Kyllä siitä onkin vierähtänyt tovi, kun viimeksi olen blogin avannut. Mutta eipä tässä ole ollut oikein mitään kerrottavaakaan. Tai siis mitään sellaista mikä liittyisi edes jollain tapaa ruokaan. Kokkailut on olleet vähän sitä sun tätä, eikä leipominen onnistu vieläkään, niin jätin sitten suosista blogin hetkeksi oman onnensa nojaan. Enkä enää edes stressaa moisesta. Kirjoittelen aina sitten jos on jotain kirjoitettavaa.
Tänään lounaalle tehty tomaattikeitto oli kaikessa yksinkertaisuudessaan sen verran hyvää, että oli pakko kirjoitella ohje muistiin. Resepti löytyi Hyvää ruokahalua! Parhaat kasvis-, kana- ja kalaruoat -kirjasta, mutta jälleen kerran tein keitosta hieman muunnellun version.
Lempeä tomaattikeitto
3-4 tomaattia (mitä kypsempi, sen parempi)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1-2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
1 tlk (n. 400g) tomaattimurskaa
n. 2dl vettä
½-1 tl suolaa
mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
2 dl ruokakermaa
1-2 rkl hunajaa
Lisäksi:
raejuustoa
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuutioi tomaatit. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää joukkoon sipulit, valkosipulit sekä tomaattikuutiot. Kuumenna ja anna kasvisten kypsyä hiljalleen noin 15 minuuttia välillä sekoitellen.
Lisää tomaattimurska. Huuhtele tölkki parilla desillä vettä ja kaada vesi kattilaan. Lisää mausteet sekä yrtit. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen vielä noin 15 minuuttia. Jos haluat, voit soseuttaa keiton. Itse tykkäsin, tässä oli vähän sattumia.
Lisää kerma ja maun mukaan hunajaa. Kuumenna. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Tarjoile raejuuston kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti