29. elokuuta 2022

Minipavlovat ♥

Tällä hetkellä vatkain pysyy visusti kaapissa lääkärin määräyksestä, mutta onneksi aiemmin leivottuja juttuja on laittamatta blogiin vaikka kuinka. Kun en malttanut ajoissa ja tarpeeksi vähentää leipomisia, päädyin tilanteeseen jossa leipominen on todellakin hetkeksi kielletty. Tyhmästä päästä ja malttamattomasta mielestä kärsii koko akka. 

Kesällä leivoin omalle väelle minipavlovia Yhteishyvän ohjetta soveltaen. Näissä pikkuleivonnaisissa oli paljon hyvää. Makea marenki, raikas jogurttivaahto ja tuoreet marjat oli aika kiva yhdistelmä. Marenkipohjat olivat heti syötynä mukavan sitkeitä sisältä, mutta muutama päivä muovirasiassa huoneenlämmössä teki marengeista enemmänkin kuivia ja rapeita. Eli kannattaa nämä syödä suht sukkelaan. Vaahtokin kannattaa vatkata vasta just ennen tarjoilua, sillä se löystyi muutamassa tunnissa jääkaapissa. Sain tosin pelastettua tilanteen vaniljakreemijauheella ja uudella vatkauksella. Lisäksi nämä kannattaa tarjota heti täyttämisen jälkeen, sillä marenki pehmenee nopeasti kostean täytteen alla.


Minipavlovat
(10-12kpl)

3 kananmunan valkuaista
1½ dl sokeria
1 tl maissitärkkelystä (maizena)
½ tl sitruunamehua
Lisäksi:
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100 g turkkilaista jogurttia
(½ rkl vaniljakreemijauhetta)
Koristeeksi:
hedelmiä ja/tai marjoja

  Ota kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin, jotta valkuaisvaahdosta tulee kuohkeaa. Erottele valkuaiset tarkasti ja kaada puhtaaseen kulhoon. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys ja lisää sitruunamehu. Kääntele tasaiseksi.
  Ota vaahdosta kahden lusikan avulla nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä ne tasaiseksi. Paista 125-asteisessa uunissa noin tunnin ajan tai kunnes marengit ovat keveiltä ja irtoavat leivinpaperista. Tässä lämpötilassa marengit tummuvat hieman, eli halutessasi laske uunin lämpö 100 asteeseen ja pidennä samalla paistoaikaa.
  Vaahdota vaniljakastike sähkövatkaimella ja kääntele tai vatkaa joukkoon turkkilainen jogurtti. Jos haluat, lisää hieman vaniljakreemijauhetta napakoittamaan täytettä. Nosta kullekin pavlovalle nokare vanilja-jogurttiseosta juuri ennen tarjoilua. Koristele marjoilla tai hedelmillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti