11. elokuuta 2022

Suklainen banaanikakku ♥

Se tavallinen tarina - muutama ylikypsä banaani, jota kukaan ei syö, suklaalevyjen jämät kaapissa ja aivan liikaa aikaa. Eihän siitä muuta seuraa kuin iltamyöhään väkerretty banaanikakku suklaarouheella. Siis leipomistahan pitäisi nyt hetken vältellä, mutta ei kai yksi kakku mitään haittaa.

Tämä kakku oli varsin maukas ja mehevä yön yli levättyään ja hyvää oli kuulemma eilen lämpimänäkin. Kakkuvuoan jauhotin tällä kertaa mantelijauheella, kun kerran ajatuksena oli noita ylijääneitä aineksia käyttää pois. Kakkuun laitoin sekä maitosuklaata että tummaa suklaata rouhittuna, molempia kun löytyi sellainen pieni pala kesän kakkujen jäljiltä. Paistovuoka oli ehkä vähän pieni tälle kakulle ja jonkin aikaa sai seurata pysyykö taikina vuoassa vai saako sen kaapia uunin pohjalta. Ei tarvinnut siivota tällä kertaa. Vuoan tilavuus oli 1,2 litraa ja suosittelen hitusen isompaa. 


Suklainen banaanikakku

120 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 pienehköä banaania
1 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
3/4 tl ruokasoodaa
n. 30 g maitosuklaata rouheena
n. 30 g tummaa suklaata rouheena

  Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri hyväksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksi kerrallaan samalla hyvin vatkaten. 
  Murskaa banaanit haarukalla. Lisää sitruunamehu banaanisoseen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää banaanisose ja vaniljasokeri taikinaan.   
  Sekoita ruokasooda, suola ja jauhot keskenään ja kaada seos taikinan joukkoon. Lisää rouhittu suklaa. Kääntele lastalla/nuolijalla tasaiseksi taikinaksi. 
  Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun pitkulaiseen vuokaan (1,5l). Paista 180-asteisessa uunissa n. 50-55 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla koittaen kypsä. 
  Anna kakun jäähtyä jonkin aikaa vuoassaan ja kumoa vasta sitten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti