ne haarulalla muusiksi. Sulata voi ja lisää se banaanisoseen joukkoon. Vatkaa mukaan fariinisokeri ja kananmunat.
  Sekoita toisessa kulhossa jauhot, ruokasooda, suola, kaneli ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi kuivat aineet taikinaan ja sekoita puuhaarukalla. Lisää suklaahiput ja sekoita nopeasti.
  Kaada taikina voideltuun leipävuokaan. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 55 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla – kypsästä kakusta ei tartu taikinaa tikkuun. Varo paistamasta liikaa!
  Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.

Mikään kaunistus tämä kakku ei ole, mutta onneksi maku on sitäkin parempi.


2 kommenttia:

  1. Mulla on kans vähän kaksijakoinen suhde banaanin kanssa. Tykkään siitä ihan sellaisenaan, mutta leivonnaisissa se on jotenkin mun makuun hieman "erikoisen" makuinen. Nyt mulla olis kokeiltavien listalla yks suklaakakku johon sitä tulis, ja mietin että uskallanko testata koko kakkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskallat. Ja jos ei maistu, niin aina sen voi syöttää kavereille. :D

      Poista